Fotbal international

Achraf Hakimi, scandal după finala mică a Campionatului Mondial. A țipat la Gianni Infantino și a făcut un gest controversat. Video

Achraf Hakimi a cedat nervos la finalul partidei Croația - Maroc 2-1, în finala mică a Campionatului Mondial. Fotbalistul lui PSG a țipat la Gianni Infantino, președintele FIFA.
18.12.2022 | 14:31
Achraf Hakimi scandal dupa finala mica a Campionatului Mondial A tipat la Gianni Infantino si a facut un gest controversat Video
Achraf Hakimi a făcut un gest controversat la meciul împotriva Croației în finala mică a CM 2022. Sursă foto: Italy 24 Press News.
ADVERTISEMENT

Maroc nu s-a ales cu medalie după parcursul extraordinar de la Cupa Mondială din Qatar. Selecționata pregătită de Walid Regragui a pierdut cu Croația, scor 1-2 și s-a clasat pe locul 4 la turneul final. Fotbaliștii marocani au avut nervii întinși la maxim atât pe parcursul meciului, cât și la final. Achraf Hakimi, starul naționalei din Africa, a țipat la Gianni Infantino și a făcut un gest controversat.

Gianni Infantino, ținta lui Achraf Hakimi după înfrângerea Marocului în finala mică a Cupei Mondiale

Fotbaliștii Marocului au fost foarte nervoși la finalul partidei împotriva Croației și s-au năpustit asupra „centralului” din Qatar Abdulrahman Al-Jassim. Elevii lui Walid Regragui au protestat vehement la adresa arbitrajului, iar printre victimele colaterale s-a numărat Gianni Infantino.

ADVERTISEMENT

Președintele FIFA a fost luat în vizor de Achraf Hakimi pe tunelul aflat la ieșirea de pe gazon. Starul celor de la PSG i-ar fi reproșat pe un ton neprietenos maniera de arbitraj din finala mică a Campionatului Mondial, anunță Goal.com.

Momentele tensionate ar fi fost surprinse de camerele video, însă imaginile au fost șterse de FIFA pentru a evita scandalul care s-ar fi putut produce ulterior. Achraf Hakimi a fost titular în toate meciurile Marocului la Cupa Mondială. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani și-a cerut scuze pentru derapajul la adresa oficialului forului internațional.

ADVERTISEMENT

Achraf Hakimi regretă reacția de la finalul meciului Croația – Maroc, în finala mică a Campionatului Mondial

„Eram nervos după meci. M-am dus să vorbesc cu el (n.r. cu Infantino). Îmi cer scuze pentru cuvintele pe care i le-am adresat. Este prietenul meu și îl respect mult. Nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Hakimi.

Primul pe lista „clienților” lui Hakimi a fost arbitrul din țara gazdă a Campionatului Mondial. Starul naționalei Marocului i-a contestat deciziile lui Abdulrahman Al-Jassim, iar la finalul protestelor fotbalistul din Ligue 1 a făcut un gest controversat.

ADVERTISEMENT

Achraf Hakimi și-a încrucișat mâinile, simbolizând cătușele, iar reacția ar putea avea sancțiuni disciplinare din partea FIFA. Hakimi a contribuit din plin la performanța înregistrată de echipa africană în Qatar. Maroc a devenit prima națională din Africa ce se califică în semifinale Cupei Mondiale.

Achraf Hakimi a făcut un gest controversat la meciul împotriva Croației în finala mică a CM 2022. Sursă foto: Italy 24 Press News.
Achraf Hakimi a făcut un gest controversat la meciul împotriva Croației în finala mică a CM 2022. Sursă foto: Italy 24 Press News.

Walid Regragui, după finala mică pierdută de Maroc în fața Croației: „O echipă din Africa va reuși să câștige Cupa Mondială”

Parcursul echipei sale la Campionatul Mondial din Qatar i-a dat aripi lui Walid Regragui. Selecționerul Marocului este convins că în viitorul apropiat o echipă din Africa o să triumfe la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

„Sunt convins că în 15-20 de ani, o echipă din Africa va reuși să câștige Cupa Mondială dacă va munci mult și va căpăta experiență”a spus Walid Regragui. Antrenorul născut în Franța nu i-a luat din merite Croației după ce a obținut medalia de bronz.

„Felicitări Croaţiei, este o echipă foarte bună, care merită locul 3. Are experienţă, a ştiut să gestioneze meciul pentru a câştiga acest loc trei. Nu am fost la nivelul pe care ni l-am dorit, mai ales în prima repriză.

În repriza secundă, a fost mai bine, dar ei au ştiut să păstreze rezultatul. Suntem decepţionaţi, dar când ne vom reveni vom face o analiză. Dar le spun bravo băieţilor, ei au dat totul”, a mai spus Walid Regragui.

ADVERTISEMENT
Tags: