Sport

Autodenunț șocant al liderilor de galerii: ”Plătim jandarmii să introducă torțele pe stadion!”

Interzise pe stadioane, obiectele pirotehnice nu lipsesc din arsenalul suporterilor din România la niciun meci. Mai mulți lideri ale unor galerii importante au dezvăluit că plătesc jandarmi să introducă torțe în arene.
03.08.2022 | 14:15
Autodenunt socant al liderilor de galerii Platim jandarmii sa introduca tortele pe stadion
Liderul galeriei echipei Petrolul Ploiești a făcut dezvăluiri șocante despre cum sunt introduse torțele pe stadioane
ADVERTISEMENT

Spectacolele pirotehnice fac deliciul fanilor și transmisiilor TV ale partidelor de fotbal. Marile galerii ale echipelor de tradiție din SuperLigă au momentele lor de glorie atunci când aprind torțe și lansează fumigene.

Fenomenul ultras și complicitatea jandarmilor

Nu există derby în SuperLigă, sau confruntare între echipele istorice de fotbal din România în care fanii celor două oponente să nu se întreacă în momente ”artistice” realizare cu ajutorul torțelor și a fumigenelor.

ADVERTISEMENT

Spectacolul pirotehnic al facțiunilor ultras vin cel mai adesea în completarea coregrafiilor pe care marile galerii le realizează la meciurile echipelor favorite.

Obiectele pirotehnice sunt interzise pe stadioanele din România, iar cei care le introduc riscă amenzi usturătoare. Cu toate acestea ele nu lipsesc din recuzita duelurilor fotbalistice.

ADVERTISEMENT

Șeful galeriei echipei Petrolul Ploiești, Robert Burlacu, a dezvăluit cum reușesc fanii să introducă obiectele pirotehnice în arene. Acesta susține că ultrașii sunt în complicitate cu jandarmii prezenți la stadioane.

”În direct vă spun. Le bagă jandarmii și fetele în vagin. Este o metodă care se întâlnește în toată țara. Da, avem jandarmi pe care-i plătim cu 50,100,150 de euro și aceștia ne bagă torțele și petardele în peluză, iar fetele le introduc în vagin.

ADVERTISEMENT

Nu am glumit, vorbesc serios. La Petrolul ne bagă jandarmii obiectele pe stadion. Jandarmi plătiți”, a spus Burlacu, în emisiunea Templul Sportului, realizată de Gabi Safta, la Realitatea Sportivă, la care au mai participat liderii galeriilor Rapid, ”U” Cluj și FCSB.

Amenzi aspre și chiar închisoare pentru fanii care introduc obiecte pirotehnice pe stadioane

Cadrul care reglementează prevenirea, dar și sancționarea, evenimentelor considerate acte de huliganism la evenimentele sportive este Legea 4/2008, mai cunoscută și sub numele ”Legea lui Mitică”, aceasta fiind elaborată de fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Conform actului normativ citat, în funcție de gravitatea faptelor comise, textul este destul de neclar, un suporter va fi amendat cu o sumă cuprinsă între câteva sute și câteva mii de lei.

De asemenea, în funcție de arsenalul pirotehnic descoperit asupra unui fan, sau a unui grup de suporteri, legiuitorul poate dispune chiar încarcerarea celor ce se fac vinovați de introducerea lor pe stadioane cu detenție de până la 5 ani.

În acest context declarația liderului galeriei Petrolul Ploiești este și mai gravă, acesta fiind practic un autodenunț care îi poate aduce ani buni de închisoare.

Conform legii 286/2009, ”Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii