Fotbal international

Anglia – SUA 0-0, în Grupa B de la Campionatul Mondial 2022. Egal anost, Pulisic a fost ales omul meciului

Anglia a făcut doar 0-0 cu SUA în etapa a doua a Grupei B de la Mondialul din Qatar și a ratat șansa de a obține încă de pe acum calificarea în optimile de finală.
25.11.2022 | 23:32
Anglia  SUA 00 in Grupa B de la Campionatul Mondial 2022 Egal anost Pulisic a fost ales omul meciului
Christian Pulisic a fost jucătorul meciului în Anglia - SUA 0-0 la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: Twitter.
ADVERTISEMENT
25-11-2022
21:46

Christian Pulisic, jucătorul meciului în Anglia - SUA 0-0

Christian Pulisic a fost ales jucătorul meciului după Anglia – SUA 0-0, în etapa a doua din grupa B a Cupei Mondiale din Qatar. Fotbalistul lui Chelsea a fost integralist și a fost aproape să marcheze în două rânduri în prima repriză. 

Pulisic a lovit bara cu un șut de la 14 metri, ca mai apoi să reia cu umărul pe lângă poarta lui Pickford. La finalul partidei, Christian Pulisic a fost convins că SUA putea câștiga partida, dar s-a mulțumit și cu un egal. 

„O remiză împotriva lor este, evident, un rezultat destul de bun, dar am simțit că puteam chiar să câștigăm jocul. Trebuie să fim mai atenți și să continuăm să fim mai agresivi în a crea mai multe șanse pentru că vor urma și golurile. 

Suporterii SUA au fost grozavi. Văzând toți fanii americani la cornere și felul în care aceștia aplaudau, ​​ne-a împins atât de mult de la spate. Suntem atât de recunoscători pentru toată lumea care se uită de acasă și pentru tot sprijinul”, a fost mesajul lui Christian Pulisic, la finalul partidei cu Anglia. 

25-11-2022
21:30

Reacția lui Harry Kane după Anglia - SUA 0-0

Anglia a remizat alb, scor 0-0 cu SUA, iar Harry Kane a recunoscut la finalul partidei cu americanii că evoluția naționalei pregătite de Gareth Southgate a lăsat de dorit. 

Totuși, căpitanul naționalei Albionului a scos în față și elementele pozitive și a precizat că prezența Angliei în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar nu trebuie să fie pusă sub semnul întrebării. 

„Nu a fost cel mai bun meci al nostru. E bine că nu am primit gol și stăm bine în grupă. Este un contrast care ne-a ajutat și pe noi între primul meci şi acesta. Am avut destule oportunități, dar nu am marcat. Știam că ne vor face viață grea.

Sunt o echipă bună și îi respectăm. Știm că putem să jucăm bine şi e bine că avem o poziţie bună în grupă. Niciun meci nu este ușor la o Cupă Mondială. Am întâlnit o echipă bine organizată. E bine că nu am primit gol şi avem șanse în continuare”, a declarat Harry Kane, la finalul partidei cu SUA.

25-11-2022
20:04

FINAL: Anglia - SUA 0-0

FINAL: După o primă repriză palpitantă și o a doua anostă, Anglia și SUA au terminat la egalitate partida din cadrul etapei a doua a Grupei B. Englezii au ratat șansa de a obține calificarea în optimi încă de pe acum, în timp ce americanii vor avea un duel pe viață și pe moarte cu Iranul. Doar victoria îi duce în faza următoare, orice alt rezultat îi trimite acasă după numai trei partide.

grupa b
Clasament Grupa B

Min. 90+2: Shaw trimite o centrare în careu, Kane trimite cu capul pe lângă poartă.

Min. 90+1: Corner pentru englezi, Maguire reia slab cu capul din 7 metri, Turner reține.

Min. 90: De la margine s-au arătat 4 minute de prelungire.

Min. 87: Rashford șutează slab, Turner reține fără probleme.

