Sport

Adrian Mititelu jr., demers curajos la FRF. Face pace cu ”prietenul” Gabriel Bodescu?

Adrian Mititelu jr. încearcă să scape de suspendarea de 6 luni, dictată de Comisia de Disciplină a FRF, în plin război cu secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu.
03.02.2024 | 10:21
Adrian Mititelu jr demers curajos la FRF Face pace cu prietenul Gabriel Bodescu
Adrian Mititelu jr., stânga, nu a fost tot timpul la cuțite cu secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, în mijloc FOTO: Facebook FC U 1948 Craiova
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu jr. (26 de ani) încearcă să scape de suspendarea de 6 luni, dictată de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe 29 noiembrie 2023, după incidentele provocate la meciul FC U Craiova – UTA Arad, disputat pe 29 octombrie, în etapa a 14-a din SuperLiga. Fiul patronului lui FC U Craiova, Adrian Mititelu, a făcut apel la Comisia de Recurs și așteaptă decizia. Următorul termen este joi, 8 februarie.

Adrian Mititelu jr. a făcut apel la Comisia de Recurs, pentru a scăpa de suspendarea de 6 luni

Adrian Mititelu jr. a fost suspendat 6 luni și amendat cu 27.000 lei în baza raportului făcut de arbitrul Marian Barbu. ”Centralul” meciului FC U Craiova – UTA Arad, scor 2-3, a scris că la pauza meciului Adrian Mititelu jr. l-a ameninţat cu moartea şi l-a scuipat.

ADVERTISEMENT

”Adrian Mititelu junior m-a scuipat în față de la o distanță foarte mică, m-a înjurat, mi-a jignit familia și m-a amenințat că mă va omorî oriunde mă va prinde. Și că din Craiova n-o să ies viu dacă o să calc vreodată pe acolo”, a precizat Barbu în raportul său, potrivit gsp.ro.

Fiul lui Adrian Mititelu a negat că versiunea lui Marian Barbu, însă a recunoscut că l-a apostrofat pe arbitrul din Făgăraș, pentru deciziile eronate luate împotriva formației din Craiova.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să neg că ne-am apostrofat cu arbitrul Marian Barbu pe tunelul de la vestiare. De fapt el ne-a omorât în acel meci. Nu l-am ameninţat eu cu moartea, că eu n-am omorât pe nimeni. Este viu şi va avea delegări în continuare.

Nimeni nu va spune nimic, va veni domnul de la CCA să ne explice fazele în mod subiectiv, cum le convine lor. El poate să scrie în raport ce vrea el. Cum poţi să nu dai penalty, când sunt două cât casa? Cum să nu intervină VAR, care trebuie să ajute arbitrii?

ADVERTISEMENT

Ce te mai miră că scrie în raport că l-am scuipat eu în faţă? Am ridicat tonul şi i-am reproşat modul în care a arbitrat meciul şi fazele litigioase. Dar de aici până să îl ameninţ cu moartea şi să îl scuip în faţă e cale lungă. Probabil cuvântul lui are putere de decizie la Federaţie.

Şi ce a scris el acolo este foarte adevărat în rândul membrilor Comisiei de Disciplină. Probabil o să fiu suspendat sau voi avea o amendă foarte mare, să fiţi siguri. Pentru că arbitrii au ajuns să fie mai protejaţi ca magistraţii în această ţară”, a spus Mititelu jr., la FANATIK SUPERLIGA, înainte să fie suspendat de Comisia de Disciplină a FRF.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu jr. este client vechi la comisiile FRF

Adrian Mititelu jr. este un client vechi al comisiilor federale.  În perioada 2021 – 2023, ”Adiță” a contabilizat mai multe suspendări și amenzi din cauza comportamentului său vulcanic.

Adrian Mititelu jr. l-a moștenit pe tatăl său, care nu menajează pe nimeni atunci când se consideră victimă. În ultimul timp, Adrian Mititelu și fiul său i-au declarat război secretarului general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, pe care l-a acuzat de mai multe ori că se află în spatele arbitrajelor potrivnice reclamate de FC U Craiova.

Familia Mititelu este în război cu secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu

Atât Adrian Mititelu, cât și Adrian Mititelu jr. l-au amenințat pe Gabriel Bodescu că vor face plângere la DNA împotriva lui. ”Adiță” a făcut-o după barajul pentru Conference League, CFR Cluj – FCU Craiova (1-0), iar patronul grupării din Bănie a repetat același lucru după Farul – FC U Craiova (1-0).

”Acest Iulian Călin e omul de încredere al lui Bodescu. Bodescu conduce arbitrajul, el face, el drege, Vassaras acoperă doar, ca să fie pus unul care să fie înjurat și ei să aibă liniște. Iulian Călin e membru PNL și va fi promovat pe lista UEFA de Bodescu!

O să duc și eu dovezi la Comisii dacă mă cheamă și o să ajungem la DNA. Am probe, nu doar informații, dar degeaba le duc acum la DNA pentru că n-o să aibă chef de ele. Nu vreau să vorbesc prea multe, dar vă promit că în viitorul foarte apropiat o să prezint şi dovezi că arbitrajul în fotbalul românesc este condus de Bodescu”, a declarat Mititelu, la Orange Sport.

În 2021, Adrian Mititelu jr. i-a făcut cadou lui Gabriel Bodescu un tricou al echipei FC U Craiova

Relațiile dintre familia Mititelu și secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, n-au fost întotdeauna tensionate. Nu cu mult timp în urmă, Adrian Mititelu jr. poza zâmbitor alături de cel pe care îl consideră azi inamicul numărul 1 în timp ce îi oferea tricoul cu numărul 10 al formației FC U Craiova.

Se întâmpla pe 23 mai 2021,  iar fotografia a fost postată pe pagina de Facebook a FC U Craiova, cu mesajul: ”Cu vicepresedintele Federației Române de Fotbal, Gabriel Bodescu, cel care a recunoscut, în mod constant și public, statutul de continuatoare a activității fotbalistice și a tradiției istorice în favoarea noastră”.

Între timp, familia Mititelu a pus tunurile pe Gabriel Bodescu. ”Bodescu taie și spânzură, are probleme cu mine pentru că n-am achiesat la ce a vrut el. O să vină momentul când o să vorbesc. El e cel mai important om din FRF, fotbalul românesc e condus de el. Burleanu e mai mult plecat, Bodescu face jocurile, arbitrajul e ‘afacerea’ lui”, este convingerea patronului FC U Craiova, Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT