Sport

Încins doar în tribune! Cum s-a văzut Dinamo – FCSB 0-1 de pe stadion: scenografii, petarde, Coman şi puţin fotbal

FCSB s-a impus cu 1-0 în faţa rivalilor de la Dinamo în "eternul derby". Reporterii FANATIK au fost în tribune la cel mai încins meci al etapei şi vă relatează cele mai interesante lucruri de pe stadion.
27.11.2023 | 00:10
Incins doar in tribune Cum sa vazut Dinamo  FCSB 01 de pe stadion scenografii petarde Coman si putin fotbal
Fanii FCSB au aprins torţe în peluză, la derby-ul cu Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a câştigat cu 1-0 “Derby de România” în faţa celor de la Dinamo. Florinel Coman a marcat unicul gol al unui derby care a fost încins doar în tribune şi în care “câinii” au avut o nouă reprezentaţie demnă de locul din clasament.

Pestre 22.000 de fani, în tribune! Ce scenografii au afişat cele două galerii

22.926 de fani au înfruntat frigul pentru Dinamo – FCSB. “Derby de România” le găsea pe cele două formaţii la poluri opuse. “Câinii”, penultimii în clasament, iar FCSB lider, sigură că îşi vă pastra poziţia indiferent de scor.

ADVERTISEMENT

Deşi a fost mai puţin de jumătate umplut stadionul, a fost derby în cele două peluze. Atât în PCH, cât şi în Peluza Nord s-au strâns aproximativ 5000 de fani, care au afişat scenografii.

Scenografia din Peluza Cătălin Hîldan
Scenografia din Peluza Cătălin Hîldan

Dinamoviştii au afişat “Punct şi de la capăt”, în timp ce în galeria FCSB s-a putut citi “Trăim cu intensitate pentru P.N. (n.r. Peluza Nord)”. Alături de cele două scenografii, fanii au avut un întreg arsenal de petarde, fumigene, chiar şi artificii pe care le-au folosit în startul meciului.

ADVERTISEMENT
Scenografia din Peluza Nord
Scenografia din Peluza Nord

Nicholas a marcat primul gol în Dinamo – FCSB! Moment emoţionant pe Arenă

Lovitura de start a fost dată de Nicu Grameni, aflat la ultimul meci în care este crainicul “câinilor” şi Nicholas, un băieţel în vârstă de 5 ani care a suferit o malformaţie şi care a fost salvat cu ajutorul unei ambulanţe aeriene.

Nicholas, micul fan dinamovist care a dat lovitura de start. Sursa: sportpictures.eu
Nicholas, micul fan dinamovist care a dat lovitura de start. Sursa: sportpictures.eu

Copilul nu s-a mulţumit să dea doar lovitura de start şi a mers cu mingea până în poarta lui Târnovanu, în uralele ambelor galerii. Iniţiativa dinamoviştilor a fost de a ajuta Asociaţia Blondie să strângă cei 500.000 de euro necesari pentru a putea să îşi cumpere propria ambulanţă mobilă.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO

Dacă înaintea meciului am avut miros şi atmosferă de derby, pe parcursul primei reprize, cei peste 20.000 de fani au trebuit să se mulţumească doar cu un meci anost. FCSB s-a aflat în controlul partidei pe parcursul primei părţi, dar nu a putut pune în pericol poarta lui Golubovic.

Repriză modestă! FCSB a dominat fără ocazii mari, Dinamo n-a putut mai  mult

De cealaltă parte, Dinamo are meritul de a se fi apărat exact, dar cam atât. Când a fost vorba de construcţie, “câinii” au suferit teribil, reuşind să lege maximum trei pase. Iar unii jucători păreau încurcaţi rău de minge, astfel că ocaziile la poarta lui Târnovanu au lipsit.

ADVERTISEMENT

Nici FCSB nu a arătat ca un lider în SuperLiga. Deşi dominantă la capitolul posesie, echipa lui Charalambous nu şi-a creat ocazii. David Miculescu, atacantul surpriză aruncat în “primul 11”, anunţat în exclusivitate de FANATIK, a fost invizibil.

Drept dovadă, David Miculescu a fost unul dintre jucătorii schimbaţi la pauză, alături de Damjan Djokovic. Au intrat Andrea Compagno şi Ovidiu Popescu. Iar FCSB a avut prima ocazie mare a meciului în minutul 46, când şutul lui Darius Olaru din careu a trecut puţin pe lângă poarta lui Golubovic.

