Sport

Accidentare teribilă în Franța sub ochii unui jucător român. Operat de urgență și plasat în comă artificială. Video

Un moment teribil a avut loc la un meci din Ligue 2. Jucătorul lui Bordeaux, Alberth Elis, s-a accidentat grav, a avut nevoie de operație și a fost pus în comă artificială.
25.02.2024 | 12:30
Accidentare teribila in Franta sub ochii unui jucator roman Operat de urgenta si plasat in coma artificiala Video
Un moment teribil a avut loc la un meci din Ligue 2. Jucătorul lui Bordeaux, Alberth Elis, s-a accidentat grav, a avut nevoie de operație și a fost pus în comă artificială. Sursă foto: Twitter @le_Parisien
ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat la meciul pe care Girondins Bordeaux, în care românul Alexi Pitu a fost lăsat în afara lotului, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Guingamp, în etapa a 26-a a ligii secunde din Franța.

Un jucător de la Bordeaux, plasat în comă artificială după ce a fost operat la cap

Atacantul Alberth Elis a fost transportat de urgență cu ambulanța la Spitalul Universitar din Bordeaux. Medicii de acolo l-au operat în cursul nopții și au decis să-l plaseze în comă artificială.

ADVERTISEMENT

Conform footmercato.net, la doar 40 de secunde după începerea partidei, jucătorul lui Bordeaux în vârstă de 28 de ani a trimis balonul cu capul în bara transversală, iar apoi s-a ciocnit violent de un jucător de la Guingamp.

Jucătorii care au fost în apropierea incidentului și au văzut contactul violent dintre cei doi fotbaliști au făcut semne disperate către echipele medicale pentru a veni să-i acorde primul ajutor atacantului din Honduras.

ADVERTISEMENT

Acesta a primit îngrijiri medicale pe gazon timp de 8 minute și apoi a fost scos de pe teren pe targă, dar conștient. Inițial s-a crezut că este vorba doar de o fractură facială, dar examinările detaliate au arătat că a suferit un traumatism cranian grav și de aceea a fost operat de urgență și apoi plasat în comă indusă.

Alături de Alberth Elis se află familia sa și directorul sportiv al lui Girondins Bordeaux, Admar Lopes. O actualizare a stării de sănătate a jucătorului de 28 de ani va fi făcută după ce hematomul se va diminua, pentru a se constata eventualele sechele neurologice.

ADVERTISEMENT

A murit înainte să ajungă să joace în România

În urmă cu doar 10 zile, chiar de Valentine’s Day, atacantul mexican Diego ”El Puma” Chavez a decedat la 28 de ani în urma unui accident de mașină. El a pierdut controlul automobilului și a intrat într-un stâlp.

Luna trecută, Shawn Barber, fost campion mondial la săritul cu prăjina, a murit la doar 29 de ani. Atletul canadian a încetat din viață în urma unor complicații medicale, iar mesajele de adio au curs pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

În ultima zi a anului trecut, Pedro Banga, internațional de juniori angolez care urma să joace pentru Știința Miroslava în Liga 3, a murit la vârsta de doar 20 de ani după ce a făcut infarct în timpul unui meci cu prietenii.

ADVERTISEMENT
Tags: