Sport

A greșit Cosmin Olăroiu în semifinala de la Middlesbrough? Analiza unui ”UEFAntastic”: ”Nu ne mai ascundem acum”

Andrei Cristea, fostul jucător al FCSB în perioada 2004-2006, a vorbit despre meciul de coșmar de la Middlesbrough din semifinalele Cupei UEFA.
13.02.2024 | 22:28
A gresit Cosmin Olaroiu in semifinala de la Middlesbrough Analiza unui UEFAntastic Nu ne mai ascundem acum
A greșit Cosmin Olăroiu în semifinala de la Middlesbrough? foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ultima mare performanţă europeană a unei echipe românești a fost reuşită în anul 2006 când FCSB a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA (actuala Europa League). A fost una dintre cele mai dramatice “duble” din istoria roș-albaștrilor, cu Middlesbrough.

Andrei Cristea a analizat meciul cu Middlesbrough

După 1-0 pe vechiul stadion „Lia Manoliu”, grație golului marcat de Nicolae Dică, elevii lui Cosmin Olăroiu au condus și în Anglia, pe Riverside Stadium, cu 2-0. Calificarea părea ca și rezolvată, englezii având nevoie de nu mai puțin de 4 goluri. Ce a urmat a fost însă de nedescris, Middlesbrough a revenit la general de la 0-3, prin golul lui Maccarone din ultimele minute.

ADVERTISEMENT

Andrei Cristea a fost pe bancă la acea partidă și a analizat deciziile luate de Cosmin Olăroiu. Acesta crede că antrenorul nu ar fi trebuit să îl introducă pe Daniel Bălan ca mijlocaș dreapta, în minutul 65, la scorul de 2-2, având în vedere că acesta era fundaș dreapta.

”Nu cred că acel meci s-a pierdut din lipsa experienței jucătorilor. Generația aia a Stelei avea deja 30-40 de meciuri în cupele europene. Erau deja 2-3 ani în care se închegase echipa.

ADVERTISEMENT

Eu am jucat în tur, iar în retur a jucat Victoraș Iacob ca atacant. Nu ne mai ascundem acum, trebuie să recunoaștem. A fost o greșeală la intrarea lui Daniel Bălan ca mijlocaș dreapta, cu toate că el era fundaș dreapta. Steve Downing, un jucător de echipă națională, l-a driblat și a centrat pentru ultimul gol.

Cred că meciul s-a pierdut mai mult la pauză. Avusesem 1-0 în tur și 2-0 pe terenul lor, apoi am intrat la pauza cu 2-1”, a declarat Andrei Cristea la ”Un Podcast la alt nivel”

ADVERTISEMENT

Andrei Cristea: ”Olăroiu vedea lucrurile într-un mod diferit”

Fostul jucător de la FCSB a vorbit și despre venirea lui Cosmin Olăroiu la echipă, în 2006, și motivul pentru care nu a bifat mai multe meciuri sub comanda sa.

”Eu îl respect foarte mult pe Oli, dar el probabil avea o altă abordare. Vedea lucrurile într-un mod diferit, cu jucători mai cu experiență, cu jucători de gabarit, mai pregătiți pentru fazele fixe. Probabil de asta nu prea a contat pe mine”, a mai declarat Andrei Cristea.

ADVERTISEMENT

În 2006, Andrei Cristea a fost printre cei premiați de președintelui României de atunci, Traian Băsescu, cu Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă, pentru că a făcut parte din lotul care obținuse calificarea în „sferturile” Cupei UEFA 2005-2006.

ADVERTISEMENT