Fotbal international

27 hours in Bucharest. Chelsea, solicitări draconice pe perioada vizitei în România

22.02.2021 | 14:21
27 hours in Bucharest Chelsea solicitari draconice pe perioada vizitei in Romania
ADVERTISEMENT

Chelsea ajunge luni seară în Bucureşti, iar solicitările englezilor sunt extrem de riguroase din cauza coronaviruslui. FANATIK vă dezvăluie filmul celor 27 de ore pe care le va petrece în România echipa care a investit cei mai mulţi bani în transferuri în vară.

Fotbalul de Champions League se întoarce în România. Forțată de restricțiile provocate de pandemia de coronavirus, Atletico Madrid a decis să organizeze pe Arena Națională partida cu Chelsea, din optimile de finală ale competiției. Cele două delegații abordează total diferit deplasarea de la Bucureşti. În vreme ce spaniolii sunt foarte relaxaţi, englezi au cerut măsuri extrem de stricte pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Chelsea va petrece în România 27 ore, record pentru o echipă de Champions League: fără conferinţă de presă, fără antrenament oficial pe Arena Naţională

FANATIK a aflat lista incredibilă de solicitări pe care oficialii lui Chelsea le-au făcut pe perioada şederii la Bucureşti. Englezii vor ca numărul persoanelor care vor intra în contact cu jucătorii şi staff-ul lui Thomas Tuchel să fie pe cât de mic posibil.

În plus, se va sta la Bucureşti cât de puţin posibil pentru partida din prima manşă din optimile Champions League cu Atletico Madrid. Doar 27 de ore va petrece delegaţia engleză în România. Astfel că au fost deja anulate conferinţa de presă şi antrenamentul oficial, premergătoare partide. Ambele vor avea loc la Cobham Training Ground, baza de pregătire tradiţională a “leilor”, în Londra.

ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel va susţine totuşi o conferinţă de presă la Bucueşti. Doar după meci, obligat de normele impuse de UEFA. Delegaţia engleză are programată plecarea din România puţin miezul nopţii, la doar o oră după fluierul final al partidei care este programată marţi de la 21:45, ora României.

Delegaţia lui Chelsea stă la hotelul Marriott doar cât jucătorii se odihnesc şi mănâncă. Şi pleacă imediat în UK după meci

Sosirea delegaţiei engleză este programată în această seară, în jurul orei 21:00. Oficialii trupei patronate de Roman Abramovich se cazează la hotelul Marriott, unde au venit şi cu o listă importantă de solicitări. Englezii au închiriat un etaj întreg al hotelului şi au cerut ca nimeni altcineva să nu aibă acces în respectiva zonă.

ADVERTISEMENT

În plus, au trimis din timp o cerere ca toţi angajaţii hotelului care lucrează pe timpul şederii echipei să fie testaţi  Covid-19. Tot pentru a limita orice contact cu persoane din exterior, oficialii lui Chelsea au închiriat un restaurant al hotelului exclusiv pentru jucători şi staff. Şi au cerut ca respectiva locaţie să fie igienizată în detaliu înainte de sosirea vedetelor lui Tuchel, sub supervizarea trimişilor alb-albaştrilor.

Oficialii britanici le-au transmis că trebuie “să stea în bulă” pe perioada şederii în România. Altfel ar fi obligaţi să stea în carntină

Guvernul englez este foarte strict şi în ceea ce priveşte deplasările formaţiilor engleze în străinătate, decizie intrată de duminică în vigoare. Cluburilor li s-a transmis că trebuie să aleagă sistemul de “bulă” în perioada pe care o petrec în afara graniţelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, jucătorii celor de la Chelsea vor trebui să evite orice fel de contact în România. Au voie doar la hotel, acolo unde s-au luat măsuri stricte, şi la terenul de joc, lucru care va trebui să fie continuat şi după revenirea în Anglia, pentru o perioadă între 5 şi 10 zile, în care fotbaliştii au voie doar la antrenamente şi la meciuri. Atât!

Motivul pentru care Chelsea se fereşte şi de umbra ei în România, pe perioada pandemiei: urmează dueluri cu United şi Liverpool, vitale pentru locurile de Champions League

Măsurile draconice solicitate de oficialii englezi cu ocazia vizitei în România vin în contextul în care pentru Chelsea urmează un program infernal în următoarele săptămâni, până la returul cu Atletico. Londonezii au două derby-uri importante în următoarele 10 zile, din Premier League.

Duminică o înfruntă pe Manchester United, pe propriul teren, iar apoi, joia viitoarr, în deplasare pe Liverpool. Mai sunt programate dueluri cu Everton şi Leeds până la returul cu Atletico. Sunt patru partide care pot cântări decisiv în lupta pentru revenirea între primele 4, locurile de Liga Campionilor. Iar un eventual focar de coronavirus ar crea un haos total în lotul lui Tuchel!

De partea cealaltă, cei de la Atletico abordează cu multă relaxare excursia în România. Vor petrece nu mai puţin de trei nopţi în Bucureşti, după ce s-au cazat încă de luni la hotelul Intercontinental. Echipa va susţine astăzi antrenamentul oficial pe Arena Naţională, unde va fi organizată şi conferinţa de presă a lui Diego Simeone.

Fanii lui Chelsea din România, cei mai trişti din cauza distanţării: “Mai bine jucam la Budapesta!”

Pe cât de extaziaţi au fost de anunţul că meciul cu Atletico va avea loc la Bucureşti, pe atât de dezamăgiţi au devenit fanii alb-albaştrilor din România de faptul că nu vor putea intra absolut deloc în contact cu fotbaliştii de sute de milioane ai lui Tuchel.

Grupul suporterilor români luase în calcul să meargă în mod organizat la aeroport sau la hotelul Marriott pentru a-şi susţine favoriţii preţ de câteva secunde măcar, dar fanii au abandonat ideea când au aflat de condiţiile draconice impuse de pandemie. “Mai bine se juca la Budapesta şi mergeam acolo, mor de ciudă!”, spunea unul dintre fani pe forumurile Chelsea România.

Atletico Madrid stă trei zile la Bucureşti. Simeone a programat marţi, pe Arena Naţională, conferinţa de presă şi antrenamentul oficial

Mai mult, cei de la Atletico au ales să rămână la Bucureşti şi în noaptea de după meciul cu Chelsea. Astfel că vor pleca înapoi spre Spania abia joi. Următorul meci programat pentru liderul din Spania este duminică, ora 22:00 a României, pe terenul celor de la Villarreal.

Diferenţa de abordare pentru cele două delegaţii vine şi ca urmare a felului în care cele două ţări sunt afectate de virus. În Spania se vorbeşte despre relaxarea măsurilor, după ce luna februarie a adus o importantă scădere a numărului de cazuri.

Asta în vreme ce situaţia din Anglia rămâne una foarte complicată, în special după descoperirea noii tulpini a virusului. În Marea Britanie restricţiile sunt mult mai drastice şi se vorbeşte chiar de înăsprirea lor.

  • 250 milioane de euro a cheltuit Chelsea în vara anului 2020 pe transferurile lui Chilwell, Havertz, Werner, Ziyech şi Mendy
ADVERTISEMENT