Sport

Alex Chipciu a reziliat cu CFR Cluj, iar a doua zi a semnat un nou contract cu campioana! Giovani Becali confirmă Fanatik. Exclusiv

Alexandru Chipciu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj și apoi a semnat unul nou cu echipa campioană, totul pentru a putea fi trecut pe lista de la LPF
08.09.2021 | 20:28
Alex Chipciu a reziliat cu CFR Cluj iar a doua zi a semnat un nou contract cu campioana Giovani Becali confirma Fanatik Exclusiv
Alexandru Chipciu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj, dar nu se va despărți de echipa ardeleană
ADVERTISEMENT
08-09-2021
18:05

Giovani Becali confirmă că Alexandru Chipciu a semnat un nou contract cu CFR Cluj

Alexandru Chipciu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj și a semnat imediat unul nou, pentru a putea fi trecut pe lista de la LPF, informația fiind confirmată și de Giovani Becali, impresarul jucătorului.

„E doar o chestie foarte simplă cu vechiul contract. A terminat vechiul contract și a semnat un nou contract pentru a putea fi pe listă. Când se întrerupe un contract, se depune altul, e normal, dar e tot contractul lui”, a spus Giovanni Becali, la ProSport Live.

Alexandru Chipciu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj, însă nu se va despărți de echipa campioană. El a semnat imediat o nouă înțelegere cu formația din Gruia, totul pentru a putea fi trecut pe lista înaintată de ardeleni la LPF și a putea fi folosit în Liga 1.

Alexandru Chipciu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj, dar nu se va despărți de echipa ardeleană

„FC CFR 1907 CLUJ SA vs. CHIPCIU MIHAIȚĂ ALEXANDRU – Încetare raporturi contractuale. Admite cererea formulată de reclamant.

ADVERTISEMENT

Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților începând cu data de 08.09.2021. Definitivă. Pronunțată azi, 08.09.2021, în ședință nepublică, la sediul LPF”, se arată în decizia CNSL. publicată pe site-ul LPF.

La prima vedere, am putea avea impresia că Alex Chipciu va părăsi echipa antrenată de Dan Petrescu, însă lucrurile stau cu totul invers.

ADVERTISEMENT

A doua zi după reziliere, el a semnat un nou contract cu CFR Cluj, în aceleeași condiții ca și precedentul, părțile fiind nevoite să recurgă la acest artificiu pentru ca jucătorul să fie trecut pe lista de la LPF.

Alex Chipciu nu fusese trecut de Dan Petrescu pe listele de Liga 1 și de Conferencea League, fiind la un pas despărțirea de echipa campioană.

ADVERTISEMENT

A intervenit însă patronul Neluțu Varga, care a luat decizia ca jucătorul să fie păstrat în lot și reprimit la antrenamentele primei echipe, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

  • 32 de ani are Alex Chipciu

De ce a procedat CFR Cluj astfel

După rezilierea contractului, Alex Chipciu a rămas liber de contract, iar CFR Cluj a putut să îl ia înapoi și să îl treacă pe lista LPF pentru Liga 1, de unde a fost scos inițial.

ADVERTISEMENT

Dacă șefii campioanei României nu ar fi procedat astfel, Alex Chipciu nu ar fi putut să fie trecut pe listă, ceea ce ar fi însemnat să nu aibă drept de joc până în iarnă, singura opțiune fiind de a se antrena cu echipa.

Totuși, lucrurile nu s-au putut rezolva în cazul listei de Conference League, acolo unde CFR Cluj va participa în grupele noii competiții UEFA, iar Alex Chipciu va putea juca doar în primăvară, dacă echipa trece de faza grupelor.

Alex Chipciu este jucătorul care a marcat golul calificării pentru CFR Cluj în deplasarea din Bosnia, cu Borac Banja Luka, scor 1-2, campioana României calificându-se atunci în turul II preliminar al Champions League.

  • 850.000 de euro este cota de piață a lui Alex Chipciu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT