News

Anunţ important pentru toți pensionarii. Ce se întâmplă cu creşterea pensiilor. Ludovic Orban a dat vestea

23.05.2020 | 20:44
Anunt important pentru toti pensionarii Ce se intampla cu cresterea pensiilor Ludovic Orban a dat vestea
Premierul Ludovic Orban a făcut un anunţ important pentru pensionari cu privire la majorarea pensiilor de la 1 septembrie. Sursă foto: Inquam Photos George Calin
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a făcut un anunţ important pentru pensionari cu privire la majorarea pensiilor de la 1 septembrie.

Ludovic Orban, anunţ important pentru toți pensionarii

Ludovic Orban a venit cu un anunț de ultimă oră pentru pensionari și ia asigurat pe aceștia că pensiile vor fi majorate, dar a spus că nu știe dacă această creștere va fi de 40%, așa cum se stabilise inițial.

ADVERTISEMENT

”Pensiile vor crește. Cu cât vor crește depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a plăti pensiile. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală, vrem să oferim garanția ficărui pensionar de a primi pensia pe care o merită”, a declarat Orban la România TV.

Prim-ministrul a precizat că la șase luni va trebui prezentat un raport privind situația economică și bugetară, iar la baza deciziei cu cât vor fi mărite pensiile va sta realitatea economică.

ADVERTISEMENT

”Ne dorim o schimbare a modelului de creștere economică”

”Toate economiile europene și a României au suferit de pe urma epidiemiei. Avem o scădere economică semnificativă. Ne dorim ca recuperarea să fie cât mai rapidă”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul consideră în ultima perioadă creșterea a fost bazată pe creștea consumului, pe o creștere artificială, care nu a avut în spate o creștere a producției, a investițiilor și a producitivății.

ADVERTISEMENT

”Ne dorim o schimbare a modelului de creștere economică, să fie o creștere economică durabilă care să nu ducă la inflație și la dezechilibre economice. Pregătim un set de măsuri extrem de amplu pentru recuperarea economiei în termen de cât mai scurt”, a menționat Orban.

Șeful Executivului a promis că nu va exista o creștere a impozitelor și nici a contribuțiilor. El a precizat că impozitarea pensiilor ar fi o soluție, iar Guvernul său susține cota unică de impozitare.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă pensiile vor crește așa cum prevede legea lăsată de fostul Guvern, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că discuțiile continuă pe modul în care se va face majorarea, dar, cu siguranță, pensiile vor crește.

ADVERTISEMENT