Fotbal international

Anglia ratează penalty-uri şi în deşert! Cum s-a văzut din tribune thirller-ul cu Franţa: Mbappe inexistent, blestemul lui Kane şi ironia fanilor: “Airport, this way!”

Franţa a câştigat cu 2-1 duelul cu Anglia şi completează careul de aşi de la Mondial. Harry Kane a ratat un penalty decisiv, iar pentru englezi continuă acest blestem.
10.12.2022 | 23:21
Anglia rateaza penaltyuri si in desert Cum sa vazut din tribune thirllerul cu Franta Mbappe inexistent blestemul lui Kane si ironia fanilor Airport this way
Harry Kane, devastat după ce a ratat penalty. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Franţa s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale după ce a câştigat cu 2-1 sfertul de finală împotriva Angliei. “Cocoşii” au marcat prin Tchouameni şi Giroud, în timp ce pentru englezi a marcat Kane. Atacantul britanicilor a avut şansa egalării în minutul 84, dar a irosit un penalty şi continuă blestemul “Albionului” de la punctul cu var.

Definiţia globalizării! Primul meci eliminatoriu dintre Franţa şi Anglia s-a disputat în deşert

Primul meci eliminatoriu la o Cupă Mondială între rivalele Franţa şi Anglia s-a disputat abia în 2022, în Qatar, pe stadionul Al-Bayt din deşert. Cu alte cuvinte, globalizare.

ADVERTISEMENT

Duelul s-a jucat cu casa închisă, fiind 68.895 de fani în tribune, dar atmosfera a fost mai calmă. Poate dacă Franţa – Anglia s-ar fi disputat pe un stadion european, cele două peluze ar fi erupt. Aici nu a fost cazul, poate şi pentru numărul relativ mic de fani care au făcut deplasarea din Europa.

Atmosfera de la Anglia - Franţa. Sursa: Fanatik
Atmosfera de la Anglia – Franţa. Sursa: Fanatik

Englezii au dominat fondul sonor în tribune

Au fost aproximativ 10.000 de englezi în tribune (cei mai numeroşi fani europeni), în timp ce francezii au fost aproximativ 5-6000. Nici măcar adunat, cele două grupuri de fani nu se apropie de numărul fanilor argentinieni prezenţi în Qatar.

ADVERTISEMENT

Calitatea jocului a fost foarte bună, pe teren erau două pretendente la trofeu. Echipe solide care şi-au demonstrat valoarea în ultimii patru ani şi care aveau o organizare de joc foarte bună. Anglia şi Franţa sunt printre cele mai omogene echipe, cu puţine schimbări de la precedentul turneu final.

Tchouameni, torpilă de 108 km/h! Anglia a egalat prin Kane

Echilibrul s-a rupt după o execuţie individuală. Nici nu prea avea cum altfel. Tchouameni a prins un trasor de 108 km/h, care a lovit plasa laterală. Pickford, la meciul 50 pentru Anglia, nu a avut nicio şansă. “Leii” britanici au pus apoi stăpânire pe joc.

ADVERTISEMENT

Franţa a făcut un pas în spate, a cedat posesia, dar Anglia are calitate în atac şi ocazii au venit imediat. Lloris a avut două intervenţii magistrale în prima parte, care au ţinut scorul intact. La cabine s-a intrat cu 1-0, dar Anglia a avut 60% din posesie.

Bucurie franceză după golul lui Tchouameni. Sursa: Fanatik
Bucurie franceză după golul lui Tchouameni. Sursa: Fanatik

Echipa lui Southgate a început în forţă partea secundă şi după o nouă intervenţie a lui Lloris la un şut periculos al lui Kane, englezii au fost recompensaţi pentru forceing. Saka a scos un penalty, transformat de Harry Kane, în minutul 54.

ADVERTISEMENT
Kane a transformat primul penalty. Sursa: Fanatik
Kane a transformat primul penalty. Sursa: Fanatik

Giroug i-a dus pe “cocoşi” în avantaj în final de meci!

După gol, Anglia a suferit de sindromul Olanda. Batavii s-au retras după ce au egalat Argentina de la 0-2 şi la fel s-a întâmplat şi cu echipa lui Southgate, care nu a mai fost la fel de incisivă ca până la gol. Brusc, aveau de pierdut.

Iar Franţa nu aşteaptă prea multe invitaţii. Pickford a salvat miraculos în minutul 76 la şutul lui Girouid, însă atacantul francez i-a dus pe “cocoşi” în avantaj la faza imediat următoare, cu o lovitură de cap. 2-1 pentru Franţa cu 12 minute înainte de final.

Bucurie franceză după golul marcat de Olivier Giroud. Sursa: Fanatik
Bucurie franceză după golul marcat de Olivier Giroud. Sursa: Fanatik

Blestemul penalty-urilor continuă pentru Anglia! Kane a ratat într-un moment decisiv

La fel ca şi la toate sferturile de finală de la acest Mondial, finalul a fost dramatic. Lucas Hernandez a comis un penalty gratuit în minutul 83, faultându-l pe Mason Mount, însă lovitura de pedeapsă s-a acordat doar după ce a fost consultat sistemul VAR.

Dar Harry Kane a ratat în cel mai important moment al Angliei la acest turneu final. Şutul său s-a dus peste poartă, la fel ca cel al lui Beckham la meciul cu Portugalia din 2004. Un adevărat blestem al englezilor aceste lovituri de departajare, care le-au ruinat atâtea turnee finale.

Ratarea lui Harry Kane de la punctul cu var. Sursa: Fanatik
Ratarea lui Harry Kane de la punctul cu var. Sursa: Fanatik

Francezii, ironici la final: “Airport, this way!”

După titlul european ratat în urmă cu un an la loviturile de departajare, iată că penalty-urile “elimină” Anglia şi de la Cupa Mondială. Chiar dacă nu s-a mai ajuns la seriile de cinci, ratarea lui Kane de la punctul cu var ne arată că englezii nu pot gestiona aceste momente cruciale.

S-a încheiat 2-1 pentru Franţa, iar la final după ce au răsuflat uşuraţi, fanii francezilor au început ironiile la adresa rivalilor: “Hey, England, airport is this way!”, au strigat “cocoşii” din tribune la final, după fluierul izbăvitor al arbitrului.

Kylian Mbappe nu a impresionat, dar Franţa a arătat că nu trăieşte doar din execuţiile superstarului de la PSG. Iar cu un dram de noroc şi un munte de experienţă, “cocoşii” sunt din nou în careul de aşi şi vor să realizeze ceea ce nimeni nu a putut în ultimii 60 de ani, să îşi apere titlul mondial.


  • 1,55 este cota NetBet pentru pronosticul „1 solist” la meciul Franţa – Maroc. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT