Sport

Andre Pinto, cu bagajele făcute! Lusitanul va rezilia contractul în această după amiază. Update exclusiv

Andre Pinto a fost adus cu surle şi trâmbiţe la Dinamo. Lusitanul a avut unul dintre cele mai mari salarii de la echipă, însă nu a impresionat în prima parte a campionatului. Despărţirea era iminentă.
05.01.2022 | 12:55
Andre Pinto cu bagajele facute Lusitanul va rezilia contractul in aceasta dupa amiaza Update exclusiv
ADVERTISEMENT
05-01-2022
10:54

Andre Pinto e istorie pentru Dinamo. Portughezul reziliază contractul

Apărătorul portughez Andre Pinto va rezilia contractul cu Dinamo. Cele două părți au ajuns la un acord după ce fotbalistul și-a manifestat intenția de a părăsi gruparea din Ștefan cel Mare, iar oficialii clubului nu s-au opus.

După nici trei luni de când a semnat cu Dinamo, portughezul se desparte de trupa lui Flavius Stoican. A disputat nouă partide în tricoul ”câinilor” fără să impresioneze, deși avea un statut de ”jucător” de bază în viziunea fostului tehnician Mircea Rednic.

Evoluțiile modeste și salariul mare pentru situația financiară dificilă prin care trece Dinamo, au făcut imposibilă colaborarea pe mai departe dintre cele două părți. Portughezul își căuta deja echipă, încă după demiterea lui Rednic.

Transferul lui Andre Pinto la Dinamo a fost considerată o adevărată lovitură. Fostul căpitan al celor de la Braga a fost adus de Iuliu Mureşan şi i s-a dat unul dintre cele mai mari salarii de la echipă: 7000 de euro plus bonusuri.

Andre Pinto vrea să plece de la Dinamo, oficialii clubului nu îl mai vor din cauza salariului

Evoluţiile portughezului nu i-au impresionat pe şefii lui Dinamo, care vor să îi rezilieze contractul în această iarnă, mai ales că fostul jucător de la Braga are un salariu important pentru un club aflat în insolvenţă.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK şi Andre Pinto este sătul de Dinamo şi îşi caută echipă în această perioadă. În condiţiile în care atât jucătorul şi oficialii clubului nu mai doresc continuarea colaborării, despărţirea este iminentă.

Şefii sunt nemulţumiţi de faptul că evoluţiile lui Andre Pinto nu s-au ridicat la nivelul salariului pe care acesta îl are la Dinamo. Oficialii sunt în căutarea unui fundaş central care să îl înlocuiască e Pinto.

ADVERTISEMENT

Pinto era şi pe lista neagră a lui Rednic: “Stai mă, fratele meu, banii ăștia trebuie să îi dau unui atacant care dă goluri”

Andre Pinto se afla şi pe lista neagră a lui Mircea Rednic, publicată în exclusivitate de FANATIK. Fostul antrenor i-a distrus pe fundaşii centrali Andre Pinto după ultimul meci al lui Dinamo în 2021:

“Dau și nume acum. Păi, Popa: ‘Tu ai 5000 pe lună, n-ai jucat la Iași, vii la Dinamo și te ridiculizează Ganea!’. El a ieșit pentru că a zis că nu mai are aer, a intrat puțin răcit.

ADVERTISEMENT

Ce facem aici? Altul, Pinto la 8000 de euro. Stai mă, fratele meu, banii ăștia trebuie să îi dau unui atacant care dă goluri. 8000 de euro și n-am văzut nimic între el și ceilalți. Mai mult ca sigur ei vor pleca și vin alții”, a spus Rednic după eşecul cu Farul, scor 0-2.

Mircea Rednic a fost dat afară la o zi după meciul cu Farul, iar această decizie ar putea să îi salveze pe câţiva jucători, dar nu şi pe Andre Pinto, care se va despărţi în luna ianuarie de Dinamo.

ADVERTISEMENT

Portughezul a jucat 9 meciuri pentru Dinamo!

Andre Pinto a evoluat 9 meciuri la Dinamo în acest sezon. Fundaşul lusitan a fost lăsat pe bancă de Mircea Rednic pentru ultimul meci al anului, cu Farul, după înfrângerea suferită de “câini” cu CS Mioveni, scor 1-2.

Fundaşul portughez are un CV impresionant. A fost căpitan al celor de la Sporting Braga şi a evoluat în carieră la granzii Portugaliei, Sporting Lisabona şi FC Porto. Însă, în prima parte a sezonului nu a impresionat la Dinamo

“Câinii” sunt penultimii în clasament, cu 12 puncte obţinute în primele 21 de etape. Sistemul competiţional îi ajută pe “câini”, care au şansa să recupereze în play-out ecartul faţă de locurile din afara zonei retrogradării.

  • 32 de ani are Andre Pinto
  • 9 apariţii a bifat lusitanul în tricoul lui Dinamo

 

ADVERTISEMENT