Sport

Alexia Putellas, cea mai bună fotbalistă din istoria Barcelonei! Record absolut în tricoul blaugrana

Alexia Putellas a intrat în istoria Barcelonei. Căpitanul formației blaugrana a înregistrat o bornă istorică pentru fotbalul feminin.
16.10.2023 | 22:23
Alexia Putellas, cea mai bună marcatoare din istoria Barcelonei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Alexia Putellas a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Barcelonei. În victoria din deplasare cu Atletico Madrid, căpitanul blaugrana a marcat singurul gol al meciului și a ajuns la numărul record de 182 de goluri marcate pentru Barcelona.

Alexia Putellas, cea mai bună fotbalistă din istoria Barcelonei! Record absolut în tricoul blaugrana

Performanța pe care a înregistrat-o Alexia Putellas nu este deloc întâmplătoare. În vârstă de 29 de ani, Putellas a câștigat de două ori Balonul de Aur în carieră. După golul din meciul cu Atletico Madrid, numărul „11” de la Barcelona a depășit-o pe Jenni Hermoso, protagonista scandalului „sărutului” de la Cupa Mondială de fotbal feminin.

ADVERTISEMENT

Alexia Putellas a adunat 182 de goluri în 404 apariții în tricoul Barcelonei. De lăudat este și performanța lui Jenni Hermoso de a înscrie 181 de goluri în doar 220 de partide în tricoul formației de pe „Estadi Johan Cruyff”.

Pe lângă cele 182 de goluri marcate, Alexia Putellas a oferit și 57 de pase decisive la Barcelona. Alături de formația catalană, Putellas a cucerit două trofee ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT
  • Putellas reușise să o egaleze pe Jenni Hermoso la numărul de goluri marcate la Barcelona (181) în victoria cu Real Sociedad, scor 3-0. 

Alexia Putellas, performanță istorică deși a fost accidentată aproape un an

Alexia Putellas a venit la Barcelona în septembrie 2012. În ciuda faptului că a stat aproape un an pe bară din cauza unei accidentări, căpitanul Barcelonei nu s-a oprit din a scrie istorie atât pentru echipă, cât și la nivel individual.

ADVERTISEMENT

În vara anului trecut, Alexia Putellas a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul stâng chiar înainte de Campionatul European. Din cele 182 de goluri marcate în tricoul Barcelonei de Alexia Putellas 131 au fost în Liga Feminină spaniolă, 20 în Copa de la Reina, 19 în Liga Campionilor, 4 în Supercupa Spaniei, iar 8 la nivel regional, în Copa Catalunya.

„Sunt foarte fericită să bat acest record și, evident, să aduc încă o victorie care ne aduce trei puncte în plus. Ne vedem sâmbăta viitoare pe stadionul Johan Cruyff. Vă trimit o îmbrățișare”, a declarat Putellas.

ADVERTISEMENT

Alexia Putellas, prima jucătoare care câștigă de două ori Balonul de Aur

Pe lângă recordurile înregistrate în tricoul Barcelonei, Alexia Putellas a atins borne uluitoare și la naționala Spaniei. Căpitanul Barcelonei deține recordul de selecții la echipa națională.

În 2021, Putellas a cucerit atât Liga Campionilor, titlul și Cupa Spaniei cu Barcelona, cât și Balonul de Aur și trofeul FIFA The Best. În toamna anului trecut, Alexia Putellas a primit pentru a doua oară Balonul de Aur, devenind prima jucătoare din istorie care obține de două ori cel mai râvnit trofeu individual din fotbal.

ADVERTISEMENT
Tags: