Sport

Alexandru Albu pleacă de la Rapid! Mijlocașul negociază cu alte echipe. Exclusiv

Alexandru Albu a intrat în ultimele șase luni de contract, dar și în dizgrația șefilor de la Rapid, care nu mai vor să-i prelungească angajamentul după escapada nocturnă de la Iași
27.02.2024 | 16:55
Alexandru Albu pleaca de la Rapid Mijlocasul negociaza cu alte echipe Exclusiv
Alexandru Albu a intrat în ultimele șase luni de contract cu Rapid și nu-și mai prelungește angajamentul FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Viitorul lui Alexandru Albu nu mai este la Rapid. Din informațiile FANATIK, mai mult ca sigur mijlocașul defensiv de 30 de ani nu-și va mai prelungi contractul scadent la finalul acestui sezon. Albu și-a semnat definitiv sentința după scandalul de la Iași, în care a mai fost implicat și puștiul Andrei Borza.

Alexandru Albu pleacă de la Rapid

Sursele FANATIK susțin că Alexandru Albu este deja în negocieri cu alte echipe, deoarece oferta de prelungire din partea Rapidului n-ar fi fost foarte concretă. Numele lui Albu este vehiculat pentru un transfer la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

”Nu neg, dar nici nu confirm. Eu n-am nicio treabă personal cu acest lucru. Sunt trei părți implicate: jucătorul și cele două cluburi. În rest, eu n-am treabă despre acest lucru”, a declarat Adrian Mutu, antrenorul formației din Gruia, înaintea escapadei lui Albu, la FANATIK SUPERLIGA, emisiunea care e LIVE pe FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30.

Cel mai ciudat mi se pare cazul lui Albu, care se află în mijlocul negocierilor pentru prelungirea de contract. Acum, nu știu la ce se mai poate aștepta el de la noi. Nu pot să înțeleg că pe suporteri și pe mine ne doare sufletul, iar pe unii jucători nu” – Dan Șucu, finanțator Rapid, pentru gsp.ro

Finanțatorul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, a confirmat că Adrian Mutu l-a dorit pe Alexandru Albu în Gruia, dar nu a aprobat transferul.

ADVERTISEMENT

”Nici vorbă să-l luăm pe Alexandru Albu! Cel puțin deocamdată! Asta am hotărât. Știu că îl vrea Adrian Mutu la CFR Cluj, a existat o discuție în acest sens, dar nu am fost eu de acord cu această mutare. Ne-am decis să nu mai luăm fotbaliști bătrâni, iar Mutu a înțeles situația și așa a rămas”, a declarat Neluțu Varga, potrivit ProSport.

Impresarul lui Alexandru Albu vrea o discuție directă cu clubul

Mihai Stan, impresarul lui Alexandru Albu, a oferit la FANATIK SUPERLIGA detalii despre situația mijlocașului. Conducerea giuleștenilor a decis să-l amendeze cu 10.000 de euro, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

„După această întâmplare, Alex a primit o notificare din partea clubului cum că trebuie să se prezinte la echipa de juniori, asta a fost singura comunicare din partea clubului Rapid.

Dar astăzi Alex tocmai a fost sunat de Daniel Niculae și vor avea o întâlnire în jur de ora 3-4, mai mult nu vă pot spune, pentru că n-avem nimic concret, nimic oficial. Ieri a avut zi liberă, astăzi se va antrena cu echipa de juniori”, a spus impresarul Mihai Stan.

ADVERTISEMENT

Alexandru Albu susține că imaginile sunt vechi

În schimb, Alexandru Albu a precizat că imaginile cu el din club sunt mai vechi, nu după meciul de la Iași.

”Acum am aterizat (n.r. de la Iași) și am primit (n.r. imaginile cu el și Borza în club), nu am fost nicăieri. Nu am ieșit nicăieri. Posibil să fie din altă zi când am avut liber și am ieșit afară și multă lume vrea să ne facă rău”, a transmis Albu pentru iAMSport.

Mi-ar plăcea, la un moment dat, să prind un transfer în străinătate. Mă gândesc la echipa națională, să prind lotul pentru EURO 2024. Orice jucător își dorește să ajungă acolo. Trebuie să demonstrez pe teren că merit să fiu selecționat” – Alexandru Albu, mijlocaș Rapid

Alexandru Albu a jucat 99 de meciuri pentru Rapid

Alexandru Albu a venit la Rapid în iulie 2022, de la Concordia Chiajna, și a jucat 99 de meciuri în toate competițiile pentru formația din Giulești. După ultimul joc, cu Poli Iași, 1-3, etapa trecută, în deplasare, Albu a fost filmat în timp ce petrecea într-un club de noapte, împreună cu puștiul Andrei Borza (18 ani), care și-a compromis după acest episod șansele de a prinde lotul pentru EURO 2024.

Pentru abaterea disciplinară de la Iași, Alexandru Albu și Andrei Borza vor fi amendați de conducerea Rapidului cu 10% din salariile pe luna februarie, iar antrenorul Cristiano Bergodi nu-i vor include pe cei doi în lotul pentru meciul cu UTA, programat miercuri, de la 21:00, în Giulești, în etapa a 28-a din SuperLiga. Mai mult, Albu a fost trimis să se antreneze cu juniorii.

  • 1,3 milioane de euro este cotă de piață a lui Alexandru Albu, potrivit transfermarkt.com
  • 1 selecție la echipa națională are Alexandru Albu, Germania – România 2-1, în preliminariile CM 2022
ADVERTISEMENT