David Miculesuc, într-un duel pentru balon. Sursa: sportpictures.eu
David Miculesuc, într-un duel pentru balon. Sursa: sportpictures.eu

Intrarea lui Compagno a schimbat jocul! Coman a marcat din nou din lovitură liberă

Meciul s-a încins imediat după pauză, atât în peluza roş-albaştrilor, care a mai avut un puseu pirotehnic, cu multe petarde şi fumigene aruncate în teren. S-au încins şi cele două formaţii de pe gazon, iar în minutul 48 a izbucnit un conflict în urma căruia s-au ales cu cartonaşe galbene Bena şi Şut.

Bena şi Şut s-au bruscat în timpul derby-ului. Sursa: sportpictures.eu
Bena şi Şut s-au bruscat în timpul derby-ului. Sursa: sportpictures.eu

Spre deosebire de alte meciuri, schimbările de la pauză ale FCSB-ului au avut efectul scontat. Compagno a intrat bine în meci şi a scos faultul din care Florinel Coman a deschis scorul. În minutul 52, atacantul FCSB-ului a trimis peste zid şi Golubovic a rămas spectator la lovitura liberă perfect executată.

Dinamo, încercări palide de revenire în joc!

Dinamo era obligată să iasă la joc şi a devenit periculoasă. Goncalo Gregorio a trimis un şut care l-a întins serios pe Târnovanu în minutul 63, acţiune urmată de două faze fixe la poarta FCSB-ului. Erau primele momente de presiune la poarta adversă.

Au urmat din nou momente de fragmentare ale jocului, cu fotbal puţin. Din minutul 75, roş-albaştrii au mai redus ritmul, încercând să protejeze avantajul luat în minutul 52. Burcă i-a trimis pe Bani şi Politic pentru a revitaliza atacul, dar nu a fost cazul.

“Câinii” au creat pericol doar la fazele fixe, acolo unde roş-albaştrii s-au dovedit vulnerabili în atâtea rânduri. Costin a trimis din poziţie excelentă direct în braţele lui Târnovanu, spre disperarea fanilor dinamovişti.

Fază de joc în Dinamo - FCSB. Sursa: sportpictures.eu
Fază de joc în Dinamo – FCSB. Sursa: sportpictures.eu

Dorin Rotariu, primire “specială” din partea gazdelor!

În ultimele 5 minute ale meciului a intrat şi Dorin Rotariu la FCSB. Fanii dinamovişti i-au făcut o primire specială celui pe care îl consideră trădător că a ales în vară marea rivală.

Atacantul a fost huiduit de fanii gazdelor la fiecare atingere de balon. Roş-albaştrii au ţinut departe pericolul de propriul teren fără prea multe emoţii în final de meci.

Dinamo pur şi simplu nu şi-a putut crea ocazii periculoase, legând maximum două-trei pase înainte ca acţiunea să fie “capăt de linie”. De altfel, pe tot parcursul meciului, singurele momente de presiune ale gazdelor au venit la fazele fixe.

Jucătorii lui Dinamo, luaţi la rost de galerie.
Jucătorii lui Dinamo, luaţi la rost de galerie.

Dinamo, zero în atac! FCSB a conservat rezultatul fără mari emoţii

Abdallah, Gregorio, Politic, Bani sau Ghezali nu au putut crea o fază lucrată care să pună în pericol poarta lui Târnovanu. Un derby care s-a încheiat 1-0 cu FCSB în jumătatea adversă care a ales în ultima jumătate de oră să conserve rezultatul.

“Serie B” s-a auzit din Peluza Nord după fluierul final, roş-albaştrii dominând şi fondul sonor din tribune. Iar sceptrul retrogradării e mai real pe zi ce trece la Dinamo. Derby de România a fost încă un semnal de alarmă pentru echipa cu cel mai slab atac, care marchează un gol la două meciuri.

De cealaltă parte, FCSB a câştigat cu un 1-0 scurt, cenuşiu, dar care aduce 3 puncte şi bucurie fanilor. Roş-albaştrii nu au impresionat în derby-ul cu Dinamo, dar execuţia lui Coman a fost de ajuns.

ADVERTISEMENT
2,15 este COTA BETANO pentru pronosticul „x solist la pauză” la meciul FCSB - Oțelul Galați