Sport

Meciuri europene, 16-18 ianuarie. Atletico, victorie fabuloasă cu Real Madrid în Cupa Spaniei

Vezi aici în format live stream partida Girona - Vallecano din Cupa Regelui. Miercuri s-au disputat ultimele partide din turul 3 al Cupei Angliei.
18.01.2024 | 23:38
Meciuri europene 1618 ianuarie Atletico victorie fabuloasa cu Real Madrid in Cupa Spaniei
ADVERTISEMENT
18-01-2024
19:41

Atletico - Real Madrid 4-2 (Lino 39, Morata 57, Griezmann 100, Riquelme 119 / Oblak 45+1 aut., Joselu 82)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Atletico Madrid se califică în sferturile de finală ale Cupei Spaniei după ce a învins într-un meci fantastic rivala Real Madrid, scor 4-2 după prelungiri.

Min. 119 – GOOOL Atletico!!! Contraatac școală al trupei lui Simeone, Depay îi pasează lui Riquelme și acesta marchează cu un șut plasat.

Min. 111 – Golul lui Ceballos este anulat cu ajutorul VAR pentru o poziție de ofsaid a lui Bellingham.

Min. 109 – Bellingham reia mingea centrată de Kroos, dar Oblak nu are probleme să rețină.

Min. 100 – GOOOL Atletico!!! Griezmann recuperează o mingea în jumătatea adversă, trece în tușă de Vinicius și îl învinge pe Lunin cu un șut pe colțul scurt dintr-un unghi imposibil.

Min. 90+6 – Cele două echipe se află la egalitate, scor 2-2, astfel că se intră în prelungiri.

Min. 90+5 – Mingea reluată cu capul a lui Morata este prinsă cu siguranță de Lunin.

Min. 82 – GOOOL Real Madrid!!! Joselu restabilește egalitatea cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare a lui Bellingham.

Min. 81 – Lunin are o paradă uriașă în fața lui Morata scăpat singur.

Min. 75 – Șutul cu exteriorul al lui Rodrygo este deviat de Gimenez, dar mingea lovește bara porții lui Oblak.

Min. 57 – GOOOL Atletico!!! O fază în care mingea se plimbă ca la biliard ajunge în careul ”galacticilor”, Luni o respinge greșit în piciorul lui Rudiger și Morata pe fază înscrie în poarta goală.

Min. 45+1 – GOOOL Real Madrid!!! Modric centrează din lovitură liberă, Oblak iese să respingă, dar ratează intervenția și își bagă mingea în poartă.

Min. 39 – GOOOL Atletico!!! Rudiger respinge pe spate centrarea lui De Paul, dar Lino urmărește atent și înscrie din cădere.

Min. 20 – Oblak are două intervenții fantastice și îi blochează la aceeași fază pe Rodrygo și Vinicius.

Min. 11 – Prima mare ocazie îi aparține lui Bellingham, dar mingea șutată din 6 metri lovește bara transversală.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Atletico – Real Madrid.

  • Atletico: Oblak – Gimenez, Witsel, Hermoso – Llorente, De Paul, Koke, Saul Niguez, Lino – Morata, Griezmann. Rezerve: Gomis, Grbic – Azpilicueta, Barrios, Correa, Depay, Galan, Molina, Riquelme, Savic, Soyuncu. Antrenor: Diego Simeone.
  • Real Madrid: Lunin – Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy – Valverde, Camavinga, Modric – Rodrygo, Bellingham, Vinicius. Rezerve: Arrizabalaga, Pineiro del Alamo – Ceballos, Brahim Diaz, Garcia, Guler, Joselu, Kroos, Martin, Tchouameni, Tobias. Antrenor: Carlo Ancelotti.
18-01-2024
18:32

Unionistas de Salamanca - Barcelona 1-3 (Alvaro Gomez '32 / Ferran Torres 45, Kounde 69, Balde 73)

Final de meci – Barcelona se califică fără prea mari emoții în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, după ce se impune cu 3-1 pe terenul echipei Unionistas de Salamanca.

Min. 90 – Inaki Pena are două intervenții salutare la un atac periculos al gazdelor.

Min. 73: GOOOL Barcelona! Balde ia o acțiune pe cont propriu, pătrunde în careu și marchează cu un șut violent din unghi sub transversală.

Min. 69: GOOOL Barcelona! Kounde îi aduce în avantaj pe catalani cu un șut superb de la 25 de metri.

Min. 45: GOOOL Barcelona! Ferran Torres profită de o urcare masivă a gazdelor în atac, scapă pe contraatac singur cu portarul Martinez și egalează cu un șut plasat.

Min. 32: GOOOL Unionistas de Salamanca! Alvaro Gomez reușește o execuție de excepție din centrul careului.

