Sport

A răbufnit înainte de FC U Craiova – FCSB: ”Când vă aud cu asta, înnebunesc”

Cu doar câteva ore înainte de meciul FC U Craiova - FCSB, președintele Marcel Pușcaș a lansat un atac virulent la adresa Școlii Federale de Antrenori.
16.07.2023 | 18:58
A rabufnit inainte de FC U Craiova  FCSB Cand va aud cu asta innebunesc
Cu doar câteva ore înainte de meciul FC U Craiova - FCSB, președintele Marcel Pușcaș a lansat un atac virulent la adresa Școlii Federale de Antrenori. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Oltenii încep noul sezon din SuperLiga fără a avea un antrenor cu licență Pro, portughezul Joao Janeiro plecând de la echipă la doar 18 zile de la numire din cauza unor divergențe cu patronul Adrian Mititelu.

Marcel Pușcaș, reacție virulentă înainte de FC U Craiova – FCSB

În aceste condiții, pe banca tehnică a ”juveților” la partida FC U Craiova – FCSB, din prima etapă a SuperLigii, care se va desfășura duminică, de la ora 21:30, va sta Florin Drăgan, care însă are doar licența A.

ADVERTISEMENT

Vorbind despre acest lucru, președintele Marcel Pușcaș a izbucnit nervos și a explicat faptul că sunt antrenori fără licența Pro care au avut rezultate și alții care au această diplomă dar nu au reușit lucruri importante.

”Când vă aud cu antrenoratul ăsta, eu înnebunesc. De o lună de zile numai asta aud. Drăgan și Vasilică au licență A, care nu e de tâmplar, o au de antrenor de fotbal. Îmi pare rău de Burchel, e un băiat bun, dar uită prea ușor trecutul fotbalului.

ADVERTISEMENT

Ce licență a avut Petrea la Târgoviște? Pro! Unde e Târgoviște? În B! Ce licență a avut Vintilă la Târgoviște? Pro? Unde e Argeșul? În B! Hai să fim serioși. Ce licență a avut Rădoi în 2019, când a obținut locul 4 în Europa? Ce licență a avut Săndoi acum? Pro! Hai să fim serioși”, a declarat Pușcaș, la Digi Sport.

Oltenii trebuie să rezolve problema antrenorului în 30 de zile

Președintele FC U Craiova este convins de faptul că antrenorii care au licența A nu sunt cu nimic mai prejos decât cei cu licența Pro și a anunțat că oltenii au la dispoziție 30 de zile pentru a rezolva această problemă.

ADVERTISEMENT

”Oamenii care lucrează la clubul nostru nu se ocupă nici cu tâmplăritul, nici cu zugrăvitul, ci cu fotbalul. Că e o diferență de o categorie, da, e adevărat, dar să nu prespunem că nu și-o pot obține sau că sunt mai slabi decât alții. Formal trebuie să ai licența Pro, da, dar vă mai dau exemple de antrenori fără licențe care au adus echipele în primele 6?

Drăgan are 15 ani de antrenorat. El a antrenat mai mult decât Vintilă sau Petrea. Despre ce vorbim? Avem antrenori, dar nu avem antrenor licențiat Pro. O să-l avem și pe ăla, cum solicită regulamentul. Da, avem 30 de zile să rezolvăm”, a mai spus Marcel Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Patronul Adrian Mititelu se vede constrâns să schimbe numele lui FCU Craiova 1948, după ce a pierdut palmaresul istoric al Universității Craiova. Patronul oltenilor a venit cu detalii și a anunțat că are mai multe variante la dispoziție pentru redenumirea echipei.

ADVERTISEMENT