Sport

Acționarul de la Dinamo, cumpărat de gigantul OMV Petrom: investiție de 1,3 miliarde de euro

OMV Petrom a cumpărat în întregime Renovatio Asset Management. În luna septembrie 2023, o companie din grupul Renovatio a preluat 21% din acțiunile Red&White de la Dinamo.
03.01.2024 | 13:42
Actionarul de la Dinamo cumparat de gigantul OMV Petrom investitie de 13 miliarde de euro
Acționarul de la Dinamo a fost cumpărat de OMV Petrom. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Revenită în SuperLiga la începutul sezonului, Dinamo a încheiat un parteneriat cu Renovatio, companie care deține celei mai mari rețele de stații pentru încărcarea mașinilor electrice din România. Ulterior, firma Renovatio a preluat 21% din acțiunile Red&White de la Dinamo.

Schimbare importantă la Dinamo! Acționarul din Ștefan cel Mare, cumpărat de gigantul OMV Petrom

OMV Petrom a anunțat achiziția integrală a Renovatio Asset Management, proprietarul celor mai mari rețele de încărcare pentru mașinile electrice din România. Totodată, gigantul din domeniul de energie din sud-estul Europei a cumpărat de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești.

ADVERTISEMENT

OMV Petrom și Renovatio pun la cale investiții totale care se ridică la suma de 1,3 miliarde de euro în surse regenerabile în România, până în 2027. După aprobarea planului de reorganizare, Eugen Voicu, unul dintre acționarii de la Dinamo, a anunțat că Renovatio a preluat 21% din acțiunile Red&White.

Renovatio Asset Management are în prezent peste 400 de puncte de încărcare în România. Numărul ar putea crește până la 650 până în 2026, potrivit HotNews. OMV Petrom ar putea contribui la investiții cu suma de aproximativ 350 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Acționarul din Ștefan cel Mare, cumpărat de gigantul OMV Petrom: investiție de 1,3 miliarde de euro

Christina Verchere, director general OMV Petrom, a anunțat că unul dintre obiectivele în urma parteneriatului cu Renovatio este ca OMV Petrom să-și mențină poziția de lider în domeniul energiei în sud-estul Europei.

„Cu aceste tranzacții progresăm semnificativ spre construirea unui portofoliu puternic și diversificat de proiecte regenerabile. Ambiția noastră este să ne menținem poziția de lider în domeniul energiei în sud-estul Europei, transformând în același timp afacerea pentru un viitor cu emisii reduse de carbon”, a spus Christina Verchere.

ADVERTISEMENT

Mutarea majoră a fost comentată și de Aurel Arion, director general Renovatio. „Încă de la începuturile sale, Renovatio a țintit către un viitor mai curat și resurse utilizate eficient.

Suntem încântați de intrarea în parteneriat cu OMV Petrom pentru a construi aproximativ 1 GW în proiecte care vor livra energie verde în Romania și pentru a continua dezvoltarea sustenabilă a serviciilor de mobilitate electrică”, a spus și Aurel Arion.

ADVERTISEMENT

În urma achiziției integrale a Renovatio Asset Management, OMV Petrom a devenit principala companie în domeniul mobilității electrice din România. Finalizarea tranzacțiilor ar urma să aibă loc în prima parte a anului 2024, în urma îndeplinirii anumitor condiții.

ADVERTISEMENT