Sport

Detalii de ultima oră despre accidentarea lui Camora. Ce decizie a luat staff-ul lui Edi Iordănescu în legătură cu convocarea fundașului stânga. Update Exclusiv

Mario Camora s-a accidentat în meciul CFR Cluj - Rapid și are șanse mari să rateze partidele României cu Andorra și Belarus. Probleme pentru Edi Iordănescu
19.03.2023 | 23:23
Detalii de ultima ora despre accidentarea lui Camora Ce decizie a luat stafful lui Edi Iordanescu in legatura cu convocarea fundasului stanga Update Exclusiv
9 meciuri are Mario Camora la echipa națională a României. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
19-03-2023
21:32

Ce decizie a luat Edi Iordănescu după accidentarea lui Camora. Planul selecționerului

Edi Iordănescu și-a făcut deja calculele în cazul accidentării suferite de Mario Camora în partida CFR Cluj – Rapid 2-2. FANATIK a aflat că fundașul campioanei va ajunge, totuși, la lotul echipei naționale.

Medicii echipei naționale vor evalua gravitatea accidentării pe care a suferit-o Camora și vor acționa în funcție de rezultat. Planul ar fi ca fundașul stânga să fie menajat în prima partidă, cu Andorra, pentru a fi apoi sută la sută apt pentru confruntarea cu Belarus.

Mario Camora este unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Dan Petrescu și principala variantă pentru postul de fundaș stânga și pentru Edi Iordănescu la națională. Cel mai probabil, portughezul naturalizat va rata însă convocarea, după ce a ieșit accidentat contra Rapidului.

Mario Camora, accidentat în CFR Cluj – Rapid! Poate rata convocarea la națională și îi dă bătăi de cap lui Edi Iordănescu

Mario Camora a suferit o accidentare la inghinali și ar putea lipsi cel puțin două săptămâni de la antrenamente. Jucătorul a cerut schimbare în minutul 58 al meciului cu Rapid, fiind înlocuit cu Peteleu.

ADVERTISEMENT

Astfel, Camora ar urma să rateze cele două meciuri cu Andorra și Belarus din debutul campaniei de calificare la Campionatul European din 2024. În aceste condiții, Edi Iordănescu se vede nevoit să cheme de urgență un alt jucător, singura variantă pe care o are la dispoziție în acest moment fiind Raul Opruț.

La naționala României se poate deja vorbi despre un adevărat „blestem” la nivel de fundași stânga, Nicușor Bancu, unul dintre preferații selecționerului, fiind indisponibil pentru o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, o eventuală folosire a lui Raul Opruț ca titular în ambele meciuri ar putea fi riscantă chiar și împotriva unor adversari precum Andorra sau Belarus, mai ales că jucătorul lui Hermannstadt nu a debutat încă la națională.

Mario Camora, pasă decisivă la ultimul meci oficial al României. Dan Petrescu spune că a jucat accidentat!

Chiar dacă nu era prima variantă pentru Edi Iordănescu, jucătorul a fost convocat constant și are nouă meciuri sub „tricolor”. De altfel, la ultimul meci oficial, Mario Camora a reușit o pasă decisivă în victoria cu 4-1 împotriva Bosniei în Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Camora nu a fost convocat pentru primele două meciuri din 2023 cu Slovenia și Republica Moldova. Dacă ar fi evoluat cu Andorra sau Belarus, jucătorul naturalizat ar fi putut bifa al zecelea meci în tricoul României.

Dan Petrescu a dezvăluit la finalul meciului cu Rapid care e starea lui de sănătate: „Camora a jucat accidentat. Cred că are ruptură”, a surprins antrenorul lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu acuză problemele cu accidentările înainte de meciurile cu Andorra și Belarus

Edi Iordănescu nu a putut convoca toți jucătorii pe care și-ar fi de dorit din cauza accidentărilor sau a faptului că nu s-au recuperat în totalitate. Cel mai bun exemplu este cel al lui Ianis Hagi:

„Sigur că mi-aș fi dorit să nu avem absențe medicale, dar din păcate sunt fotbaliști care sunt accidentați sau care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă. Dar aceasta este o realitate cu care un selecționer trebuie să se confrunte”, a punctat Iordănescu Jr.

Selecționerul a acuzat însă lipsa lui Valentin Mihăilă, a căpitanului Vlad Chiricheș sau a lui Nicușor Bancu. Ba, mai mult, pe ultima sută de metri l-a pierdut și pe George Pușcaș, care a acuzat probleme la genunchi și a fost înlocuit cu Louis Munteanu.

ADVERTISEMENT