Sport

Amenzi pentru televiziunile care folosesc numele de ‘Steaua’ sau ‘steliștii’ pentru FCSB: ”Este o decizie a instanţei”

CNA a anunțat că va practica amenzi pentru televiziunile care vor folosi numele de 'Steaua' sau 'steliștii' pentru formația FCSB.
14.09.2021 | 13:32
Amenzi pentru televiziunile care folosesc numele de Steaua sau stelistii pentru FCSB Este o decizie a instantei
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB. Instanța a decis că celor de la CSA le va reveni palmaresul din perioada 1947-1998. Curios este că între 1998 și 2003 este o situație neclară și palmaresul nu revine nimănui.

În fine, celor de la FCSB le revine palmaresul din 2003 și până în prezent. Cu alte cuvinte, trofeele cucerite de Steaua de-a lungul timpului se vor împărți la cele două entități în funcție de perioadele stabilite de instanță.

ADVERTISEMENT

Televiziunile vor fi amendate dacă vor folosi ‘Steaua’ sau ‘steliștii’ pentru FCSB

După ce instanța a hotărât că numele Steaua îi revine clubului Armatei care evoluează în Liga 2, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au anunțat că vor amenda televiziunile care vor folosi ‘Steaua’ sau ‘steliștii’ pentru a se referi la echipa FCSB.

”Trebuie să spunem că noi nu putem să dăm nişte directive, să spunem cine şi ce să folosească. Este o decizie a instanţei, dar noi, CNA, întotdeauna ne pronunţăm numai după difuzare, deci nu putem să zicem ‘de acum puteţi să folosiţi un termen sau altul şi noi nu vă vom sancţiona’. Nu aşa funcţionează CNA.

ADVERTISEMENT

E decizia lor. Eu sunt de acord cu punctul lor de vedere că în diverse contexte ar putea să fie folosit (n.r. – cuvântul ‘Steaua’) fără să fie sancţionabil. Dar noi nu putem să spunem aşa, să dăm noi o directivă, că ‘Gata, de mâine, pentru că cereţi, se poate folosi Steaua’.

”E o decizie a lor, că ei vorbesc despre libertate de exprimare în punctul ăsta de vedere şi e decizia lor să folosească sau nu şi apoi, noi, în funcţie de ce se întâmplă, o să decidem. Nu cred că este cazul să facem noi mai mult de atât.

ADVERTISEMENT

Dar argumentele lor mie mi se par valabile, sinceră să fiu, numai că nu e cazul să ne exprimăm noi mai mult decât am făcut-o şi o vom face în limitele legii”, a declarat Dorina Rusu, membru CNA.

Decizia, luată cu un singur vot împotrivă

În schimb, Monica Gubernat, fost preşedinte al CNA, a fost sin gurul membru care a votat împotriva acestei hotărâri a Consiliului, însă a precizat că nu se opune procedurii juridice.

ADVERTISEMENT

”Perfect, şi dacă este vorba despre o practică a Consiliului, deja intrată în vigoare, de ce a trebuit să mai intre şi acest răspuns pe ordinea de zi şi să nu plece direct? Mai ales că facem referire la o practică a Consiliului şi la o decizia a Înaltei Curţi?

Atât. Strict ca procedură. Eu sunt împotrivă. Şi nu pe formularea punctului de vedere juridic, ci al apariţiei acestui punct de vedere pe ordinea de zi”, a spus Monica Gubernat.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a dat o primă reacție pentru FANATIK după decizia Curții de Apel care a decis că palmaresul din 1947 până în 1998 a fost la CSA Steaua, iar din 2003 și până în prezent a fost atribuit FCSB. Latifundiarul vede în această decizie o victorie în instanță pentru că demonstrează faptul că FCSB este continuatoarea Stelei și că palmaresul nu poate fi scindat între mai multe echipe.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – FCSB: 1,75 este cota pentru „nu marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT