Sport

Adnan Golubovic a intrat în istoria lui Dinamo. Portarul a depășit recordurile lui Lobonț și Bălgrădean

Adnan Golubovic a devenit portarul cu cele mai multe meciuri apărate pentru Dinamo într-o ediție de campionat din istoria clubului din Ștefan cel Mare.
21.04.2024 | 07:00
Adnan Golubovic a intrat in istoria lui Dinamo Portarul a depasit recordurile lui Lobont si Balgradean
Adnan Golubovic a devenit portarul cu cele mai multe meciuri apărate pentru Dinamo într-o ediție de campionat din istoria clubului din Ștefan cel Mare FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Adnan Golubovic (28 de ani) a devenit portarul cu cele mai multe meciuri apărate pentru Dinamo într-o ediție de campionat din istoria clubului din Ștefan cel Mare. Goalkeeperul sloven a bifat sâmbătă, 20 aprilie, cu FCU Craiova (1-1) cea de-a 35-a partidă din SuperLiga. Toate ca integralist!

Adnan Golubovic a intrat în istoria lui Dinamo

Golubovici l-a depășit pe lituanianul Vytautas Cerniauskas, care apărase 34 de jocuri poarta lui Dinamo în campionatul 2015-2016. La general, portarul sloven mai are un singur meci pentru a egala recordul all-time deținut de Cerniauskas, care a avut 39 de apariții între buturile lui Dinamo în toate competițiile în sezonul 2015-2016.

ADVERTISEMENT

Cu meciul din Bănie, Adnan Golubovic a ajuns la 38 de prezențe în poarta lui Dinamo în stagiunea 2023/2024, în campionat și în Cupa României, și i-a depășit pe Bogdan Lobonț (37 de meciuri/2007-2008), Cristian Bălgrădean (37 de meciuri/2011-2012) și Jaime Penedo (37 de meciuri/2017-2018).

Bilanțul lui Adnan Golubovic în sezonul 2023-2024 la Dinamo:

  • 30 de meciuri în sezonul regulat din SuperLiga: 41 de goluri primite/8 meciuri fără gol primit
  • 5 partide apărate în play-out: 6 goluri încasate/1 joc fără gol primit
  • 3 jocuri în Cupa României: 5 goluri recepționate
ADVERTISEMENT

Adnan Golubovic a fost transferat de Dinamo la începutul sezonului 2023-2024

Adnan Golubovic a fost achiziționat de Dinamo în iulie 2023, la începutul sezonului. Slovenul s-a impus imediat sub comanda lui Ovidiu Burcă și l-a scos din poartă pe bosniacul Filip Dujmovic, cel care dusese greul promovării.

De la venirea la Dinamo, Golubovic a reușit parade formidabile, dar cu toate astea a scos de 47 de ori mingea din poartă în partidele din campionat, unde alb-roșiii se află pe loc de baraj. Ultimul gol l-a luat sâmbătă, 20 aprilie, la Craiova, după centrare reluată cu umărul de Blănuță, mingea lovind bara laterală înainte să intre în plasă.

ADVERTISEMENT

Adnan Golubovic, titular și după contrele din vestiar

Adnan Golubovic a rămas titular în poarta lui Dinamo și după zvonurile potrivit cărora ar fi fost la un pas de bătaie în vestiar cu antrenorul Zeljko Kopic, la finalul meciului cu Petrolul (1-1).

Nervos că Petrolul a egalat în prelungirile partidei, dintr-un penalty comis de Costin Amzăr, gardianul sloven l-ar fi luat la rost pe tânărul fundaș lateral, iar  tehnicianul a intervenit. Astfel, Golubovic și Kopic ar fi ajuns să fie despărțiți de cei aflați în vestiar.

ADVERTISEMENT

Zeljko Kopic a negat incidentul: „Când iei goluri pe final de meci apar tot felul de povești. Nu e adevărat ce s-a speculat. Fiecare jucător are diferite stări, după fluierul final, iar eu sunt aici să-i protejez, să le fiu alături.

Pentru mine, ce se întâmplă în vestiar rămâne în vestiar. Legat de incidentul cu Adnan, nu a fost adevărat ce s-a spus, jucătorii reacționează diferit, eu sunt alături de ei, ce e în vestiar, rămâne acolo, dar nu a fost asa ce s-a scris”, a declarat Zeljko Kopic.

ADVERTISEMENT