Min. 75: Jocul este mult mai tacticizat și mai anost în această a doua repriză, ocaziile de gol au lipsit aproape cu desăvârșire.

Min. 49: McKennie șutează din afara careului, mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 46: A început repriza secundă.

25-11-2022
18:58

Egalitate între Anglia și SUA după o primă repriză cu multe ocazii de gol

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză.

Min. 45+1: După o deviere a lui Sterling, Mount șutează superb din afara careului, însă portarul Turner are un reflex excelent și respinge în corner.

Min. 45: Shaw pătrunde pe stânga, îl vede pe Saka pe 6 metri, dar acesta reia peste poartă.

Min. 43: Centrare în careul englez, Pulisic reia cu umărul, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 41: Dest se află în poziție bună, însă șutul său e deviat în corner.

Min. 33: O nouă ocazie imensă ratată de americani. Pulisic se decurcă bine în careu și șutează de la 14 metri, însă mingea lovește transversala porții lui Pickford.

Min. 26: Liber în centrul careului, McKennie reia defectuos peste poartă, ratând cea mai mare ocazie de până acum.

Min. 17: Wright reia cu capul din careu, dar mingea trece pe lângă bară.

Min. 9: Saka pătrunde în careu pe dreapta, îi pasează perfect în centru lui Kane, dar șutul acestua din 10 metri este blocat de Zimmerman. Corner pentru englezi.

Min. 1: A început partida.

25-11-2022
17:55

Echipele de start la Anglia - SUA

Anglia: Pickford (Everton) – Trippier (Newcastle), Maguire (Man. United), Stones (Man. City), Shaw (Man. United) – Bellingham (Borussia Dortmund), Rice (West Ham) – Saka (Arsenal), Mount (Chelsea), Sterling (Chelsea) – Kane (Tottenham)Rezerve: Pope, Ramsdale – Walker, Grealish, Henderson, Rashford, Phillips, Dier, Coady, Alexander-Arnold, Foden, White, Wilson, Gallagher. Selecționer: Gareth Southgate

SUA: Turner (Arsenal) – Dest (AC Milan), Zimmerman (Nashville SC), Robinson (Fulham), Ream (Fulham) – Adams (Leeds), Musah (Valencia), McKennie (Juventus) – Pulisic (Chelsea), Weah (Lille), Wright (Antalyaspor). Rezerve: Horvath, Johnson – Aaronson, Acosa, Carter-Vickers, De la Torre, Ferreira, Long, Moore, Morris, Reyna, Roldan, Scally, Sargent, Yedlin. Selecţioner: Gregg Berhalter

Meciul Anglia – SUA are loc vineri, 25 noiembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 2-a din Grupa B la Campionatul Mondial 2022. Insularii au pornit în forță, victorie la scor de set de tenis, 6-2 cu Iran, în timp ce americanii au remizat cu Țara Galilor, după ce au condus la pauză cu 1-0.

Anglia – SUA, al doilea meci din etapa a 2-a din din Grupa B la Campionatul Mondial 2022

Anglia – SUA este un meci extrem de important pentru configurația finală a Grupei B la turneul final al CM din Qatar 2022. Cu un al doilea succes, naționala Albionului și-ar asigura calificarea în optimile de finală. SUA nu vine însă în postură de victimă sigură, având câțiva jucători foarte buni care evoluează în Europa, în frunte cu Pulisic de la Chelsea.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Anglia şi SUA

Confruntarea Anglia – SUA se desfășoară vineri, 25 noiembrie, de la ora 21:00, pe stadionul “Al Bayt” din orașul Al Khor în etapa a 2-a din grupa B la turneul final al CM 2022 din Qatar. Este stadionul pe care s-a jucat uvertura turneului final, Qatar – Ecuador. Al doilea meci jucat aici a fost 0-0 între Maroc și Croația, considerat cel mai slab joc de până acum la turneul final.