Min. 27: Barcelona calcă pedala de accelerație, astfel că oaspeții au avut până acum 3 șuturi pe poartă. Golul plutește în aer.

Min. 20: După 20 de minute de joc, Unionistas rezistă în fața atacurilor Barcelonei. Ce-i drept, catalanii au avut un singur șut pe poartă până acum.

Min. 10: Unionistas  începe partida destul de determinată și agresivă, astfel că Barcelona nu reușește momentan să deschidă scorul.

Min. 1: A început partida de la Salamanca!

18-01-2024
17:37

Echipele de start la Unionistas - Barcelona

Echipele de start la meciul Unionistas – Barcelona.

  • Unionistas: Martinez – Ruiz, Mayor, Gimenez, Jimenez – Al. Gomez, Tur, Ad. Gomez, Serrano – Rastrojo, Losada. Rezerve: Cacharron – Camus, De Bustos, Hector, P. Lopez, Planas, Ramirez, Rojo, Slavy, Teijeira, Villar. Antrenor: Daiel Ponz.
  • Barcelona: Pena – Sergi Roberto, Kounde, Christensen, Balde – Romeu, De Jong, Fermin Lopez – Ferran Torres, Guiu, Joao Felix. Rezerve: Astralaga, Kochen – Casado, Cubarsi, Delgado, Fort, Gundogan, Lewandowski, Pedri, Vitor Roque. Antrenor: Xavi Hernandez.
17-01-2024
19:51

Cupa Regelui, optimi. Rezultatele de miercuri

  • Valencia – Celta Vigo 1-3 (pen. Pepelu 29 / de la Torre 13, pen. Douvikas 18, 80)
  • Osasuna – Real Sociedad 0-2 (pen. Oyarzabal 57, Merino 90+8)
  • Girona – Vallecano 3-1 (Stuani 15, pen. 19, Blind 26 / Nteka 36)

Echipele deja calificate în sferturile Cupei Regelui sunt: Mallorca, Sevilla, Real Sociedad, Celta Vigo, Athletic Bilbao și Girona.

Joi au loc ultimele meciuri din optimi: 

  • ora 20:30 Unionistas – Barcelona
  • ora 22:30 Atletico Madrid – Real Madrid
17-01-2024
19:47

Cupa Angliei, turul 3. Rezultatele de miercuri

  • Blackpool – Nottingham 2-3 (d.p.) (Morgan 61, Joseph 78 / Omobamidele 16, Danilo 46, Wood 110)
  • Bristol Rovers – Norwich 1-3 (McCormick 20 / Sara 53, pen. Idah 58, McLean 87)
  • Everton – Crystal Palace 1-0 (Gomes 42)

Miercuri seară au avut loc ultimele partide din turul 3 al Cupei Angliei. Astfel, tabloul „șaisprezecimilor” este complet. Meciurile se dispută la finalul lunii ianuarie. 

Duelurile din „șaisprezecimile” Cupei Angliei: 

  • Watford – Southampton
  • Blackburn Rovers – Wrexham
  • Bournemouth – Swansea City
  • West Bromwich Albion – Wolverhampton
  • Bristol City – Nottingham Forest
  • Leicester City – Birmingham
  • Sheffield Wednesday – Coventry City
  • Chelsea – Aston Villa
  • Ipswich Town – Maidstone United
  • Liverpool – Norwich City
  • Tottenham Hotspur – Manchester City
  • Leeds United – Plymouth Argyle
  • Everton – Luton Town
  • Newport – Manchester United
  • Sheffield United – Brighton
  • Fulham – Newcastle United
17-01-2024
17:10

PAOK, cu un pas în semifinalele Cupei Greciei

PAOK a făcut spectacol în meciul din deplasare cu Panserraikos, scor 4-0 în sferturile Cupei Greciei. Returul va avea loc o săptămână mai târziu pe „Toumba Stadium” din Salonic. 

Formația pregătită de Răzvan Lucescu este cu un pas în semifinalele Cupei Greciei după succesul categoric. Oaspeții au deschis devreme scorul prin Nasberg în minutul 8. 

Avantajul liderului din campionatul Greciei a fost dublat de Sastre în minutul 22. PAOK a continuat recitalul și în repriza secundă. Thomas a ratat un penalty înainte ca Marcos Antonio și Zivkovic să stabilească scorul final. 

În semifinale, PAOK se va duela cu învingătoarea din meciul Atromitos – Panathinaikos / Olympiakos. 

17-01-2024
15:23

Gaziantep s-a calificat în optimile Cupei Turciei

Gaziantep a obținut o victorie dramatică împotriva celor de la Bodrumspor în „șaisprezecimile” Cupei Turciei. Formația antrenată de Marius Șumudică s-a impus cu 1-0, iar singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 90+6. 

