Sport

Anonimul din Liga 3 care a marcat la debut în România – Irlanda de Nord. Contraatac fulgerător

Debutantul Jamie Reid a marcat în meciul amical România - Irlanda de Nord, după un contraatac devastator al echipei lui Michael O’Neill.
22.03.2024 | 23:17
Anonimul din Liga 3 care a marcat la debut in Romania  Irlanda de Nord Contraatac fulgerator
Debutantul Jamie Reid a marcat în meciul amical România - Irlanda de Nord, după un contraatac devastator al echipei lui Michael O’Neill. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Duelul de pe Arena Națională este primul al reprezentativei noastre din acest an. Urmează alte trei jocuri de pregătire înaintea participării la turneul final al Campionatului European din Germania.

Un debutant la națională a marcat în România – Irlanda de Nord

Întâlnirea România – Irlanda de Nord a început cum nu se poate mai prost pentru trupa lui Edi Iordănescu. Britanicii au marcat încă din minutul 7, în urma unui contraatac finalizat de un debutant.

ADVERTISEMENT

Puștiul lui Liverpool, Conor Bradley, l-a văzut excelent pe Jamie Reid demarcându-se în flancul stâng al apărării noastre, acolo unde fundașul improvizat Cristi Manea urcase pentru a ajuta ofensiva.

Atacantul care joacă în Liga 3 din Anglia la Stevenage a dus la bun sfârșit contraatacatul fulgerător. El a înălțat superb balonul peste portarul Florin Niță care i-a plonjat la picioare. Mingea a atins și bara transversală înainte de a intra în plasă.

ADVERTISEMENT

Jamie Reid a debutat pe Arena Națională în echipa Irlandei de Nord, în ciuda faptului că a ajuns deja la 29 de ani. Atacantul lui Stevenage nu a jucat niciodată mai sus de Liga 3 în Anglia.

Nord-irlandezii, absențe importante la amicalul cu România

Selecționata lui Michael O’Neill nu s-a calificat la Euro 2024 la capătul unei campanii de calificare de-a dreptul dezamăgitoare. Irlanda de Nord a terminat pe locul 5 în Grupa H, penultimul, cu doar 9 puncte în 10 partide. Britanicii a adunat doar 3 victorii într-o grupă cu Danemarca, Slovenia, Finlanda, Kazahstan și San Marino.

ADVERTISEMENT

Irlanda de Nord are numeroase absențe pentru duelul cu România de pe Arena Națională. Atât fundașul Jamal Lewis, cât și extrema dreaptă Ross McCausland nu vor fi pe teren contra naționalei lui Edi Iordănescu, din cauza unor probleme fizice.

Jonny Evans, fundașul celor de la Manchester United, Conor Washington și Terry Devlin sunt alți jucători care nu sunt disponibili pentru meciul de pregătire contra României. Cel mai bine cotat fotbalist din lotul lui Michael O’Neill este mijlocașul central Shea Charles, 11 milioane de euro (Southampton).

ADVERTISEMENT

Tot în Championship evoluează și ceilalți fotbaliști bine cotați ai naționalei Irlandei de Nord: fundașul Hume (Sunderland, 5 milioane euro), stoperul McNair (Middlesbrough, 4,5 milioane de euro) sau fundașul stânga Lewis (Watford, 4 milioane de euro). ”Selecționata Championship”, a fost remarca făcută de FRF la adresa Irlandei de Nord.

ADVERTISEMENT