Sport

Andrea Compagno, din nou marcator contra Universității Craiova. Vârful FCSB, avans uriaș în clasamentul golgheterilor din SuperLiga. Video

Andrea Compagno e pe val în SuperLiga. A marcat din nou în poarta Universității Craiova și are drum liber spre titlul de golgheter.
30.04.2023 | 22:26
Andrea Compagno din nou marcator contra Universitatii Craiova Varful FCSB avans urias in clasamentul golgheterilor din SuperLiga Video
Andrea Compagno, din nou marcator contra Universității Craiova. Vârful FCSB, avans uriaș în clasamentul golgheterilor din SuperLiga. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrea Compagno a deblocat tabela pe „Ion Oblemenco” în derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Italianul a înscris în minutul 44. A fost al treilea său gol împotriva oltenilor. – vezi video

Andrea Compagno, tot mai aproape de titlul de golgheter. Italianul a marcat din nou în poarta Universității Craiova

Andrea Compagno joacă de la începutul acestui sezon la FCSB, atunci când Gigi Becali a plătit 1,5 milioane de euro pentru transferul său de la FC U Craiova 1948. Italianul pare abonat la goluri împotriva Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Golgheterul la zi din SuperLiga a ajuns la cota 3 în derby-urile cu Universitatea Craiova. Prima reușită a venit pe vremea când îmbrăca tricoul formației patronate de Adrian Mititelu. Primul gol într-un U Craiova – FCSB a venit în turul sezonului regulat, din penalty, când oltenii s-au impus cu 2-1.

Ca urmare a golului marcat în prima etapă a returului de play-off din SuperLiga, Andrea Compagno a ajuns la cota 19 în clasamentul golgheterilor. Atacantul în vârstă de 27 de ani are cu două goluri mai mult decât principalul său rival la titlul de golgheter, Marko Dugandzic.

ADVERTISEMENT

Expert al loviturilor de pedeapsă, Andrea Compagno a reușit să mai înscrie și din acțiune. Ultima dată se întâmplase în etapa a doua din play-off, când italianul a egalat la unu în Sepsi – FCSB 1-2.

Compagno, fără victorie cu Universitatea Craiova

Deși dovedește că îi place să marcheze în meciurile cu Unviersitatea Craiova, Andrea Compagno nu a reușit să învingă niciodată trupa antrenată de Eugen Neagoe. U Craiova – FCSB este a șasea partidă în care italianul îi înfruntă pe olteni. Până la derby-ul din prima etapă a returului play-off-ului, Compagno avea patru înfrângeri și un rezultat de egalitate.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Andrea Compagno a fost pe lista lui Roberto Mancini pentru ultima acțiune a naționalei Italiei. Vârful lui FCSB nu a fost însă convocat. „Două luni nu mai ieșeam din casă dacă-l convoca la naționala Italiei.

N-avea cum. Mancini e antrenor, l-a văzut și el. A dat opt goluri din penalty-uri. Așa era Birtalan (n.r. handbalistul Ștefan Birtalan). Intra la 7 metri, dădea și se ducea pe bancă. Cu apărătorii ăștia cu Celea, Melea și ce avem prin fotbalul nostru”, a spus ironic Vivi Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – Sepsi