Fotbal intern

„Am dat-o în bară!” Momentul care putea decide soarta calificării. Video

30.03.2021 | 21:07
Am dato in bara Momentul care putea decide soarta calificarii Video
ADVERTISEMENT

Naționala U21 a ratat calificarea în sferturile de finală la EURO U21, după ce bara s-a opus la ocazia uriașă a lui Alexandru Mățan din prima repriză a meciului cu Germania.

România a terminat la egalitate cu Germania, scor 0-0 și băieții lui Adrian Mutu au ratat astfel calificarea în faza următoare a competiției.

ADVERTISEMENT

Aceeași bară putea decide soarta calificării României în sferturile de finală ale Campionatului European de tineret. Dacă prima oară am avut ghinion, la penalty ne-a salvat și ne-a păstrat intacte speranțele până în ultimul minut.

Bara care putea decide soarta calificării

Alex Mățan și-a continuat evoluțiile bune din meciurile cu Olanda și Ungaria și a început partida cu Germania cu o ocazie uriașă, care a lovit stâlpul din stânga al porții apărate de Dahmen. A fost cea mai mare ocazie a României din acest meci și una dintre cele mai mari ratate de „tricolorii mici” la acest turneu final.

ADVERTISEMENT

Dacă Mățan a fost omul meciului cu Ungaria reușind să marcheze și să o ofere o pasă decisivă pentru golul lui Pașcanu din minutul 87, de data aceasta șutul cu interiorul de la marginea careului de 16 metri s-a oprit agonizant în bara porții Germaniei.

Din păcate, echipa națională de tineret a lui Adrian Mutu nu a reușit să își creeze ocazii și să se apropie de victoria care i-ar fi adus revanșa împotriva Germaniei după semfinala de la EURO U21, chiar dacă putea merge mai departe și cu un rezultat de 2-2.

ADVERTISEMENT

Aceeași bară ne-a salvat la penalty-ul Germaniei

Dacă în prima repriză am avut ghinion la acea ocazie uriașă a lui Alexandru Mățan, unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Adrian Mutu, în minutul 72 ne-a salvat la penalty-ul ratat de golgheterul Germaniei, Nmecha, care a trimis mingea în aceeași bară pe care Mățan a țintit-o în prima repriză.

Deși Andrei Vlad era pe minge, portarul celor de la FCSB a avut un noroc, deoarece mingea era foarte bine plasată și ar fi fost greu de scos dacă șutul era pe poartă.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Adrian Mutu nu a scăpat de critici după ratarea calificării, Gigi Becali, Valeriu Iftime și Basarab Panduru au fost cei mai vocali, în timp ce Ilie Dumitrescu i-a luat apărarea tânărului antrenor.

  • 2 rezultate de egalitate a obținut România în ultimele 4 meciuri directe cu Germania
ADVERTISEMENT