Sport

Alexandru Mitriță, marea pierdere a Universității Craiova pentru meciul cu U Cluj! Ce se întâmplă cu starul oltenilor

Alexandru Mitriță va lipsi din lotul Universității Craiova pentru meciul cu Univeristatea Cluj din etapa a 25-a din SuperLiga.
04.02.2024 | 17:33
Alexandru Mitrita marea pierdere a Universitatii Craiova pentru meciul cu U Cluj Ce se intampla cu starul oltenilor
Alexandru Mitriță va lipsi în meciul cu Universitatea Cluj // Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

În lipsa lui Nicușor Bancu, Alexandru Mitriță a fost căpitanul Universității Craiova în meciul câștigat pe terenul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 3-1, în etapa a 24-a din SuperLiga.

Alexandru Mitriță lipsește de la meciul cu Universitatea Cluj!

Mitriță (28 de ani) n-a marcat cu Sepsi, însă a scos penalty-ul care a dus scorul la 2-1 pentru olteni, gol înscris de la punctul cu var de Koljic, în minutul 74. Starul din Bănie a luat însă un cartonaș galben în minutul 51 și a ajuns la 4 avertismente în acest sezon, ceea ce înseamnă că va fi suspendat în partida din etapa următoare cu Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT

Ca să țină de scorul de 3-1, antrenorul Ivaylo Petev a decis să-l înlocuiască pe Alexandru Mitriță în minutul 87, iar în locul său l-a trimis în teren pe croatul Juraj Badelj (20 de ani).

Alexandru Mitriță este o pierdere imensă pentru Universitatea Craiova, el fiind golgeterul echipei, cu 8 reușite în acest sezon din SuperLiga. În plus a oferit și 6 pase decisive. Fotbalistul Universității Craiova a jucat 25 de meciuri în acest sezon, 22 în campionat și 3 în Cupa României.

ADVERTISEMENT

Trei faze controversate în Sepsi – Universitatea Craiova

Istvan Kovacs a avut serios de muncă în meciul dintre Sepsi și Universitatea Craiova, unde a avut nevoie de trei ori de intervenția sistemului VAR, după tot atâtea faze controversate.

Totul a început încă din minutul 8, când Raul Silva a marcat, dar arbitrul a anulat reușita pentru ofsaid. Tot Raul Silva a fost în centrul atenției zece minute mai târziu, când nu s-a înțeles cu portarul David Lazar și Debeljuh le-a luat fața, iar după ce a căzut a cerut penalty. După intervenția VAR, Istvan Kovacs a lăsat jocul să curgă.

ADVERTISEMENT

A treia fază controversată a venit în minutul 53, când Istvan Kovacs a dictat lovitură de pedeapsă după un duel între Denis Ciobotariu și Markovici, dar după ce a mers la monitorul VAR „centralul” și-a schimbat decizia.

Echipele de start la Sepsi – Universitatea Craiova

Sepsi: Niczuly – Oteliță, Ninaj, Ciobotariu, Fl. Ștefan – Rodriguez, N. Păun – I. Gheorghe, C. Matei, Kallaku – Debeljuh. Rezerve: D. Moldovan – Gedo, Kecskes, Bălașa, Renta, Aganovic, R. Varga, Safranko, Popșa, K. Varga.
Antrenor: Bernd Storck.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova: Lazar – Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, Căpățînă – Al. Crețu, Mateiu – Danciu, Mekvabishvili, Mitriță – Markovic. Rezerve: L. Popescu – Soiri, Maldonado, Badelj, Benga, Lăpădătescu, Kozulj, Cîmpanu, Baiaram, Bana, Koljic.
Antrenor: Ivaylo Petev.

ADVERTISEMENT