Sport

Dinamo și CSM Constanța, start cu stângul în grupele principale ale EHF European League

Grupele principale ale EHF European League au început cum nu se poate mai prost pentru Dinamo și CSM Constanța. Ambele echipe au pierdut primele jocuri.
14.02.2024 | 09:51
Dinamo si CSM Constanta start cu stangul in grupele principale ale EHF European League
Grupele principale ale EHF European League au început cum nu se poate mai prost pentru Dinamo și CSM Constanța. Ambele echipe au pierdut primele jocuri. Sursă foto: Sorin DANIELCIUC/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cele mai bune formații din handbalul românesc masculin s-au calificat fără probleme din prima fază a celei de-a doua competiții valorice a Europei și au ajuns să joace împreună în Grupa 4.

Înfrângeri pentru Dinamo și CSM Constanța în EHF European League

Doar că startul în grupele principale ale EHF European League a fost unul ratat atât pentru campioana Dinamo, cât și pentru CSM Constanța. Amândouă au suferit înfrângeri ce ar putea să le coste mai târziu.

ADVERTISEMENT

”Dulăii” au jucat într-o atmosferă incendiară la Lisabona împotriva lui Sporting și au cedat, scor 33-35, deși la pauză au avut avantaj de un gol. Trupa lui Xavi Pascual a condus până la mijlocul reprizei secunde, atunci când portughezii au trecut la cârma jocului.

Principalii marcatori pentru Dinamo au fost Andrii Akimenko – 6 goluri, Stanislav Kasparek și Ali Zein – ambii câte 5, în timp ce de la gazde s-au remarcat Orri Freyr Thorkelsson – 9 goluri și Martim Costa – 8.

ADVERTISEMENT

La finalul jocului, antrenorul Xavi Pascual, recent plecat de la cârma naționalei României, a precizat că publicul a jucat un rol fantastic pe finalul întâlnirii. ”A fost un joc echilibrat. Ambele echipe ar fi putut câștiga, dar de data aceasta a fost Sporting.

Fanii? Ei bine, este evident că a juca un meci într-o astfel de atmosferă a fost foarte important pentru Sporting. Dar sunt sigur că la meciul din România fanii noștri vor fi la fel”, a declarat ibericul.

ADVERTISEMENT

Urmează derby românesc în EH European League

În celălalt meci al Grupei 4, CSM București a primit vizita puternicei formații germane Fuches Berlin. Echipa noastră a început greoi meciul, dar și-a revenit imediat, a făcut o primă repriză bună și a intrat la pauză cu un gol avantaj.

Startul părții secunde a fost încă și mai bun, iar constănțenii au ajuns să conducă și cu 3 goluri. Însă, finalul a fost unul de coșmar. Nemții nu au mai greșit, au profitat de erorile adversarului și s-au impus în cele din urmă cu 32-29.

ADVERTISEMENT

În urma acestor rezultate, Fuchse Berlin este lider în Grupa 4, cu 6 puncte, urmată de Sporting Lisabona, cu 4, CSM Constanța, cu 2, și Dinamo, fără niciun punct. În etapa următoare, marți, 20 februarie, Dinamo va juca acasă cu CSM Constanța.

Echipele au intrat în grupele principale cu punctele acumulate în faza anterioară. Prima clasată în fiecare din cele patru grupe principale se va califica direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 2-3 vor juca play-off, încrucişat, pentru alte patru locuri. Ulterior, câştigătoarele din sferturile de finală vor juca în cadrul Turneului Final Four.

ADVERTISEMENT