Sport

Argumentație halucinantă în motivarea anchetatorilor: „Rapidiștii aruncau cu petarde pe teren ca să ieftinească biletele”

Au apărut informaţii din dosarul de arme şi muniţii în care Daniel Niculae a fost audiat şi Liviu Ungurean, reţinut pentru 30 de zille. La ce concluzii au ajuns anchetatorii.
25.03.2024 | 19:38
Argumentatie halucinanta in motivarea anchetatorilor Rapidistii aruncau cu petarde pe teren ca sa ieftineasca biletele
Argumentație halucinantă în motivarea anchetatorilor: „Rapidiștii aruncau cu petarde pe teren ca să ieftinească biletele”. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Clubul Rapid a fost zguduit de un scandal imens în urmă cu mai puţin de două săptămâni. Daniel Niculae a fost audiat, iar Liviu Ungurean, alături de mai mulţi membri ai galeriei, au fost reţinuţi pentru 30 de zile.

Argumentație halucinantă în motivarea anchetatorilor: „Rapidiștii aruncau cu petarde pe teren ca să ieftinească biletele”

În presă au apărut informaţii din dosarul de arme şi muniţii, anchetatorii argumentând că Liviu Ungurean şi o parte importantă a fanilor au aruncat cu petarde în teren pentru a determina ieftinirea biletelor:

ADVERTISEMENT

“Privind în ansamblu activitatea suporterilor de fotbal ‘ultras’ din cadrul Peluzei Nord Rapid Bueurești, de a folosi în mod excesiv materiale pirotehnice, se constată fără dubiu existența unui mare risc asupra siguranței publice prin utilizarea de materiale pirotehnice.

Aeeste materiale pirotehnice pot provoca incendii, vătămări corporale sau chiar decese în rândul spectatorilor sau a personalului prezent pe stadion, precum și distrugeri asupra bunurilor. De asemenea, fumul dens și zgomotul puternic cauzat de folosirea acestora pot crea panică și duce la tulburarea ordinii și liniștii publice”.

ADVERTISEMENT

“În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis ‘Bocciu’ caută o ‘răzbunare’ față de club”

Cu toate acestea, în perioada recentă s-a observat o deviere de la acest tipar definit de către Peluza Nord Rapid București, aceștia folosind materiale pirotehnice în mod excesiv la unele meciuri de fotbal fără a exista o rivalitate extremă (ex. FC Voluntari, CFR Cluj).

Aspectul la care se face referire anterior, rezultă și din faptul că suporterii din cadrul Peluzei Nord Rapid București, coordonați de către Ungurean Georgian-Liviu zis ,’Bocciu’ aruncă materiale pirotehnice pe gazon cu preponderență în cadrul meciurilor disputate pe teren propriu, respectiv pe Arena Giulești, și mai puțin deplasări, ducând astfel la suspiciunea rezonabilă că grupul urmărește cauzarea de prejudicii asupra suprafeței de joc echipei susținute în vederea obținerii unor eventuale beneficii (ex.: scăderea preturilor biletelor).

ADVERTISEMENT

În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis ‘Bocciu’ caută o ‘răzbunare’ față de club, încercând ca la fiecare meci de fotbal disputat pe stadionul ‘Giulești’ să creeze prejudicii financiare clubului, astfel considerând că suporterii vor obține anumite beneficii așa cum a fost menționat mai sus”, se arată în documentele publicate de Digisport.

Ce a declarat Daniel Niculae în faţa anchetatorilor

Daniel Niculae a declarat în faţa anchetatorilor că, în calitate de preşedinte de club, este necesar să permită activitatea pirotehnică înaintea meciului, sancţiunile fiind mult mai dure dacă partida este întreruptă.

ADVERTISEMENT

17 persoane au fost audiate, iar dintre acestea trei au fost reţinute cu mandate de arestare pentru 30 de zile, împotriva a 13 dintre ele a fost instituit controlul judiciar pentru 60 de zile, iar Daniel Niculae este singurul care nu a avut ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, având calitatea de suspect.

ADVERTISEMENT