Sport

Adrian Mititelu, prima reacție după ce justiția a lăsat FCU Craiova fără nume și siglă: „E în afara adevărului! Noi suntem succesorul legal al echipei istorice”

Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova 1948, a oferit prima reacție după decizia care nu îl mai lasă să folosească leul de pe sigla echipei și nici numele.
12.07.2022 | 20:50
Adrian Mititelu prima reactie dupa ce justitia a lasat FCU Craiova fara nume si sigla E in afara adevarului Noi suntem succesorul legal al echipei istorice
Adrian Mititelu, prima reacție după ce justiția a lăsat FCU Craiova fără nume și siglă. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patronul oltenilor consideră decizia ca fiind una abuzivă și dă vina pe rivalii din oraș pentru precedentul care s-a creat, amintind de faptul că echipa a jucat în sezonul trecut în SuperLiga 1 fără să aibă vreo problemă cu instanțele sportive din România.

Adrian Mititelu, prima reacție după ce justiția a lăsat FCU Craiova fără nume și siglă

Adrian Mititelu a luat „foc” după ce instanța a decis, provizoriu, ca FC U Craiova să nu mai folosească leul de pe siglă și nici litera „U” din denumirea clubului.

ADVERTISEMENT

Patronul oltenilor nu este de acord cu decizia și ripostează, dând vina pe rivalii din oraș pentru situația creată: „Ce vreau să scot în evidență, e că decizia nu are la bază un proces care să fi fost în vreun litigiu cu echipa lui Mihai Rotaru. 

Deci clubul lui Mihai Rotaru nu e parte din acest proces, pentru că nu are legătură cu fotbalul craiovean, are doar dreptul să folosească un nume cu acordul domnului Badea.

ADVERTISEMENT

E o echipă care a intrat în fotbal în 2013, cu un loc oferit în Liga 2 de FRF și care s-a identificat cu faptul că nu mai era nicio echipă în Craiova”.

„Nu am pierdut, e vorba doar de o primă instanță, eu aștept procesul până la final. Decizia e în afara adevărului. Clubul nostru a obținut definitiv acum 45 de zile dreptul la denumire.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere sportiv, FC U Craiova 1948 e succesorul legal al clubului istoric. Noi suntem fosta Universitatea Craiova, numai că… acum cu această persoană juridică am avut litigiu pe marca FC U Craiova 1948, care conțin leul.

Așadar, bătălia a fost pe leu. Până la proba contrarie, se bucură de respectul dat de justiție, dar e o aberație mare.

ADVERTISEMENT

Denumirea oficială a clubului lui Mihai Rotaru este U Craiova 1948 Club Sportiv, deci ne-a copiat și numele nostru nou”, a mai spus Adrian Mititelu, la TV DigiSport.

„A fost o lovitură, nu mă așteptam!”

„Atenție, ulterior în 2015-2016, la Federație s-a creat o lege prin care echipele își pot folosi numele de scenă pentru a vinde produsele oficiale.

Să știți că obligația de a nu folosi FC U nu e problema de nume, ci din cauza siglei cu leul. Ei nu pot scoate și denumirea, dar sigla cu leul conține și denumirea și probabil judecătorul vrea să spună că U Craiova e același lucru cu Universitatea Craiova.

Se va ajunge într-o situație în care nu mai putem folosi litera U, dar nu e normal așa ceva. A fost o lovitură, nu mă așteptam sau nu mă așteptam măcar la o astfel de lovitură”, a continuat Adrian Mititelu.

„Dacă nu reușim să facem ceva nici la apel, asta e, lucrurile nu stau în fotbal. În Craiova, lucrurile sunt deja tranșate în oraș.

Bătaia mare e doar pe suporterii de rezultat, galeriile sunt deja cu echipele lor, mai ales că lumea din oraș știe ce ni s-a întâmplat nouă în anii ăștia”, a mai spus patronul oltenilor.

Adrian Mititelu a confirmat și informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK în privința transferului lui Ricardo Grigore de la Dinamo:

„Eu cred că e 99% făcut transferul. Nu e o sumă foarte mare, e conform cu vremurile pe care le trăim, deci sub 100.000 de euro.

Mai avem 2-3 jucători care pot veni la noi și cred că vom aduce până începe campionatul. Ascultați-mă ce vă spun, avem o echipă bună și vă va plăcea cum arătăm în teren”.

ADVERTISEMENT