Sport

A fost sau n-a fost? Gol controversat validat de VAR în Sepsi – Farul 0-1. Caz celebru similar la Campionatul Mondial 2022. Update

Sebastian Colțescu a fost protagonistul meciului Sepsi - Farul 0-1, după ce a validat un gol controversat marcat de Dina Grameni.
19.02.2024 | 19:53
Sebastian Colțescu a fost protagonistul meciului Sepsi - Farul 0-1, după ce a validat un gol controversat marcat de Dina Grameni. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
19-02-2024
18:12

Caz similar la Campionatul Mondial din Qatar

Pe 1 decembrie 2022, un caz similar a avut loc la Campionatul Mondial 2022, la partida Japonia – Spania, 2-1. 

Golul 3 al acelui meci, marcat de Ao Tanaka, a fost unul controversat și a analizat îndelung de VAR, pentru a afla dacă mingea ieșise în afara terenului înainte să fie trimisă de Kaoru Mitoma în careul Spaniei.

Din unele unghiuri surpinse de camere, a părut că mingea a părăsit suprafața de joc. În cele din urmă, arbitrii VAR au decis că balonul n-a părăsit cu toată circumferința terenul și că golul Japoniei este perfect valabil.

Cu această victorie, echipa lui Gică Hagi a urcat pe locul 4 în clasament și este cu un pas în play-off, în timp ce covăsnenii și-au cam compromis șansele de a mai ajunge în Top 6 la finalul sezonului regulat.

Sebastian Colțescu a validat un gol dubios în Sepsi – Farul 0-1

Finalul partidei Sepsi – Farul 0-1, din etapa a 26-a din SuperLiga, a fost unul extrem de încins și în care Sebastian Colțescu a validat un gol controversat reușit de Dina Grameni și care a decis soarta jocului.

ADVERTISEMENT

În minutul 87, ”marinarii” au beneficiat de o lovitură liberă de la 23 de metri acordată destul de ușor, iar șutul lui Louis Munteanu a fost blocat de zidul făcut de formația pregătită de Bernd Storck.

Mingea a sărit în lateral stânga la Kiki, care a centrat în fața porții la Dina Grameni. Șutul mijlocașului de la Farul a fost atins în cădere pe linia porții de Kevin Varga și apoi respins de Andres Dumitrescu, aflat cu piciorul de sprijin pe linia porții.

ADVERTISEMENT

Nu a fost extrem de clar dacă mingea a trecut linia porții cu întreaga circumferință înainte de a fi degajată de Dumitrescu. Colțescu a validat golul la semnalizarea asistentului Radu Ghinguleac, dar a avut loc și analiză VAR.  Sebastian Colțescu a validat reușita, după ce arbitrii VAR Radu Petrescu și Vladimir Urzică i-au confirmat că poate relua jocul de la mijlocul terenului.

Sepsi - Farul
Momentul controversat al golul din meciul Sepsi – Farul 0-1. Sursă foto: captură Prima Sport

Hagi, criză de nervi în prima repriză

În timpul întâlnirii Sepsi – Farul, din etapa a 26-a din SuperLiga, Gică Hagi a fost extrem de nemulțumit de jocul prestat de echipa sa și chiar a făcut o criză de nervi în ultimele minute ale primei reprize.

ADVERTISEMENT

Gazdele au controlat prima parte a jocului și au ratat câteva ocazii importante de a deschide scorul, lucru care l-a deranjat teribil pe antrenorul campioanei en-titre. ”Regele” a cedat nervos pe finalul primului mitan și a început să țipe la jucătorii săi.

Nu a fost singurul moment în care Gică Hagi și-a exprimat nemulțumirea față de jocul prestat de formația sa. El a mai fost surprins în prima repriză în timp ce dădea din cap în semn că nu îi place ce vede pe teren.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a făcut nicio schimbare la pauză, jocul modest al Farului și în startul părții secunde l-a obligat practic pe Hagi să facă înlocuiri. În minutul 54 el i-a scos Cristi Ganea, Diogo Queiros și Constantin Budescu, locul lor fiind luat de Kevin Boli, Dragoș Nedelcu și Rivaldinho.

ADVERTISEMENT