Sport

Amenzi usturătoare după incidentele de la Petrolul – FCSB. Gigi Becali trebuie să bage din nou mâna în buzunar

Petrolul și FCSB au primit amenzi uriașe după incidentele de la meciul direct din SuperLiga de la Ploiești, iar galeria „lupilor-galbeni” a întrerupt partida timp de 10 minute.
19.10.2022 | 19:47
Amenzi usturatoare dupa incidentele de la Petrolul  FCSB Gigi Becali trebuie sa bage din nou mana in buzunar
Comisia de Disciplină a LPF a dat sancțiuni în valoare de 27.500 de lei. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Billel Omrani a fost atacat cu o petardă la finalul meciului cu Petrolul, iar ultrașii FCSB au sărit la bătaie cu galeria „lupilor-galbeni”. FRFa tăiat însă în carne vie în urma incidentelor.

Comisia de Disciplină a FRF, măsuri din ce în ce mai dure împotriva ultrașilor

Petrolul Ploiești a primit o amendă uriașă în urma incidentelor de la meciurile cu Universitatea Craiova și FCSB. În total, ploieștenii trebuie să plătească o amendă în valoare de 22.500 de lei.

ADVERTISEMENT

„În temeiul art. 82.1 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. d din RD, se sancționează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

În temeiul art. 82.2 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancționează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 7.500 lei”, se arată în explicațiile publicate pe lpf.ro.

ADVERTISEMENT

FCSB a primit o amendă de 1.000 de euro după ce ultrașii au aruncat cu materiale pirotehnice

Galeria FCSB-ului a creat de asemenea incidente și Peluza Nord a folosit materiale pirotehnice. Clubul lui Gigi Becali a fost astfel amendat cu 5.000 de lei, după ce patronul a mai plătit o amendă de 50.000 de euro în urma partidei cu Viking din Conference League.

„În temeiul art. 82.2 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, a justificat decizia Comisia de Disciplină.

ADVERTISEMENT

Diferența între amenzile primite de Petrolul și FCSB este atât de mare datorită modului în care a fost interpretat articolul 82.3 din Regulamentul Disciplinar, punctele a și c, face referire la: „introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc”.

ADVERTISEMENT

FCSB a primit o amendă de patru ori mai mică pentru că suporterii „au introdus și au aprins pe stadion obiectele și materialele” precizate mai sus, în timp fanii ploieșteni au aruncat cu obiecte „spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru „ambele marchează” la Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT