Sport

Atac violent la adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor: ”Din șapte arbitri de pe lista FIFA, trei sunt penibili” / ”VAR-ul a ajuns un instrument de furt”

Arbitrii români au avut prestații mediocre în ultima perioadă în SuperLiga, iar oameni din fenomen au ieșit și au atacat virulent Comisia Centrală a Arbitrilor.
07.03.2023 | 20:20
Atac violent la adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor Din sapte arbitri de pe lista FIFA trei sunt penibili  VARul a ajuns un instrument de furt
Arbitrii români au avut prestații mediocre în ultima perioadă în SuperLiga, iar oameni din fenomen au ieșit și au atacat virulent Comisia Centrală a Arbitrilor. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Greșelile uriașe făcute de cavalerii fluierului în acest sezon i-au înnebunit pe cei afectați de aceste decizii, ultimul care a reacționat în acest sens a fost antrenorul lui FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Comisia Centrală a Arbitrilor, atacată dur de oamenii din fotbal

Unul dintre cele mai violente atacuri la adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor a venit chiar din partea unui fost cavaler al fluierului. Marius Avram s-a arătat nemulțumit de numele aflate pe lista FIFA și a dat exemplu trei ”centrali” care nu ar fi trebuit niciodată să ajungă la acest nivel.

ADVERTISEMENT

”Din șapte arbitri de pe lista FIFA, trei sunt penibili. Lista este foarte slabă. Barbu, Petrescu și Chivulete sunt sub orice critică. Ei fac mai mult rău acestui ecuson pe care îl poartă.

L-am urmărit și pe Chivulete în ultima perioadă și arbitrează cu teamă, poate simte presiunea din partea presei și aruncă responsabilitatea către asistenți”, a declarat Avram, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Marica crede că greșelile sunt intenționate

Fostul internațional Ciprian Marica, acționar la clubul Farul Constanța, a vorbit și el în termeni negativi despre arbitrajele din SuperLiga și consideră că VAR-ul nu a adus niciun fel de plus fotbalului de la noi.

”VAR-ul a ajuns un instrument de furt și nu ajută cu nimic fotbalul românesc. Speram ca după venirea VAR-ului să nu mai avem discuții. Chiar ne gândeam, oare ce mai vorbim acum? Este strigător la cer, chiar sfidător. Nu poți să accepți când toată lumea vede că este alb, arbitrul să vină să spună că este negru. Este inacceptabil!

ADVERTISEMENT

Nu pot să accept că este doar lipsă de valoare. Este rea intenție! Aceste greșeli nu sunt întâmplătoare. Greșelile sunt flagrante, ostentative, cum vreți să le numiți. Arbitrii nu justifică, nu vorbesc, nu explică, nu ai dreptul nici să vezi rapoartele. Toate aceste lucruri mi se par abuzuri.

Dacă era un român (n.r. – șeful CCA), îl răstigneam, cu ghilimelele de rigoare. Era desființat și mega desființat. Văd că arbitrajul românesc este penibil! Cum protejezi puțin mingea și pui mâna în lateral, imediat este fault. Inventăm faulturi și noțiunea de arbitraj”, a spus Marica.

ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu nu-l are deloc la suflet pe președintele CCA, Kyros Vassaras, și l-a criticat vehement după ce grecul a afirmat că arbitrajul românesc a ajuns ”la cel mai înalt nivel european”.

ADVERTISEMENT