Life

Aceasta e stațiunea preferată a Regelui Charles. Mulți români își fac vacanțele aici

Care este stațiunea preferată a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Mulți români vor să-și facă aici vacanțele pe timp de vară
02.08.2023 | 16:59
Aceasta e statiunea preferata a Regelui Charles Multi romani isi fac vacantele aici
Unde adoră Regele Charles să se refugieze în vacanță. Sursa foto: Town & Country Magazine
ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-alea al Marii Britanii are o stațiune preferată de vacanță unde obișnuiește să meargă în fiecare an, vara. Deși a vizitat multe destinații de-a lungul vieții sale și a avut ocazia să vadă unele dintre cele mai frumoase locuri din lume, tot pe continent european se simte cel mai bine.

Ce stațiune din Europa este favorita Regelui Charles pentru vacanță

Membrii familiei regale britanice își permit orice vacanță, în orice colț al lumii, dar tot în Europa se simt în largul lor. De exemplu, Prințesa Kate și Prințul William iubesc insulele Scilly, Alpii Elvețieni sau insula Mustique, Saint Vincent.

ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-lea, însă, adoră insula Corfu, din Grecia. Situată în Marea Adriatică, la est de Italia și la sud-vest de Albania, reprezintă un adevărat refugiu pentru monarhul în vârstă de 74 de ani, care de ani buni își petrece timpul liber aici cu Regina Camilla, potrivit express.co.uk

Fauna și flora reprezintă un punct de atracție pentru Regele Charles și Regina Camilla. Cei 4.000 de măslini și cele 6.000 de specii de ierburi și flori fascinează cuplul regal. Totodată, îi atrag și străzile înguste, precum un labirint și pe care se mai găsesc palate sau castele clădite în stil bizantin.

ADVERTISEMENT

Insula Corfu mai este numită de greci și Kerkyra și este a șaptea insulă elenă ca mărime. Aici se împletesc mai multe culturi: greci, cu venețieni sau francezi și fiecare au lăsat câte ceva în urmă, în ultimii 1000 de ani. De altfel, aflați că este și singura insulă grecească care nu a ajuns pe mâinile Imperiului Otoman.

În Insula Corfu se află ca puncte de atracție și multe biserici, mănăstiri, fortărețe sau muzee. Ca să-l descoperi în totalitate, locul trebuie luat la pas și să admiri fiecare colțișor. Nu știm dacă fac asta și Regele Charles și Regina Camilla, având în vedere că zona este plină de turiști. În mod cert sunt bine păziți de securitate.

ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-alea a înlocuit-o pe mama sa, Regina Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea este de aproape un an pe tronul Marii Britanii, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, care a avut o domnie de 70 de ani, ceea ce este o performanță, căci niciun al monarh britanic nu a reușit să atingă acest prag.

Regele Charles al III-lea a preluat tronul Regatului Unit în septembrie 2022, dar în mod oficial pe data de 6 mai 2023. Astfel, soția sa, Ducesa de Cornwall, a devenit Regină Consort, ceea ce și-a dorit și regretata Regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Următorul rege al Marii Britanii, după decesul Regelui Charles al III-lea, va fi prințul William, conform protocolului stabilit. Atunci când acesta va fi încoronat, i se va oferi titlul de William al V-lea, deoarece înainte au mai urcat pe tron William I Cuceritorul, William al II-lea, William al III-lea sau William al IV-lea.

ADVERTISEMENT