Fotbal intern

Astra Giurgiu – U Craiova 1-1 în Liga 1. Al patrulea meci fără victorie pentru olteni

18.01.2021 | 21:48
Astra Giurgiu  U Craiova 11 in Liga 1 Al patrulea meci fara victorie pentru olteni
ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu – U Craiova 1-1. Oltenii nu au reușit să câștige nici în etapa a 17-a, după înfrângerea cu FCSB (0-2) și remizele cu CFR Cluj (0-0) și Sepsi (0-0). Echipa lui Papură a rămas pe locul 3 în Liga 1, cu 34 de puncte, trei mai puține decât FCSB și CFR Cluj. În schimb, Astra ocupă poziția a 12-a, cu 17 puncte, două peste linia retrogradării.

Astra Giurgiu – U Craiova 1-1 (Hugo Sousa 16 / Cicâldău 45+3) – VEZI AICI TOATE FAZELE VIDEO

Min. 45+3 – GOOOL! Alexandru Cicâldău restabilește egalitatea. E prima reușită a oltenilor după trei meciuri fără gol marcat.

ADVERTISEMENT

Min. 45+2 – Ocazie imensă de gol a Astrei. Stahl a scăpat singur cu Pigliacelli, dar italianul a blocat mingea cu piciorul.

Min. 45+1 – Șut bun al lui Bancu, de la marginea careului, cu piciorul drept, dar mingea se duce peste poarta lui Popa.

ADVERTISEMENT

Min. 26 – Maximilian Popa îl înlocuiește pe David Lazar. Portarul de națională al Astrei s-a accidentat după ce a dat cu piciorul în pământ la o degajare.

Min. 16 – GOOOL! Astra deschide scorul prin Hugo Sousa, care a finalizat centrarea lui Budescu. E primul gol al fundașului în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Min. 13 – Mihai Bălașa a primit cartonaș galben și va fi suspendat la meciul cu Viitorul.

Min. 11 – Ocazie mare de gol a lui Mamut! Mingea șutată de croat se duce un pic le lângă poartă, după ce a fost deviată de Graovac.

Min. 1 – A început meciul de la Giurgiu!

  • Alexandru Mateiu este titular la U Craiova pentru prima dată din august 2020 încoace. Mijlocașul nu a mai prins primul „11” de la partida pierdută de olteni în preliminariile Europa League, scor 1-2, cu Lokomotivi Tbilisi.
ADVERTISEMENT

Echipele de start:

Astra: Lazar (Popa 26) – Hugo Sousa, Graovac, Găman, David Bruno – Crepulja – Stahl (V. Gheorghe 46), Răduț, Budescu, Șerban (Canadjija 9) – Montini (Merloi 72)
Rezerve: Popa, Merloi, Riza, Canadjija, Balaure, Dima, Wultrich, D. Gheorghe, V. Gheorghe

U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Cîmpanu (Bărbuț 36), Mamut (Ivan 63), Ofosu (Bairam 63)
Rezerve: Popescu, Vătăjelu, Mitran, Papp, Căpățînă, Bărbuț, Bairam, Tudorie, Ivan

Astra vine după înfrângerea mult mai severă decât a fost realitatea din teren la Bucureşti, în partida cu FCSB, ascorul fiind egal, 0-0, până aproape de ultimul sfert de oră al jocului, când accidentarea stâlpului apărării, fostul craiovean Valerică Găman, a dereglat tot mecanismul lui Eugen Neagoe.

U Craiova a făcut 0-0 acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe şi se află de acum la al treilea meci consecutiv fără gol marcat, suporterii fiind exasperaţi de faptul că s-a apelat după înlăturarea lui Cristiano Bergodi la eternul antrenor de avarie Corneliu Papură, cu care echipa joacă un fotbal foarte încâlcit şi cu puţine faze de poartă.

Astra Giurgiu – U Craiova Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Astra Giurgiu – U Craiova se joacă luni, 18 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu şi se aşteaptă ca suprafaţa de joc să fie una dificilă, ca urmare a faptului că au fost termperaturi joase, la care se adaugă influenţa Dunării. Jocul este televizat de posturile Digi Sport, TelekomSport şi Look Plus, dar îl mai puteţi urmări îmn format LIVE VIDEO şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO.

Deşi nu a înscris până acum decât două goluri, U Craiova a ajuns la un acord de transfer definitv al atacantului croat Ivan Mamut, care va fi legat de Cetatea Băniei pe o perioadă de patru ani. Se fac eforturi pentru întărirea lotului, fiind deschise negoiceri cu polonezii de la Jaggiellonia pentru împrumutul până în vară cu drept apoi de transfer definitv al spaniolului Juan Camara, care a plecat de la Dinamo.

Atacul nu funcţionează aproape de loc la olteni

Toate oalele nemulţumirilor fanilor se sparg în capul lui Corneliu Papură, căruia i se cere să lase banca tehnică unui antrenor care să schimbe faţa echipei într-o formaţie cu profil ofensiv. Craiova a pierdut foarte multe puncte acasă, inclusiv cu Chindia sau Clinceni, de care a fost învinsă, puncte care vor conta enorm în lupta pentru titlu.

Din păcate, mai este destul de mult de aşteptat până când golgeterul echipei, bosniacul Elvir Koljic să poată trece şi peste al doilea obstacol imens din carieră, accidentarea la genunchi suferită în toamnă, după ce marcase şase goluri pentru alb-albaştri şi dacă nu vor mai cumpăra nici un atacant oltenii vor trebui să se descurce cu actualele soluţii: Mamut, Ivan, Tudorie şi Bărbuţ, nici una de mare siguranţă.

Astra aşteaptă cărţile verzi la patru jucători transferaţi

Astra a avut o serie de şase meciuri fără eşec de la venirea pe bancă a lui Eugen Neagoe, oprită de FCSB şi e clar că şansele giurguvenilor de a mai intra, ca de obicei, în play-off ţin acum mai mult de miracol. Opt puncte sunt o distanţă mare. În plus Astra a transferat patru jucători în această iarnă, dar nu îl poate folosi pe nici unul pentru că nu le-a sosit cartea verde.

Bookmakerii se uită mai mult la locurile în clasament şi consideră că totuşi Craiova trebuie să primească prima şansă la victorie, acorddându-i cota de 2,10. Astra a primit un 3,80 foarte tentant, în condiţiile în care Craiova nu pare a găsi ritmul, iar un gol marcat de Budescu şi compania nu e nici el de lepădat, cu o cotă de 1,50.

ADVERTISEMENT