Sport

Afirmații rasiste la adresa lui Istvan Kovacs după Olanda – Croația 2-4: ”Unde ați găsit acest țigan?”

Istvan Kovacs a fost aspru criticat de fanii la finalul partidei Olanda - Croația 2-4, însă unii au depășit limita și au trecut la jigniri rasiale.
15.06.2023 | 14:40
Afirmatii rasiste la adresa lui Istvan Kovacs dupa Olanda  Croatia 24 Unde ati gasit acest tigan
Două brigăzi de arbitri din România vor conduce meciuri în a patra etapă din preliminariile Euro 2024. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

”Centralul” român a acordat destul de ușor un penalty în repriza a doua pentru croați, la scorul de 1-0 pentru olandezi, iar decizia sa a fost contestată îndelung pe rețelele de socializare.

Istvan Kovacs, victima rasismului după meciul Olanda – Croația 2-4

Însă de la critici și până la jigniri rasiste nu a mai fost decât un pas. Ultrașii au făcut scandal în mediul online după întâlnirea Olanda – Croația 2-4 după prelungiri, din semifinalele Final Four-ului UEFA Nations League 2023, însă trei dintre ei au întrecut limita.

ADVERTISEMENT

”Concluzia arbitrajului lui Istvan Kovacs. Dacă arunci un portofel, cine ajunge mai întâi, bacteria sau românul?”, este una dintre postările cu iz rasist, în timp ce alt suporter a scris: ”Țiganii sunt țigani”.

Un alt treilea comentariu grotesc sună așa: ”Unde ați găsit acest țigan? Cel mai prost arbitru pe care l-am văzut vreodată. Îi face cadou partida Olandei”. Acestea sunt mesajele cu caracter rasist la adresa lui Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, comparat cu legendarul Byron Moreno

Mesajele dure la adresa celui mai bun arbitru român al momentului au venit din ambele tabere, atât suporterii croați, cât și cei olandezi fiind nemulțumiți de felul în care a Istvan Kovacs a condus partida care a decis prima finalistă a Final Four-ului UEFA Nations League 2023.

”Acest arbitru e un idiot absolut. Tragicomedie”, ”Kovacs, așa cum era de așteptat. Fără nicio idee, inutil”, ”Prestație criminală. La naiba cu Kovacs” sau ”Nu uitați al 12-lea om al Olandei!”, au scris fanii croați pe Twitter.

ADVERTISEMENT

”Istvan Kovacs, ce dramă!”, ”Acela nu e niciodată penalty. Modric plonjează. Patetic. De aceea există simulări în sport, pentru că aduc lovituri de pedeapsă. Jenant. Kovacs poate mai mult de atât. Și Modric”, ”Kovacs, un rahat român” și ”De la Byron Moreno, nu am mai văzut un arbitru atât de slab ca Istvan Kovacs”, au fost comentariile olandezilor.

Croaţia a învins Olanda, scor 4-2, în prima semifinală a Final Four-ului UEFA Nations League 2023, după un meci care a avut nevoie de două reprize de prelungiri și în care a strălucit veteranul Luka Modric.

ADVERTISEMENT

Croaţii s-au calificat în finală, unde vor întâlni câştigătoarea partidei dintre Spania şi Italia, programată joi, de la ora 21:45. Finala Final Four-ului UEFA Nations League 2023 se va juca duminică, 18 iunie, de la ora 21:45, în timp ce finala mică se va disputa în aceeaşi zi, dar de la ora 16:00.

ADVERTISEMENT