Sport

Alexandru Chipciu regretă că a jucat pentru CFR Cluj! „A fost o perioadă neagră. Șumudică mi-a zis să nu revin!”

Alexandru Chipciu (33 de ani) a semnat cu U Cluj din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de rivala CFR Cluj. Mijlocașul a pus tunurile pe fosta sa echipă, la care regretă că a jucat.
27.06.2022 | 13:45
Alexandru Chipciu regreta ca a jucat pentru CFR Cluj A fost o perioada neagra Sumudica mia zis sa nu revin
Alexandru Chipciu regretă că a jucat pentru CFR Cluj! „A fost o perioadă neagră. Șumudică mi-a zis să nu revin!”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alexandru Chipciu a ieșit la atac! Fostul internațional român a semnat cu nou-promovata Universitatea Cluj, după despărțirea de campioana CFR Cluj, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK. Noul fotbalist al echipei lui Erik Lincar regretă că a evoluat în Gruia.

Alexandru Chipciu regretă că a jucat pentru CFR Cluj

Deși a câștigat trei titluri de campion și o Supercupă a României cu CFR Cluj, Alexandru Chipciu regretă perioada petrecută în tricoul vișiniu. Mijlocașul în vârstă de 33 de ani a ajuns în 2020 în Gruia, când ardelenii l-au luat gratis după despărțirea de Anderlecht.

ADVERTISEMENT

Înainte să ajungă la CFR Cluj, Alexandru Chipciu a fost dorit în Turcia, la Gaziantep, acolo unde antrenor era Marius Șumudică. Transferul a picat, iar mijlocașul a mers în Gruia, în ciuda sfatului pe care i-l dăduse fostul său antrenor de la FC Brașov.

„A fost o perioadă neagră. Cu Edi Iordănescu a fost foarte bine, am jucat, am marcat. Și cu Marius Șumudică. Dan Petrescu e un antrenor foarte bun, a câștigat patru campionate. Nu vreau să intru în polemici.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică mi-a zis să nu mă întorc în România la rivală, dar nu am ascultat. Când eram eu la Steaua (n.r.- FCSB), rivalitatea cu CFR Cluj nu era așa mare”, a declarat Alexandru Chipciu, pentru as.ro.

Ulterior, Chipciu și Șumudică au ajuns să lucreze din nou împreună, chiar la CFR Cluj. Cei doi au avut însă și un conflict, în urma căruia fotbalistul a fost scos din lot. Chipciu s-a luat la bătaie cu Otto Hindrich, motivul fiind dezvăluit în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Antrenorul l-a iertat în cele din urmă pe Alex, care a reușit cel mai important gol al său în Gruia, chiar sub comanda lui Șumudică. Mijlocașul de 33 de ani a trimis-o pe CFR Cluj în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, sezonul trecut, cu reușita de excepție din minutul 118 al returului cu Borac Banja Luka.

Salariu uriaș în Gruia pentru Chipciu

Totuși, din punct de vedere financiar, Alex Chipciu n-a dus-o deloc rău în Gruia, acolo unde era printre cei mai bine plătiți fotbaliști din Liga 1. FANATIK a anunțat în exclusivitate suma pe care o încasa Chipciu, dar și topul salariilor din primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Chipciu n-a fost însă și cel mai bine plătit jucător din lotul campioanei ultimelor cinci sezoane. Runar Mar Sigurjonsson, care a evoluat pentru ardeleni în perioada februarie 2021 – iunie 2022, avea un salariu lunar de 37.500 de euro.

  • 30.000 de euro pe lună câștiga Alexandru Chipciu la CFR Cluj
  • 5 goluri și 5 assist-uri a reușit mijlocașul în cele 76 de meciuri în care a jucat pentru ardeleni
ADVERTISEMENT