Senegalezul Djilobodji a înscris din pasa lui Markovic. Astfel, Gaziantep s-a calificat în optimile Cupei Turciei, unde se află deja Beșiktaș, Antalyaspor, Karagumruk, Ankaragucu, Bașakșehir, Bandirmaspor și Hatayspor. 

Junior Morais, fostul fotbalist de la Astra, FCSB și Rapid, a fost titular pentru Gaziantep. În schimb, Alexandru Maxim și Denis Drăguș au intrat la începutul reprizei secunde. Florin Niță, portarul titular al lui Gaziantep, nu a fost pe foaia de joc. 

16-01-2024
21:53

Juventus, victorie clară cu Sassuolo

Juventus a câștigat fără emoții meciul cu Sassuolo care a tras cortina peste etapa a 20-a din Serie A. „Bătrâna Doamnă” s-a impus categoric, scor 3-0, după golurile marcate de Dusan Vlahovic, „dublă”, și Federico Chiesa. 

Astfel, formația antrenată de Massimiliano Allegri s-a apropiat la doar două puncte de liderul Inter. Torinezii au ajuns la 6 victorii consecutive în toate competițiile. Pentru Juventus urmează deplasarea de la Lecce. 

Serie A

16-01-2024
20:01

Athletic Bilbao - Alaves 2-0 (Villalibre 28, 60)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. Athletic Bilbao a câștigat fără mari emoții duelul cu Alaves din optimile Cupei Regelui. Ianis Hagi a fost integralist, însă românul nu a reușit să le pună probleme bascilor. 

Singura fază periculoasă creată de român a avut loc în minutul 5. Hagi a fost lansat excelent în banda dreaptă și a șutat direct spre poartă, însă Agirrezabala a reținut. Internaționalul român a primit nota 7 din partea celor de la SofaScore. Hagi a atins de 42 de ori mingea în meciul cu Bilbao și a avut o acuratețe a paselor de 78%. 

Min. 60: GOOL Athletic Bilbao! Oscar de Marcos centrează excelent în careu. Villalibre face „dubla” cu o lovitură de cap. 

Min. 28: GOOL Athletic Bilbao! Villalibre își face mingea pe piciorul stâng și înscrie cu un șut sub bară. Nicio șansă pentru Sivera. 

Min. 5: Ianis Hagi a fost lansat excelent în banda dreaptă. Internaționalul român a șutat direct spre poartă, însă Agirrezabala a reținut. 

Min. 1: Partida a început!

Athletic Bilbao: Agirrezabala – de Marcos, Vivian, Paredes, Lekue – Herrera, Prados Diaz – Berenguer, Sancet, Muniain – Villalibre. Rezerve: Simon, Ares, Berchiche, Garcia de Albeniz, Garcia, Gomez, Guruzeta, Jauregizar, Nolaskoain, Vesga, N. Williams. Antrenor: E. Valverde. 

Alaves: Sivera – Sola, Tenaglia, Gonzalez, Duarte – Alkain, Blanco, Benavidez, Hagi – Simeone, Omorodion. Rezerve: Garcia Vazquez, de Leon, Diallo Selu, Garcia, Gorosabel, Guevara, Guridi, Lopez, Maras, R. Marin, Rioja. Antrenor: L. Garcia. 

Getafe – Sevilla 1-3 (Mata 23 / Ramos 8, Romero Bernal 48, 55)

16-01-2024
18:20

Olimpiu Moruțan, gol la Ankaragucu în Cupa Turciei!

Ankaragucu a câștigat spectaculos duelul cu Rizespor din „șaisprezecimile” Cupei Turciei, scor 3-1. Scorul a fost deschis de Guneren în minutul 57, după o primă repriză fără goluri. 

Pala a restabilit egalitatea. Mijlocașul lui Rizespor a fructificat pasa venită de la Shelvey. Cigerci și Olimpiu Moruțan, ambii din penalty, au adus victoria și calificarea pentru Ankaragucu. 

Olimpiu Moruțan a fost faultat în careu, iar Cigerci a înscris de la punctul cu var în minutul 90+7. Ulterior, internaționalul român a marcat dintr-un alt penalty în minutul 90+11. A fost cea de-a 4-a reușită a românului în tricoul lui Ankaragucu. 

Fotbalul european la nivel înalt se joacă la foc continuu. Până la noile etape de campionat din weekend, avem pe parcursul săptămânii rejucările meciurilor terminate la egalitate în 32-imile de finală ale Cupei Angliei și jocurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei Spaniei, programate pe perioada 16-18 ianuarie.

