Sport

Alex Dobre, cel care a făcut scandal că nu e convocat la națională, a fost pe lista lui Edi Iordănescu la FCSB. Exclusiv

Alex Dobre, românul de 23 de ani care joacă în liga a doua franceză la Dijon, a ratat lista lărgită a selecționerului Edi Iordănescu pentru amicalele cu Grecia și Israel. El a reproșat public această „nedreptate”.
12.03.2022 | 13:21
Alex Dobre cel care a facut scandal ca nu e convocat la nationala a fost pe lista lui Edi Iordanescu la FCSB Exclusiv
Alexandru Dobre are 23 de ani și un vis îndrăzneț. Vrea să fie primul român care câștigă Balonul de Aur. Sursa foto: francebleu.fr
ADVERTISEMENT

Alexandru Dobre este singurul jucător român în fotbalul profesionist francez. S-a transferat în vara lui 2020 de la Bournemouth la Dijon, a retrogradat în Ligue 2, iar acum trage să revină cu formația sa în elita Hexagonului.

Alex Dobre de la Dijon l-a certat pe selecționerul Edi Iordănescu că nu l-a convocat la națională pentru amicalele din luna martie

Alex Dobre, om de bază în formația antrenată de Patrice Garande și clasată pe locul 12 în Ligue 2 după 27 de etape, a atacat într-un interviu recent absența sa de pe lista lărgită a selecționerului Edi Iordănescu. Este vorba despre stranierii pasibili de a fi convocați pentru cele două meciuri amicale ale României la finalul lunii martie, cu Grecia (25 martie) și în Israel (29 martie).

ADVERTISEMENT

Ar fi fost un debut la prima reprezentativă a lui Alex Dobre, care nu a jucat niciun meci profesionist în fotbalul românesc. Dobre nu are șansa prezenței în premieră la echipa națională mare, așa cum o vor avea, după cum a dezvăluit în exclusivitate FANATIK, Octavian Popescu de la FCSB și Radu Drăgușin de la Salernitana.

Pentru mine, echipa națională a fost prioritară mereu. Așa cum am spus-o în mai multe interviuri, inclusiv în Franța, aștept convocarea la echipa națională, îmi doresc asta, dar văd că sunt invizibil, indiferent ceea ce aș face. Cred că sunt la momentul actual jucătorul care are cele mai multe minute jucate și care dovedește calitate prin goluri și pase decisive.

ADVERTISEMENT

Consider că mi s-a făcut o nedreptate. Sau poate că nu e o nedreptate pentru că nu știu dacă mă urmăresc. Dacă ar urmări evoluțiile mele meci de meci, consider că ar trebui să mă cheme. Asta e părerea mea” – Alex Dobre pentru sport.ro

Din informațiile FANATIK, Alex Dobre a fost un nume care a existat pe lista celor de la echipa națională, dar nu s-a regăsit și pe cea lărgită care a fost trimisă cluburilor din străinătate.

Reacția sa recentă, după aflarea posibililor convocați, e posibil să nu-l ajute prea mult în relația viitoare cu actualul staff. Care a fost informat că, și în trecut, Alex Dobre a pus presiune indirect pe cei de la FRF prin declarațiile pe care le-a făcut părintele său.

ADVERTISEMENT

Alex Dobre a fost pe lista lui Edi Iordănescu pentru un transfer la FCSB în august 2021! De ce nu s-a mai realizat mutarea

FANATIK a aflat că actualul selecționer chiar are destule date despre fotbalistul Alex Dobre. Că îl cunoaște foarte bine. Cei de la FSCB spun că Iordănescu l-a avut pe listă pentru un transfer în august 2021, când Edi a semnat cu echipa lui Gigi Becali.

Da, Edi dorea să-l aducă la FCSB. Era pe lista lui când a venit la noi. Alex tocmai jucase cu naționala olimpică la Tokyo, a fost titular în toate cele trei meciuri de la Olimpiadă pentru tricolori, iar Edi a dorit să mai revadă o dată prestațiile sale. A stat și a făcut o analiză completă, după care a renunțat să-l mai propună lui Gigi pentru transfer. Probabil că, sportiv, nu l-a convins. Alex tocmai retrogradase cu Dijon în liga a doua”, dezvăluie cei de la FCSB pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, Alex Dobre a fost unul dintre jucătorii pe care fostul selecționer Mirel Rădoi i-a convins să-l ajute la Olimpiada de la Tokyo. Atunci multe cluburi au refuzat să dea jucători la lotul olimpic. Alex Dobre a fost integralist cu Honduras (1-0) și Coreea de Sud (0-4) și a fost înlocuit în minutul 78 al meciului decisiv cu Noua Zeelandă (0-0). Prestațiile sale din Japonia nu au rupt gura târgului, s-au înscris în linia generală a tricolorilor.

Tatăl lui Alex Dobre a avut mai multe atacuri la adresa celor din FRF, dar jucătorul nu crede că acesta ar fi motivul neconvocării sale!

În interviul recent pentru sport.ro, în care-și exprimă nemulțumirea vizavi de ratarea convocării, Alex Dobre, cel care visează la Balonul de Aur, și-a făcut un CV complet al actualului sezon. Dar a atins și un subiect sensibil, cel al declarațiilor pe care tatăl său le-a făcut la adresa FRF, despre care se vehicula că i-ar fi dăunat.

Tata e tata, iar relația celor de la FRF cu mine este altceva. Nu am 9-10 ani ca să vorbească tatăl meu pentru mine, am o anumită vârstă și cred că se poate discuta direct cu mine orice problemă”, spune Dobre. Acesta și-a expus apoi propriile argumente pentru convocare.

Nu știu dacă sunt urmărit, în primul rând. Dacă aș fi urmărit, nu înțeleg care ar fi motivul pentru care n-aș putea fi chemat. Ce ar putea fi? Că nu joc? Joc. Că nu marchez? La o echipă din a doua jumătate a clasamentului, cum suntem în momentul de față, marchez cât este posibil. Pase de gol? Am dat. Dar pe lângă goluri și pase de gol, ce aduc jocului? Cât fac faza de atac, cât fac faza defensivă? Eu cred că naționala are nevoie de lucrurile astea, dar se pare că nimeni nu le vede sau nu vrea să le vadă.

Dacă vine și echipa națională, ar fi un bonus, dar slabe șanse, după cum se vede. Mă face și pe mine să mă gândesc dacă să mai accept să vin vreodată. Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede. Acum îl înțeleg mult mai bine pe Ștefan Radu”, declară jucătorul lui Dijon pentru sursa citată.

Alex Dobre a plecat din România în 2016, de la Viitorul Mihai Georgescu Cluj, și a semnat cu Bournemouth. A mai jucat în Anglia la Bury, Rochdale, Yeovil și Wigan. În august 2020, Dijon a plătit 1.000.000 de euro pentru a-l transfera de la Bournemouth.

  • 1.000.000 de euro este cota actuală a lui Alex Dobre, 23 de ani împliniți pe 30 august 2021
  • 5 goluri și 2 pase de gol are Alex în cele 20 de meciuri jucate în acest sezon pentru Dijon

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul Constanța: 2,20 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri în meci”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT