Sport

Laszlo Balint, propunerea lui Marian Copilu la Craiova! Trei motive pentru care a fost ales urmașul lui Reghecampf la Universitatea. Exclusiv

Laszlo Balint, noul antrenor principal al Universității Craiova, a fost prezentat de clubul oltean. El a fost propus de Marian Copilu și agreat de toți din conducerea echipei. Cum s-a ajuns la varianta Laszlo Balint?
13.06.2022 | 18:58
Laszlo Balint propunerea lui Marian Copilu la Craiova Trei motive pentru care a fost ales urmasul lui Reghecampf la Universitatea Exclusiv
Marian Copilu este cel care l-a adus pe Laszlo Balint la Universitatea Craiova, venind inclusiv la conferința de prezentare. Foto: Adrian Țaina
ADVERTISEMENT

La doar o zi după ce Universitatea Craiova a anunțat, oficial, despărțirea de Laurențiu Reghecampf, a venit și prezentarea noului antrenor. Este vorba despre Laszlo Balint, 43 de ani, ultima oară la UTA Arad. Cum au ajuns oltenii la această variantă, surprinzătoare pentru unii și greu digerabilă pentru mulți dintre suporterii echipei?

Laszlo Balint, propunerea lui Marian Copilu ca antrenor după despărțirea de Reghecampf! A fost acceptată de toți, în frunte cu finanțatorul Mihai Rotaru!

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate despărțirea dintre Universitatea Craiova și Laurențiu Reghecampf la mijlocul săptămânii trecute. Tehnicianul se întâlnise la București cu patronul Mihai Rotaru și stabiliseră un „gentleman agreement”, inclusiv de natură financiară.

ADVERTISEMENT

A venit însă intervenția lui Sorin Cârțu de la Digisport, care nu i-a căzut bine lui Reghe. Astfel că acesta a decis să facă puține valuri, „uitând” de înțelegerea cu Rotaru și amintind de clauza sa de reziliere. Ruptura era însă totală, iar părțile nu mai puteau continua colaborarea. S-au întâlnit pe final de week-end la Craiova, așa cum anunțase site-ul nostru, și au pus punct.

FANATIK a anunțat la scurt timp după comunicatul oficial și numele noului antrenor de la Universitatea Craiova: Laszlo Balint! Din informațiile noastre, Balint a fost propunerea directorului general Marian Copilu. Interesant este că aceasta a fost îmbrățișată de toți factorii de decizie de la echipă, în frunte cu Mihai Rotaru, principalul finanțator.

ADVERTISEMENT

Toți antrenorii de pe lista inițială „post-Reghe” au căzut unul câte unul: primul care a refuzat este Mirel Rădoi, fostul selecționer!

FANATIK a încercat să afle motivele pentru care s-a ajuns la varianta Laszlo Balint la Universitatea Craiova. Zilele trecute, după ce se bătuse palma cu Reghecampf pentru despărțire, oltenii aveau o listă de 4 înlocuitori, care urmau să fie abordați în ordinea următoare: Rădoi, Ciobotariu, Boloni, Isăilă!

Ei bine, toate aceste variante au căzut, una după alta. Cea mai vehiculată, Mirel Rădoi, chiar de două ori! Fostul selecționer a fost primul contactat de olteni, dar a spus pas. A dispărut rapid și pista Liviu Ciobotariu, despre care nu exista anunțul oficial al prelungirii înțelegerii cu FC Voluntari. Dar, pe surse, oltenii au aflat că Bălănescu îl „rezolvase” pe Ciobi la două zile după finala de Cupă!

ADVERTISEMENT

Ar fi urmat, teoretic, discuția cu Ladislau Boloni, dar a venit din Franța anunțul înțelegerii dintre tehnicianul de 69 de ani și divizionara secundă FC Metz. Cu Isăilă dialogul a fost scurt. Mai are contract pe un sezon cu Bani Yas, și-a mutat toată familia cu el în Emirate și nu e tentat momentan să se întoarcă nu în fotbalul nostru, ci în România!

Odată lista epuizată, s-a mai încercat o ultimă convingere a lui Mirel Rădoi. Apropiații antrenorului spun că acesta a fost contactat duminică, încă o dată, de Marian Copilu, refuzând din nou. În aceste condiții, Copilu a venit cu varianta Balint, primul motiv pentru care s-a ajuns la el fiind în rândurile anterioare: refuzuri peste refuzuri!

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint, antrenor cu două calități importante: echipele sale au organizare și agresivitate, iar el este un tehnician „tânăr, cu foame de performanță”

Ce l-a recomandat pe Laszlo Balint dacă tot s-a ajuns la numele lui pe lista urmașului lui Reghecampf? A fost luat în analiză în primul rând mandatul său de UTA, cu care a promovat în Liga 1 și a antrenat-o până în ianuarie 2022.

Nu doar la Arad, dar și în experiențele anterioare, echipele antrenate de Laszlo Balint au impresionat prin organizare și disciplină. Plus agresivitate în sensul pozitiv, amănunt care de multe ori a făcut diferența în favoarea sa.

Mă bucur că sunt la Craiova, nu e surprinzător, deoarece am făcut mereu pași înainte chiar dacă nu mari. Sunt motivat să reușesc și voi munci de dimineață până a doua zi de dimineață. Mergem pe un set de principii. Din punct de vedere sportiv vrem ca echipa să aibă o exprimare cât mai coerentă. Extrasportiv, ne dorim disciplină, ambiție și respect. Nu vreau să-i sperii pe jucători, dar merg foarte mult pe disciplină” – Laszlo Balint

Laszlo Balint era aproape să semneze cu FC Botoșani cu 4 zile înainte de a deveni antrenorul Universității Craiova. Și Valeriu Iftime, și șefii de la Craiova au văzut în el „un tehnician tânăr, cu foame de performanță”. Iftime s-a răzgândit în ultimul moment, chiar dacă bătuse palma cu Balint, și l-a numit în cele din urmă pe Mihai Teja la FC Botoșani!

Balint era puțin dezamăgit, dar a rămas total surprins când a fost sunat de Marian Copilu. I s-a ivit o altă oportunitate de a se întoarce pe bancă, chiar mai importantă decât cea pe care o ratase în Moldova. Acum Laszlo Balint e antrenor la o echipă de play-off, unde obiectivul e titlul! Mingea e la el pe… bancă!

  • 94 de meciuri a antrenat Laszlo Balint pe UTA, în perioada iulie 2019 – ianuarie 2022. A avut o medie a punctelor de 1,45
  • 1 iulie 2011 este momentul în care Balint s-a retras din cariera de jucător. A evoluat la FC Brașov, CFR Cluj, UTA, Unirea Urziceni și Diosgyor

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,50 este cota ca oltenii să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT