Sport

Anghel Iordănescu, mesaj pentru Edi după calificarea la Euro: “Să nu i se urce la cap! Nu este mai cunoscut ca mine”

Anghel Iordănescu i-a transmis un mesaj lui Edi Iordănescu după calificarea României la Campionatul European. "Generalul" a spus că fiul său este mai bun ca el, dar nu şi mai cunoscut.
19.11.2023 | 20:00
Anghel Iordanescu mesaj pentru Edi dupa calificarea la Euro Sa nu i se urce la cap Nu este mai cunoscut ca mine
Anghel Iordănescu, mesaj pentru Edi după calificarea la Euro: "Să nu i se urce la cap! Nu este mai cunoscut ca mine". Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu este omul care a calificat România la ultimul turneu final: Euro 2016. Ştafeta a fost dusă mai departe de fiul său, Edi, care a reuşit să îi califice pe “tricolori” la Euro 2024, graţie succesului cu 2-1 în faţa Israelului.

Anghel Iordănescu, mesaj pentru Edi după calificarea la Euro: “Selecționerul a preluat echipa națională într-un moment extrem de delicat”

“Generalul” Iordănescu a reuşit trei calificări la turneele finale cu naţionala României şi a declarat că Edi Iordănescu este un antrenor mai bun ca el, dar să nu i se urce la cap acest succes pentru că nu este mai cunoscut:

ADVERTISEMENT

„Una peste alta, cred că este un moment fantastic al fotbalului românesc. Avem nevoie, suporterii, iubitorii fotbalului aveau nevoie de o calificare. Au fost 8 ani și niciun fel de speranță până acum, dar în ultima perioadă am început din nou să visăm.

Dacă ar fi să îl citez pe selecționer, învățăm acum din nou să ne bucurăm. Din punctul meu de vedere, selecționerul a preluat echipa națională într-un moment extrem de delicat. Echipa ratase niște calificări, nu se mai calificase de 8 ani, echipele de club eșuau pe linie în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, echipa națională era în derivă, cu multe probleme, de efectiv, de selecție, de atitudine și comportament în ceea ce privește jucătorii. Pot să spun că actualul selecționer îl întrece pe fostul antrenor al echipei naționale, Anghel Iordănescu.

“Actualul selecționer este, dacă mă întrebați pe mine, mult mai analitic decât fostul antrenor Anghel Iordănescu”

Este mai bun, a dovedit că este mai bun. Am să vin cu argumente. Ultima calificare a echipei naționale a avut loc ieri, cu Edward Iordănescu. Cel mai bun antrenor este cel care a obținut cea mai recentă calificare. Și-a îndeplinit promisiunile făcute.

ADVERTISEMENT

Actualul selecționer este, dacă mă întrebați pe mine, mult mai analitic decât fostul antrenor Anghel Iordănescu. Spun lucrul ăsta în cunoștință de cauză.

Știu cum analizează meciurile, cum le pregătește împreună cu staff-ul, cum muncesc la pregătirea tactică și tehnică a meciurilor, cum pregătesc antrenamentele și analizează adversarii. Spun cu mâna pe inimă că este mult mai analitic decât mine.

ADVERTISEMENT

“Să nu i se urce la cap, că nu este mai cunoscut decât mine”

Dacă-mi permiteți, să nu i se urce la cap, că nu este mai cunoscut decât mine. E mai bun decât mine, dar nu mai cunoscut. Dar știți de ce. Că eu sunt și general.

Edward a reconstruit echipa națională și a înțeles foarte bine că orice meci internațional începe cu siguranța defensivă. Organizarea defensivă înseamnă și organizare ofensivă, înseamnă organizarea tactică a echipei.

El s-a asigurat că are nevoie în primul rând de liniște în defensivă. A înțeles că e nevoie de unitatea grupului, pentru că nu avea jucători care să decidă singuri un meci.

Nu în ultimul rând, a înțeles că la echipa națională jucătorii trebuie să joace cu sufletul, cu inima. Nu mai există mofturi, pretenții. Cel mai important este tricolorul, acest tricou pe care trebuie să-l porți cu mândrie”, a spus Anghel Iordănescu la Digisport.

România mai are de disputat un meci în preliminariile Euro 2022. “Tricolorii” joacă marţi, de la ora 21:45, împotriva Elveţiei, pe Arena Naţională, pentru primul loc în grupa preliminară.

ADVERTISEMENT