Este al doilea stadion ca și capacitate, 68.895 locuri, după Lusail Icon din orașul Lusail, 80.000 de locuri. Aici vor avea loc partide din sferturi de finală și din semifinale. Ca și în cazul celorlate arene la finalul turneului CM, mai bine de jumătate dintre locurile de acum vor fi dezafectate.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Anglia – SUA se joacă vineri, 25 noiembrie, de la ora 21:00, și este televizată în direct și în exclusivitate pe postul național TVR 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Al Khor este o localitate aflată la o distanță de numai 35 de kilometri de capitala Doha, caracteristica unică a CM din Qatar fiind faptul că este turneul final cu cele mai scurte distanțe între stadioane și între localități, măsurabile în câțiva zeci de kilometri față de sutele sau chiar mia de acum patru ani din Rusia și sigur de miile de peste patru ani, în SUA, Canada și Mexic. Vremea va fi frumoasă, cu maxima în grade de 29-30 grade.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Anglia – SUA, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Cu siguranță acesta este genul de partidă foarte atractivă pentru pariori și vor exista multe tipuri de pariuri, probabil cele mai multe mergând în favoarea Angliei. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Anglia și SUA.

Ce absențe au Anglia şi SUA

Gareth Southgate este mai liniștit nu numai după debutul en fanfare al echipei sale, acel 6-2 ca la tenis cu Iran, dar mai ales pentru faptul că doar mijlocașul lui Leicester, James Maddison, mai este deocamdată indisponibil, restul jucătorilor fiind la dispoziția sa. El dorește o nouă victorie, pentru a fi sigur de prezența în optimi încă după al doilea meci.

ADVERTISEMENT

Gregg Berhalter, omologul său de pe banca yankeilor, nu a avut nici la primul meci, 1-1 cu Țara Galilor, nici acum probleme de efectiv, ceea ce îi permite să își poată pune în practică strategia pentru cel mai greu joc din grupă, cu Anglia, așa cum crede mai bine. Berhalter a recunoscut că Anglia este o forță mondială, dar a spus că acest lucru nu îl sperie nici pe el, nici pe jucători, dimpotrivă le crează o motivație suplimentară.

Arbitrul din meciul România – Coreea de Sud, de la JO de la Tokyo, conduce această partidă

Partida Anglia – SUA va fi aribtrată de venezueleanul Jesus Valenzuela Saez, în vârstă de 39 de ani. Acesta este arbitrul de la măcelul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo suferit în grupă de naționala României, condusă de Mirel Rădoi, scor 0-4 în fața rapizilor jucători din Coreea de Sud. Jesus Valenzuela este la debutul la CM 2022.

Gareth Southgate a surprins prin faptul că după un succes atât de categoric cu Iran nu a fost pe deplin mulțumit.  “Este un început grozav, dar va trebui să fim mai buni”. Southgate a fost iritat de faptul că apărarea nu a fost atentă și a încasat două goluri cu mare ușurință, primirea de goluri în repriza a doua întâmplându-se în patru dintre ultimele șase jocuri ale Angliei.

Cote la pariuri

Casele de pariuri văd Anglia capabilă să bifeze în meciul cu SUA al doilea succes consecutiv la turneul final al CM si să obțină calificarea pentru optimi. Anglia are cotă de 1,53 la victorie, iar americanii, pentru a reuși a doua lor victorie din istoria meciurilor directe, au 6,50. Tot ei au cotă 2,60 pentru șansă dublă X2 și 1,65 pentru un gol marcat.

Sunt cinci meciuri directe între Anglia și SUA, primul fiind și cel mai notoriu, însemnând una dintre marile surprize la CM, în 1950, americanii câștigând cu 1-0 prin golului lui Gaetjens, care, de fapt, era un haitian la origini. Mai avem trei victorii în meciuri amicale pentru englezi, dar, din nou, la un joc oficial, la CM 2010 nu a fost victorie pentru Albion, scor 1-1.

  • 2,05 este cota Superbet pentru “total goluri 2-3. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT