Sport

Adrian Mititelu rămâne după gratii! Curtea de Apel a respins cererea patronului de la FC U Craiova

Adrian Mititelu spera să obţină anularea executării pedepsei de 3 ani, însă patronul celor de la FC U Craiova va rămâne după gratii. Curtea de Apel a respins cererea omului de afaceri.
15.06.2022 | 19:32
Adrian Mititelu ramane dupa gratii Curtea de Apel a respins cererea patronului de la FC U Craiova
Adrian Mititelu, alături de fiul său
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pe data de 5 noiembrie 2020 pentru evaziune fiscală în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Patronul celor de la FC U Craiova spera să fie eliberat după gratii.

Adrian Mititelu rămâne după gratii! Curtea de Apel a respins cererea patronului

Însă, Curtea de Apel a respins cererea lui Adrian Mititelu şi omul de afaceri va rămâne încarcerat, în condiţiile în care solicitarea este considerată nefondată:

ADVERTISEMENT

„În temeiul art. 432 C.p.p., respinge contestaţia în anulare formulată de contestatorul Mititelu Adrian Marian împotriva d.p. nr. 1364/2020 a Curţii de Apel Craiova, ca nefondată. Respinge cererea de suspendare a executării.

În temeiul art. 275 alin 2 C.p.p. obligă contestatorul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru intimatul Preoteasa Gigel rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 15.06.2022”, se arată în decizia publicată de Curtea de Apel Craiova.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr. spera ca tatăl său să fie eliberat: “Împreună vom fi mai puternici!”

Decizia vine la câteva zile după ce Adrian Mititelu Jr., fiul omului de afaceri, anunţa că tatăl său va fi eliberat pentru că ar fi fost condamnat în mod nelegal:

“Azi, Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstituționalitate a prevederilor art.155 alin. 1 Cod Penal, excepție invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020, în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent. (…)

ADVERTISEMENT

Efectul deciziei de azi este că încetează de îndată executarea pedepsei și într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat. Împreună vom fi mai puternici!”, se arăta în postarea lui Adrian Mititelu Jr.

Patronul de la FC U Craiova mai are o cale de atac: o cerere de revizuire a pedepsei

Adrian Mititelu mai are o cale de atac. O cerere de revizuire a pedepsei, trimisă la Tribunalul Dolj, a cărei soluţionare este aşteptată luni, 20 iunie.

ADVERTISEMENT

Patronul celor de la FC U Craiova a fost achitat în prima instanţă, însă la Curtea de Apel instanța l-a condamnat pe Mititelu la 3 ani de închisoare și pe nepotul acestuia, Gigel Preoteasa, la 2 ani și 6 luni de închisoare.

  • 1,4, milioane de euro a plătit Gigi Becali pentru Mihai Costea în 2011
  • 2015 este anul în care Mihai Costea a plecat liber de contract de la FCSB
ADVERTISEMENT