Programul meciurilor din optimile de finală ale Cupei Spaniei

Marți, 16 ianuarie

  • ora 21:00 Getafe – FC Sevilla
  • ora 22:00 Athletic Bilbao – Alaves (Digi Sport 1)
  • ora 23:00 Tenerife – Mallorca
ADVERTISEMENT

Miercuri, 17 ianuarie

  • ora 21:00 Valencia – Celta Vigo
  • ora 22:00 Osasuna – Real Sociedad
  • ora 22:30 Girona – Rayo Vallecano (Digi Sport 1)

Joi, 18 ianuarie

  • ora 20:30 Unionistas – FC Barcelona (Digi Sport 1)
  • ora 22:30 Atletico Madrid – FC Barcelona (Digi Sport 1)
ADVERTISEMENT

Din nou Atletico Madrid – Real Madrid, de această dată în Cupa Spaniei

La doar câteva zile distanță de la confruntarea din Arabia Saudită, de la Riyadh, din semifinalele Supercupei Spaniei, cele două echipe fanion din capitala Spaniei vor reveni față în față, de această dată, pentru a vedea cine va continua și se va califica în sferturile de finală ale Cupei Spaniei.

Desigur, dorința de revanșă este foarte mare pentru elevii lui Diego Simeone după thrillerul din semifinala Supercupei. Atunci a fost 3-3 după 90 de minute, „los blancos” desprinzându-se în prelungiri, când au mai punctat de două ori. Opt goluri într-un Real – Atletico, fie și cu 30 de minute în plus de jucat, reprezintă o nebunie, de regulă fiind partide cu puține modificări ale tabelei de marcaj.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona a avut probleme cu o necunoscută în 16-imi, acum adversară este Unionistas Salamanca

Hotărât lucru FC Barcelona are un sezon exact invers față de cel anterior, când a ieșit campioană și a învins pe marele dușman Real Madrid în finala Supercupei Spaniei. Catalanii au avut probleme chiar și cu anonimii de la Barbastro în 16-imi, pe care i-au învins doar cu 3-2. În finala Supercupei de acum, Real s-a revanșat cu vârf și îndesat, cu scorul de 4-1.

Cu toate acestea, conducerea clubului catalan l-a liniștit imediat pe antrenorul Xavi Hernandez privind continuitatea la echipă și acum cam singurul obiectiv intern viabil, pentru că e greu de presupus că Barcelona ar putea reveni în lupta la titlu, a rămas Cupa Spaniei. Atenție însă că Unionistas Salamanca a eliminat în 16-imi pe Villarreal, care, e drept, nu mare alura din anii precedenți, dar tot este un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

Andrei Rațiu are șanse mari să joace în Cupă meciul de la Girona

Girona a produs marea surpriză neplăcută a ultimei etape de campionat, făcând doar 0-0 pe terenul „lanternei roșii” Almeria. Acum, echipa revelație a campionatului are șansa să ajungă în sferturi de finală primind vizita lui Rayo Vallecano. Internaționalul român Andrei Rațiu, trimis pe teren la partidele din Cupă, are mari șanse să joace și de această dată.

Un alt român ar putea și el să prindă măcar câteva minute, dacă nu să intre chiar din primul minut. Este vorba despre Ianis Hagi la Alaves, care a jucat și în precedenta rundă din Cupă, dar din păcate, deși echipa sa s-a calificat, el a fost declarat cel mai slab om al „alb-albaștrilor”.

Programul rejucărilor din 32-imile de finală ale Cupei Angliei

Marți, 16 ianuarie

  • ora 21:30 Wolverhampton – Brentford
  • ora 21:45 Birmingham – Hull
  • ora 21:45 Bolton – Luton Town
  • ora 21:45 Eastleigh – Newport
  • ora 21:45 Bristol City – West Ham (PRO Arena)

Miercuri, 17 ianuarie

  • ora 21:45 Blackpool – Nottingham (PRO Arena)
  • ora 21:45 Bristol Rovers – Norwich
  • ora 21:45 Everton – Crystal Palace

Opt rejucări în 32-imile de finală ale Cupei Angliei

Marți și miercuri au loc ultimele partide care vor stabili programul complet al meciurilor din 16-imile de finală ale Cupei Angliei. Sunt opt partide care s-au terminat la egalitate după primele 90 de minute și, conform uzanțelor, nu se bat lovituri de departajare, ci se rejoacă full time.

Dintre cele opt partide avem două eminamente de Premier League, Wolverhampton – Brentford și Everton – Crystal Palace. Foarte interesant va fi însă și Bristol City – West Ham, „ciocănarii” urmând a avea o deplasare extrem de grea, pentru că Bristol City este redutabilă pe teren propriu.

ADVERTISEMENT