Sport

Aryna Sabalenka acuză sportivele din Ucraina înaintea debutului la Mastersul de la Roma: „Sunt foarte agresive cu mine”

Aryna Sabalenka este foarte afectată de cum este privită de adversare și staff-ul lor din cauza faptului că reprezintă Belarus.
10.05.2023 | 15:43
Aryna Sabalenka acuza sportivele din Ucraina inaintea debutului la Mastersul de la Roma Sunt foarte agresive cu mine
Aryna Sabalenka e pe locul doi în clasamentul mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka a învins-o pe Iga Swiatek în finala turneului de la Madrid, iar bielorusa a vorbit despre faptul că se simte pusă la zid din cauza războiului din Ucraina.

Aryna Sabalenka își strigă nemulțumirile către WTA: „Nu le-am greșit cu nimic ucrainiencelor”

Aryna Sabalenka se bucură că măcar putea concura la turnee, după ce o perioadă lungă de timp sportivii ruși și bieloruși au primit interzis: „Situația în vestiar nu s-a schimbat și nu cred că se va schimba din cauza războiului. Sunt fericită că ni se permite să jucăm, că WTA face tot ce poate pentru a gestiona această situație cât mai bine. Dar asta e tot”.

ADVERTISEMENT

Numărul doi mondial e se simte prinsă la mijloc în acest conflict și se consideră nedreptățită: „Singurul lucru care se schimbă pentru mine este că nu mă mai gândesc la asta, încep doar să mă concentrez pe mine și să realizez că nu le-am greșit cu nimic ucrainenilor.

Abia acum încep să înțeleg că nu este vina mea, nu este vina jucătoarelor din Rusia sau a sportivilor din Belarus. Suntem doar sportivi…”, a mai subliniat Aryna Sabalenka.

ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka, dezvăluiri despre tensiunile din lumea tenisului: „Conversații bizare. Unele fete sunt foarte agresive cu mine”

Aryna Sabalenka a mai mărturisit la turneul de la Miami că în aer plutește o tensiune uriașă, întreținută de staff-ul jucătoarelor și nu numai: „Am avut, nu certuri, ci conversații bizare, nu cu fetele, ci cu membri ai echipelor lor. A fost un moment dificil. Dar acum pare să fie mai bine. Continui să vorbesc cu unele ucrainence, dar unele fete sunt foarte agresive cu mine. Așa că mă țin departe de toate astea.

A fost foarte, foarte dificil pentru mine, pentru că nu m-am confruntat niciodată cu atâta ură în vestiar. Bineînțeles, există o mulțime de oameni care mă urăsc pe Instagram atunci când pierzi meciuri, dar în vestiar nu am avut niciodată de-a face cu așa ceva până acum”, a spus jucătoarea într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka, în mijlocul unui scandal și la Indian Wells înainte de meciul cu ucrainianca Lesia Tsurenko

Aryna Sabalenka a rămas fără adversar după ce ucrainianca s-a retras înaintea meciului din turul trei la Indian Wells. Lesia Tsurenko ar fi avut un atac de panică după o discuție cu șeful WTA, Steve Simon, cu privire la războiul dintre Rusia și Ucraina.

Sabalenka a spus clar și răspicat că sportivii ruși și bieloruși nu au însă nicio vină: „Nimeni nu poate controla emoţiile altora. Da, desigur, există multă tensiune între noi. Încă sunt convinsă că nu am făcut nimic rău ucrainenilor. Nici eu, nici sportivii ruşi, nici sportivii din Belarus, niciunul dintre noi nu a făcut ceva rău. Unii dintre noi chiar încearcă să ajute, dar nu o spunem public”.

ADVERTISEMENT

Ea a avut un schimb dur de replici și cu antrenorul Lesiei Tsurenko: „E vina ta, susții regimul sângeros al dictatorului tău (n.r.Alexander Lukashenko). Ești complet de partea lui. Evenimentele teribile sunt și din vina ta, Aryna. Porți aceeași vină ca oricine altcineva care este de partea regimurilor din Belarus și Rusia”.

ADVERTISEMENT