Sport

Veste bună pentru Adrian Mititelu. Va petrece Crăciunul alături de familie

Patronul FC U Craiova 1948 are un motiv de bucurie. Conducerea Penitenciarului Craiova i-a permis să petreacă ziua de Crăciun acasă, alături de familie.
25.12.2021 | 12:53
Veste buna pentru Adrian Mititelu Va petrece Craciunul alaturi de familie
Adrian Mititelu a primit o permisie de Crăciun. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După mai bine de un an în spatele gratiilor, Adrian Mititelu a primit o nouă veste bună.  Drept răsplată pentru buna purtare, Penitenciarul Craiova i-a permis să petreacă una dintre zilele de Crăciun împreună cu familia.

Adrian Mititelu petrece Crăciunul acasă. Tocmai a primit o permisie din partea Penitenciarului

Finanțatorul clubului FC U Craiova 1948 execută o pedeapsă de trei ani dictată în dosarul ce vizează transferul lui Mihai Costea la FCSB. Concret, acesta a fost găsit vinovat de evaziune fiscală pentru că l-a vândut pe atacant în ianuarie 2011, fără să țină cont că întregul lot de jucători se afla în acel moment sub sechestru, din cauza datoriilor către stat.

ADVERTISEMENT

Ei vor să afle adevărul care îl știu deja. Ei nici nu mai țin minte. Poate doar 30%. Ce să mai țin minte? Nici suma de transfer nu o mai știu. Nu poți să furi bani la fotbal! De aceea Mititelu a fost achitat pe fond. A văzut judecătorul că a pierdut vreo 15 de milioane de euro la fotbal.

De ce să îl mai bage la pușcărie? De unde să fie evaziune fiscală? A luat banii din transferul lui Costea și i-a dus acasă? Tot la fotbal i-a băgat, a dat salarii la jucători. Cum să faci pușcărie pentru asta? El a făcut pentru binele public și nu a luat niciun ban.

ADVERTISEMENT

E de noaptea minții să faci pușcărie pentru asta. Cum să facă pușcărie pentru asta? Nu e normal! Asta voi spune judecătorilor. Nu am emoţii! Nu mai ţin minte decât 30 la sută din ce a fost atunci, nici măcar suma de transfer. Nu poţi să câştigi la fotbal, nu poţi să furi”, declara anul trecut Gigi Becali, citat ca martor în dosar.

Instanța l-a achitat în dosarul în care primise cinci ani de închisoare

Permisia de Crăciun nu este, însă, unica veste bună primită de Adrian Mititelu în această iarnă. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a decis achitarea sa în dosarul în care fusese condamnat inițial – tot sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală – la cinci ani de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

ACHITAT DEFINITIV ÎN CELĂLALT DOSAR ÎN CARE PRIMISE 5 ANI CU EXECUTARE! În vară, tata o să intre în comisia de eliberare. Să aveți o zi frumoasă, dușmani!”, a transmis fiul său, Adrian Mititelu Junior, prin intermediul rețelelor de socializare.

FC U Craiova 1948 a început  campania de transferuri cu un fost campion al României

În altă ordine de idei, echipa familiei a dat deja prima lovitură pe piața transferurilor. Este vorba despre Gabriel Enache, jucător care are în palmares un titlu de campion, cucerit pe când evolua pentru Astra Giurgiu, precum și alte trei trofee importante. Acesta evoluează pe postul de fundaș dreapta, dar a dat randament de-a lungul timpului și ca mijlocaș lateral.

ADVERTISEMENT

Gabriel Enache, jucător ce a terminat sezonul actual la formația de primă ligă Zhetysu din Kazahstan, unde a evoluat în 25 de partide, a semnat cu Știința!

 Internaționalul român are în palmares 4 trofee în campionatul românesc și anume: campionatul, cupa și supercupa, cu Astra Giurgiu, și cupa ligii, cu FCSB.

De asemenea, fotbalistul polivalent de bandă dreaptă are și 5 convocări la echipa națională. Bine ai venit, Gabi!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT