CFR Cluj a câștigat extrem de greu meciul din etapa 28 a SuperLigii de pe teren propriu cu UTA Arad. Victoria a fost obținută oarecum și cu ajutorul arbitrului de centru Lucian Rusandu, care a luat mai multe decizii controversate în favoarea echipei campioane.
CFR Cluj a suferit mult în meciul de joi cu UTA Arad, dar a avut nevoie și de ajutorul arbitrului Lucian Rusandu pentru a-și adăuga în cont cele trei puncte. Acesta a avut o prestație absolut dezastruoasă, care a strârnit mânia arădenilor, dar și a celorlalte echipe din SuperLigă care se bat la titlu cu CFR Cluj.
Concret, lui Rusandu i se reproșează cel puțin trei decizii majore care au cântărit decisiv în economia jocului. Mai întâi un penalty gratuit acordat gazdelor în prima repriză, apoi unul clar neacordat oaspeților pe final, când scorul era 2-1 în favoarea clujenilor. În plus, după ce l-a eliminat pe Maglica pentru un fault „criminal” asupra lui Vukcevic abia după intervenția VAR, Rusandu nu a luat aceeași decizie și la o intervenție asemănătoare a lui Deac la Roger.
Printre cei care s-au arătat revoltați de arbitrajul lui Lucian Rusandu la meciul CFR Cluj – UTA s-a numărat și Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova. Oarecum normal pe undeva, deoarece echipa olteană se află, cel puțin teoretic, în luptă directă cu ardelenii pentru câștigarea titlului. În direct la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, acesta a contestat vehement penalty-ul acordat campioanei, precum și neacordarea unei lovituri de pedeapsă în favoarea arădenilor.
„Nu îmi place să vorbesc despre alte echipe, dar în acest caz mi s-a părut scandalos. Ne-am uitat cu toții, acolo nu a fost penalty, nu a existat contact. Nu se poate să dai fault acolo.
Chiar mă gândeam să facem un memoriu să renunțăm la VAR. Dacă nu ne ajută… De ce să plătim câteva sute de mii de euro pe an, toate cluburile împreună, dacă VAR-ul nu ne ajută? Ba din contră… Îți creează frustrări. Pentru că o fază ca cea de ieri sau o fază cum a fost, de exemplu, la U Cluj cu Rapid, sau una cum a fost Edjouma cu Armaș… Îți creează frustrări.
Nedreptatea este atât de mare, încât dacă nu este văzută, nu este semnalată, înseamnă că există o problemă acolo. Nu știu dacă la Deac se putea da roșu sau nu, e de roșu, dar măcar putea să ceară să se revadă faza.
VEZI VIDEO MAI JOS
Cred că UTA a avut un penalty, a avut o accidentare destul de serioasă acolo în careu, dar cel mai scandalos a fost acel penalty pe care CFR-ul l-a primit. E ciudat că nu s-a intervenit de la VAR, pentru că se vede clar că nu e contact. Nu e vorba dacă a fost sau nu… Se vede că nu e contact. Pe lângă elementele vizuale, ai și acest element logic. Piciorul jucătorului de la UTA nu părăsește iarba.
Repet, nu e vorba aici de CFR Cluj. Indiferent… A fost U Cluj cu Rapid sau orice alt meci. Nu e scandalos pentru că a fost implicată CFR Cluj, ci pentru acea fază în sine. Nu contează… Putem să punem Manchester United cu City. Nu contează. Tot am fi fost scandalizați. Nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo.
Nu vreau să mă pronunț la faza cu Deac și Roger. Vreau să vorbesc despre fazele clare. Foarte mulți spun că merita roșu, pe semne, dar nu vreau să-mi dau cu părerea. Eu cred că UTA a avut un penalty, iar cel mai important, acel penalty dat pentru CFR nu a existat. Se vede cu ochiul liber. Sunt și elemente logice care argumentează faptul că nu a fost penalty”, a declarat Mihai Rotaru în exclusivitate în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.
Fanatik SuperLiga, emisiunea care vine cu numeroase exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.