Sport

Aici pregătește Edi Iordănescu EURO 2024. FRF face tot posibilul să-l convingă să accepte prelungirea contractului

Edi Iordănescu, selecționerul României, își va pregăti strategia pentru EURO 2024 într-un birou nou, de cinci stele, pus la punct de FRF în aceste zile
23.01.2024 | 21:13

Selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani), care a calificat naționala României la turneul final EURO 2024 după opt ani de pauză, va pregăti bătăliile din Germania în condiții de top. În ultimele șase luni, Iordănescu a lucrat la cantonamentul de la Mogoșoaia, iar de joi va începe să-și mute lucrurile la noul său birou, unul modern.

FRF i-a amenajat un birou modern selecționerului. Aici pregătește Edi Iordănescu EURO 2024

FRF a amenajat un sediu special pentru antrenorii federali într-o clădire cu două etaje, situată în curtea Casei Fotbalului, modernizată după cele mai înalte standarde.

ADVERTISEMENT

Astfel, staff-ul primei reprezentative, dar și antrenorii loturilor de tineret și de juniori vor avea un sediu numai al lor. Totul este nou: mobilier și aparatură pentru vizionare și analiză.

Fotografii cu Radu Drăgușin, primele de la intrarea în sediu

Edi Iordănescu și colaboratorii săi au vizitat, ieri, noul spațiu de lucru, pe pereții căruia au fost aplicate imagini inedite din istoria recentă a echipelor naționale, inclusiv bucuria calificării la EURO 2024, dar și numeroase mesaje motivaționale.

ADVERTISEMENT

Imediat cu intră în clădire, antrenorii sunt întâmpinați de mesajul ”Succesul în sport vien atunci când ești dispus să te transformi în liderul propriului destin”.

Apoi, primele fotografii sunt cu evoluția lui Radu Drăgușin, de la juniori la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Mesajul din biroul lui Edi Iordănescu: ”Când crezi cu adevărat în obiectivele tale, devii invincibil!”

Biroul selecționerului este cel mai spațios, dotat cu o plasmă TV de mari dimensiuni, și o zonă de ședințe, în care este amplasată o masă, cu șase scaune directoriale.

Pe peretele din spatele biroului unnde va lucra Edi Iordănescu tronează mesajul: ”Când crezi cu adevărat în obiectivele tale, devii invincibil!”.

ADVERTISEMENT

Potrivit FRF, finanțarea proiectului s-a făcut din resursele Federației și prin intermediul programului de dezvoltare UEFA HatTrick.

FRF vrea să-i prelungească contractul lui Edi Iordănescu și după EURO 2024

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și-a exprimat public intenția de a-i prelungi contractul selecționerului Edi Iordănescu și după EURO 2024. Tehnicianul a anunțat că va lua o decizie după turneul final.

”Contractul meu pentru mine nu este momentul de faţă o prioritate. Prioritatea este pregătirea turneului. Cred că şi pentru federaţie nu este o prioritate şi nu ar trebui să fie. Prioritate ar trebui să fie cum pregătim cât mai bine ceea ce urmează.

Dacă într-o zi voi fi abordat la o discuţie privind contractul meu, cu siguranţă că disponibilitatea mea pentru echipa naţională este totală, dar nu cred că asta ar trebui să se producă în perioada următoare”, a declarat selecționerul, în decembrie 2023, pentru FRF TV.

Edi Iordănescu, turneu de lucru 10 zile în Spania

Edi Iordănescu a efectuat recent un turneu de lucru de 10 zile în străinătate pentru a se interesa de problemele cu care se confruntă la echipele de de club, Ianis Hagi și Andrei Rațiu, doi dintre tricolorii care au avut o contribuție importantă la calificarea la EURO 2022.

Iordănescu a petrecut câteva zile și la Oliva Nova, în cantonamentul lui CFR Cluj. El a urmărit patru antrenamente ale vișiniilor. A avut discuții cu fostul antrenor al ardelenilor, Andrea Mandorlini, și cu jucătorii eligibili U21, portarul Răzvan Sava și stoperul Matei Ilie.

România are patru meciuri amicale până la EURO 2024

  • 22 martie: România – Irlanda de Nord (București/Arena Națională)
  • 26 martie: România – Columbia (Madrid/stadionul Wanda Metropolitano)
  • 4 iunie: România – Bulgaria (București/stadion Steaua)
  • 8 iunie: România – Liechtenstein (București/stadion Steaua)

Programul României la EURO 2024

17 iunie: România – Israel / Bosnia / Ucraina / Islanda (München) ora 16:00
22 iunie: Belgia – România (Köln), ora 22:00
26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt), ora 19:00

Programul complet al meciurilor de la EURO 2024, AICI.

Ce urmează după EURO 2024 pentru naționala României

După EURO 2024, naționala României are pauză până în toamnă. În perioada septembrie – noiembrie 2024, ”tricolorii” vor disputa șase meciuri în Liga C din Liga Națiunilor. Tragerea la sorți este programată pe 8 februarie, la Paris.

Campania de calificare la CM 2026 din Canada, Mexic și SUA va începe pe 17 martie 2025. România nu s-a mai calificat la Mondiale din 1998, de pe vremea Generației de Aur.

La CM se califică direct câștigătoarele celor 12 grupe, iar locul 2 va disputa două baraje, într-o singură manșă, în martie 2026. Liga Națiunilor poate reprezenta o șansă pentru echipele mici să viseze la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT