Sport

Apariție surpriză în tribune la victoria lui Dinamo cu CSM Constanța. ”Dulăii”, primul succes în grupele principale din EHF European League

Dinamo a trecut la pas de CSM Constanța în etapa a 2-a a fazei grupelor principale din EHF European League și continuă lupta pentru calificare.
20.02.2024 | 22:23
Aparitie surpriza in tribune la victoria lui Dinamo cu CSM Constanta Dulaii primul succes in grupele principale din EHF European League
Dinamo a trecut la pas de CSM Constanța în etapa a 2-a a fazei grupelor principale din EHF European League și continuă lupta pentru calificare. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cele mai bune formații din handbalul românesc masculin au început cum nu se poate mai prost grupele principale din EHF European League, pierzând duelurile cu Sporting Lisabona și Fuchse Berlin.

Dinamo, victorie categorică cu CSM Constanța în EHF European League

Fără punct înaintea meciului de marți seară, campioana Dinamo a avut o prestație excelentă în fața celor de la CSM Constanța și s-au impus cu scorul de 33-23, în etapa a 2-a a Grupei 4 din EHF European League.

ADVERTISEMENT

Sala Dinamo a fost înțesată de nume importante ale sportului precum Mihai Covaliu, președintele COSR, Andreea Prisăcariu, jucătoare de tenis recunoscută ca fiind o susținătoare a dinamoviștilor, sau Petre Cozma, tatăl regretatului Marian Cozma.

Însă cel care a atras toate privirile a fost Zeljko Kopic, antrenorul echipei de fotbal a ”roș-albilor”. Conform gsp.ro, după ce a reușit o nouă victorie cu Dinamo, tehnicianul croat și-a permis câteva ore de relaxare la handbal.

ADVERTISEMENT
Dinamo CSM Constanța EHF European League
Zeljko Kopic asistă la meciul de handbal masculin dintre Dinamo și CSM Constanța. Sursă foto: gsp.ro

Recunoscut ca un tip profesionist și extrem de aplecat asupra muncii sale, Kopic a arătat la Sala Dinamo și o parte umană. Îmbrăcat lejer, el a zâmbit mai tot timpul și s-a fotografiat alături de fani.

Dinamo CSM Constanța EHF European League
Zeljko Kopic s-a pozat cu fanii prezenți la meciul de handbal masculin dintre Dinamo și CSM Constanța. Sursă foto: gsp.ro

România nu mai poate duce decât o echipă mai departe

Pe parchet, echipa lui Xavi Pascual, proaspăt plecat de la echipa națională de handbal masculin a României, a dominat autoritar întâlnirea cu formația dobrogeană, s-a impus la 10 goluri diferență și a reintrat în calculele calificării.

ADVERTISEMENT

Principalii marcatori ai partidei au fost Akimenko  9 goluri țo Kasparek – 7, pentru Dinamo, respectiv Komogorov – 6 și Drăgan – 5, pentru CSM Constanța. În celălalt meci al grupei, Sporting Lisabona a reușit o surpriză uriașă și a învins Fuchse Berlin în deplasare, scor 32-31, ceea ce înseamnă cu una dintre echipele noastre va încheia pe ultima poziție în grupă.

În urma acestor rezultate, Sporting și Fuchse Berlin au câte 6 puncte, în timp ce Dinamo și CSM Constanța încheie grupa cu câte 2 puncte. În etapa următoare, marți, 27 februarie, CSM Constanța va fi gază în duelul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Prima clasată în fiecare din cele patru grupe principale se va califica direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 2-3 vor juca play-off, încrucișat, pentru alte patru locuri. Ulterior, câștigătoarele din sferturile de finală vor juca în cadrul Turneului Final Four.

ADVERTISEMENT