Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Andrei Vochin nu e de acord cu ultimele declarații ale lui Dan Șucu. Ce crede despre „Euro-Derby” Rapid – FCSB

Cunoscutul jurnalist Andrei Vochin nu este de acord cu declarațiile lui Dan Șucu, patronul giuleștean declarând că la ora actuală Rapid - FCSB este adevăratul Derby de România.
07.03.2024 | 20:34
Andrei Vochin nu e de acord cu ultimele declaratii ale lui Dan Sucu Ce crede despre EuroDerby Rapid  FCSB
Andrei Vochin nu e de acord cu Dan Șucu și susține că Rapid - FCSB nu e Derby-ul României. foto: Sport pictures
ADVERTISEMENT

Rapid a mai pierdut două puncte importante în lupta la titlu cu FCSB după egalul de la Craiova cu Universitatea, însă conducătorii giuleșteni nu și-au pierdut speranța. Patronul Dan Șucu le-a transmis jucătorilor că singurul rezultat pe care îl admite în derby-ul de sâmbătă seara de pe Arena Națională este doar victoria, pentru că doar așa mai poate fi relansat campionatul după intrarea în play-off.

Andrei Vochin îl contrazice pe Dan Șucu: „Rapid – FCSB nu e Derby de România!”

Încurajat de rezultatele bune înregistrate de Rapid în această ediție a SuperLigii, patronul Dan Șucu visează frumos în continuare și așteaptă cu mare nerăbdare derby-ul cu FCSB din ultima etapă a sezonului regular. Și face o declarație îndrăzneață, cu ajutorul căreia va crește și mai mult în ochii suporterilor giuleșteni, dar cu care își va atrage, în mod sigur, antipatia celor dinamoviști sau fecesebiști.

ADVERTISEMENT

„Cel mai important lucru este faptul că Rapidul a ajuns să joace în Derby de România. Rapid – FCSB de sâmbătă este Derby de România şi cel mai important este faptul că echipa noastră a ajuns acolo, că este la cel mai înalt nivel şi acolo va rămâne mulţi ani de acum încolo”, a declarat Dan Șucu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, numai pe site-ul FANATIK.RO.

Iar primul care a ținut să-l contrazică a fost cunoscutul jurnalist Andrei Vochin, acum consilier al lui Răzvan Burleanu, președintele FRF. Bun cunoscător al fotbalului românesc, Vochin spune că Rapid – FCSB nu poate fi niciodată asimilat cu Derby de România, dar propune o altă titulatură, care a fost recunoscută și la nivel european.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, cred că sâmbătă nu se întâmplă Derby de România. În primul rând, pentru că este încă o siluire a limbii române… Nu există în limba română această sintagmă Derby de România. Sau nu ar trebui să existe. Pentru că nu e românește. Așa cum nu este românesc nici National Arena. Nu are legătură cu limba română. E Arena Națională.

Pe urmă… Derby-ul României a fost statuat că e Dinamo – Steaua. Asta este clar. Și atunci, acest meci, care e un derby extrem de important, de ce să nu își ia numele a ceea ce a însemnat unicat în fotbalul nostru, Euro Derby? Sau Derby-ul UEFAntasticilor…

ADVERTISEMENT

Pentru că Rapid – Steaua a fost și va rămâne, cred că nu va fi egalată această performanță niciodată, singurul derby românesc din cupele europene la nivelul acela de vârf”, sunt argumentele lui Andrei Vochin de la FANATIK SUPERLIGA, emisiune pe care o puteți urmări în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 17:30.

Andrei Vochin nu crede că o victorie a FCSB-ului va închide lupta la titlu: „Totul e posibil cât mai sunt în joc 30 de puncte”

Analizând din punct de vedere tehnico-tactic meciul Rapid – FCSB, Andrei Vochin crede că acesta nu va fi decisiv în stabilirea campioanei, indiferent de rezultatul final. Nici măcar o victorie a oaspeților nu ar încheia definitiv lupta la titlu, pentru că în joc mai sunt 30 de puncte și orice e posibil. Iar ca bonus, Vochin le oferă un sfat util pariorilor, cărora le sugerează să nu mizeze pe rezultatul final.

ADVERTISEMENT

„Rapid – FCSB este un derby, fără doar și poate. Este un meci important, nu decisiv, indiferent care va fi deznodământul. Atâta vreme cât mai avem 30 de puncte puse în joc în play-off totul rămâne posibil, chiar și în situația în care FCSB-ul câștigă.

La derby-uri e bine pentru pariori să nu parieze pe rezultat, să parieze pe altceva. De exemplu, acum să parieze că meciul se va prelungi cu mai mult de zece minute, mă gândesc eu… Ar putea fi un bun pont, pentru că știm foarte bine ce se întâmplă cu galeriile, care va fi efortul pirotehnic al acestora…

Acum, singurul dubiu este dacă galeria Rapidului va utiliza materiale pirotehnice, pentru că au fost sancționați de nu știu cîte ori. Și am impresia că următoarea sancțiune ar putea fi un meci fără spectatori, parcă așa țin minte. Pentru mine e clar că va fi un meci cu multe minute de prelungire, din multe puncte de vedere”, a mai spus Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT