Sport

Al Sharjah i-a decis soarta lui Cosmin Olăroiu după umilința din Supercupa EAU

Clubul Al Sharjah Dubai a lămurit situația antrenorului român Cosmin Olăroiu după umilința îndurată în Supercupa Emiratelor Arabe Unite.
06.01.2024 | 08:18
Al Sharjah ia decis soarta lui Cosmin Olaroiu dupa umilinta din Supercupa EAU
Se zvonește despre Cosmin Olăroiu că este pe picior de plecare de la Al Sharjah după umilința din Supercupă. Clubul a oferit o declarație oficială despre situația antrenorului. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

După umilința din Supercupă, clubul Al Sharjah din Emiratele Arabe a luat o decizie în privința antrenorului român Comin Olăroiu. Al Sharjah, condusă de Olăroiu, a fost învinsă cu scor 2-6 de Al Ahli, iar zvonurile indicau o despărțire îniante de termen.

Conducerea lui Al Sharjah, despre Cosmin Olăroiu după umilința din Supercupă

A fost un rezultat umilitor pentru formația lui Cosmin Olăroiu în Supercupă, însă conducerea lui Al Sharjah nu dorește să se despartă de antrenor. Pentru echipa din Emiratele Arabe este al doilea eșec în doar câteva săptămâni. Primul a fost eliminarea din grupele Ligii Campionilor Asiei, moment în care suporterii clubului au cerut demisia tehnicianului român.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu are, însă, parte de vești bune. Contractul românului este valabil până în 2025 și se pare că șefii lui Al Sharjah vor ca antrenorul român să își ducă înțelegerea până la final, chiar dacă a avut parte de câteva rezultate mai puțin bune. Olăroiu a venit la echipa arabă în 2021.

“Cosmin va continua la Sharjah. Nu există niciun adevăr despre știrile privind demiterea sau demisia. Ne prezentăm scuzele față de fanii lui Sharjah. O greșeală a schimbat Supercupa după ce Sharjah era în avantaj”, a spus Muhammad Ali Jaber Al Hammad, membru în Consiliul Director al clubului, potrivit Kooora.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care formația lui Olăroiu a pierdut finala Supercupei

Înfrângerea formației lui Olăroiu a venit după un moment în care elevii românului conduceau duelul contra campioanei en-titre, Al Ahli Dubai. Câștigătoarea Cupei Președintelui a pierdut, însă, duelul după o eliminare a unuia dintre cei mai importanți jucători. Iar Sharjah a rămas în 10 oameni.

A fost ultimul meci pentru formația lui Cosmin Olăroiu, înaintea pauzei de iarnă. Campionatul din Emiratele Arabe Unite se reia la mijlocul lunii februarie. După 12 runde, Al Sharjah este pe locul 4 și are 22 de puncte, cu 8 mai puțin față de liderul Al Wasl.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu, prima reacție după umilința din Supercupă

Tehnicianul român Cosmin Olăroiu a reacționat după ce echipa sa a pierdut partida cu al Ahli, scor 2-6, în finala Supercupei Emiratelor Arabe Unite. Asta, după ce formația lui Olăroiu conducea cu 2-0, grație reușitelor lui Camara (‘8) și Marega (’26).

La final de meci, Cosmin Olăroiu a numit meciul o “tragedie”. “După ce am reușit să marcăm de două ori, în loc să marcăm golul trei și apoi golul patru, Supercupa s-a transformat într-o tragedie pentru noi și am cedat. Le-am făcut cadou un penalty și am jucat în inferioritate numerică. Apoi, golurile lor au fost toate cadouri, pasele au venit din partea noastră”.