Sport

Avem VAR, dar nu funcționează! Problemele cu sistemul au oprit Sepsi – Rapid. Reacția FRF

Partida dintre Sepsi și Rapid a venit cu o problemă a sistemului VAR, care nu a mai funcționat din minutul 37, moment în care partida s-a oprit.
10.11.2023 | 22:59
Avem VAR dar nu functioneaza Problemele cu sistemul au oprit Sepsi  Rapid Reactia FRF
Problemele cu sistemul VAR au oprit Sepsi - Rapid. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
10-11-2023
20:58

Reacția FRF după ce a picat VAR-ul la Sepsi - Rapid

Federația Română de Fotbal a reacționat imediat după ce la meciul dintre Sepsi și Rapid sistemul VAR a picat, fiind nevoie de trei minute de întrerupere a meciului pentru ca problema să fie remediată:

„Echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări, după ce sistemul VAR s-a blocat în minutul 38 al meciului Sepsi OSK – FC Rapid.

Cele două servere care compun echipamentul care se utilizează în analizele video au devenit nefuncționale și nu au mai răspuns la niciun fel de comandă dată de operatorul de reluări.

Semnalul video al camerelor preluate de la broadcaster era vizualizat în continuare pe monitoarele din interiorul mașinii VAR, dar nu se puteau realiza reluări prin intermediul echipamentelor care s-au blocat”.

„Astfel, a fost obligatorie operațiunea de restart, care în cazul serverelor nu este instantanee, ci durează câteva minute. În acest fel, echipamentele EVS au fost repuse în funcțiune, după aproximativ 3 minute, iar arbitrul de centru a fost informat prin sistemul de comunicație că sistemul VAR este din nou funcțional. Până la final, sistemul a funcționat fără alte probleme.

Aceeași mașină VAR prezentă la Sfântu Gheorghe a fost și aseară, la Razgrad, la partida Ludogoreț – Fenerbahce, în Conference League, iar sistemul a funcționat fără nicio problemă. Incidentul va fi analizat împreună cu furnizorul sistemelor pentru a identifica problema și a o evita pe viitor”, s-a mai arătat în comunicatul emis de FRF.

Partida a fost reluată ulterior în minutul 40, după ce Ovidiu Hațegan le-a făcut semn jucătorilor că problema s-a rezolvat și că pot continua meciul, fără alte probleme.

Problemele cu sistemul VAR au oprit Sepsi – Rapid

Problemele cu sistemul VAR au oprit meciul dintre Sepsi și Rapid, după ce timp de trei minute VAR-ul nu a mai funcționat, iar Ovidiu Hațegan a întrerupt confruntarea, conform protocolului.

ADVERTISEMENT

În minutul 37, Rapid benficia de un corner, pe care urma să îl execute Alex Ioniță, însă Ovidiu Hațegan l-a pus să repete lovitura de la colț. A doua oară, arbitrul a fluierat întreruperea jocului și i-a chemat pe căpitani înspre el.

Atât Roland Niczuly cât și Cristi Săpunaru au venit la Ovidiu Hațegan, care le-a explicat motivul pentru care a întrerupt meciul, și anume pentru că sistemul VAR nu mai funcționa pe stadionul covăsnenilor.

ADVERTISEMENT

Problema nu a persistat, iar după trei minute partida a fost reluată, spre liniștea suporterilor și a oficialilor ambelor echipe. Au fost acordate cinci minute de prelungiri, în urma întreruperii confruntării din cauza sistemului VAR, dar și din cauza unei lovituri încasate de Mihai Bălașa, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Le-am atras atenția jucătorilor!”

Cristiano Bergodi a vorbit înaintea confruntării cu Sepsi despre importanța meciului și despre cum trebuie să evolueze jucătorii săi pentru a obține o nouă victorie în campionat.

ADVERTISEMENT

„E un meci important și dificil în același timp. Cunosc mediul de acolo, am stat doi ani. Știu ambiția, dorința de a încerca să aibă rezultate importante. E o echipă foarte bună, care s-a întărit în acest an.

Cunosc majoritatea jucătorilor de acolo. Le-am atras atenția băieților. Venim după o victorie mare, importantă pentru noi, dar trebuie să fim concentrați la maxim”.

ADVERTISEMENT

„Sper că am reușit să trecem peste euforia victoriei cu FCSB. A fost o victorie importantă pentru noi și cred că nimeni nu se aștepta ca Rapid să o bată pe FCSB în deplasare. Am jucat bine și am câștigat. Știu bine ce se întâmplă la Sepsi. 

Ei se motivează când vin acolo echipele de tradiție. Le mulțumesc conducătorilor de acolo că m-au adus și am făcut performanță”, a mai spus Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT