News

Bacalaureat 2020, sesiune august. Ce subiecte au picat la Limba şi literatura maternă

27.08.2020 | 15:09
Bacalaureat 2020 sesiune august Ce subiecte au picat la Limba si literatura materna
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020, sesiune august. Așa cum v-a obișnuit și în zilele anterioare, FANATIK vă prezintă subiectele care au picat la sesiunea din august a examenului de Bacalaureat 2020.

Joi, 27 august, candidații aparținând minorităților naționale au susținut proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost ultima probă scrisă din cadrul acestei sesiuni secunde a examenului de Bacalaureat din acest complicat an 2020.

Subiecte la Limba şi literatura maternă pentru Bacalaureat 2020

UPDATE, 15:03. Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele pentru proba scris de Limba și literatura maternă de la Bacalaureat 2020 – AICI.

ADVERTISEMENT

Subiectele la proba de Limba și literatura maternă – Germană

Subiectele la proba de Limba și literatura maternă – Italiană

Subiectele la proba de Limba și literatura maternă – Maghiară

Subiectele la proba de Limba și literatura maternă – Slovacă

Subiectele la proba de Limba și literatura maternă – Ucraineană

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 ajunge, joi, la finalul probelor scrise. În cursul acestei zile va avea loc examenul la proba de Limba şi literatura maternă.

În cadrul acestei probe, în sălile de examinare au fost așteptați 317 candidați după cum urmează: 285 elevi dau examen la Limba și literatura maghiară, 18 la Limba și literatura germană și 5 la Limba și literatura slovacă.

ADVERTISEMENT

Proba de joi a început la ora 09:00, iar timpul destinat lucrării scrise a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Candidații au trebuit însă să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Toate sălile au în dotare camere funcționale de supraveghere și video.

Anterior, în sesiunea de vară, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii iunie, la examenul de Limbă și literatură modernă s-au prezentat 6.399 candidați, conform Edu.ro.

ADVERTISEMENT

Examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, nu se încheie aici. Calendarul continuă cu echivalarea și recunoașterea competențelor lingivstice și digitale care se vor desfășura în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Astfel, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice.

Cum a arătat calendarul complet al probelor BAC 2020. Sesiunea de toamnă.

  • 24 august: Limba și literatura română
  • 25 august: proba obligatorie a profilului
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării
  • 27 august: Limba și literatura maternă

Când se publică rezultatele de la Bacalaureat 2020, sesiunea august

Ministerul Educației informează că afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2020 – sesiunea de toamnă va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12:00, după care elevii nemulțumiți de media de examen pot formula contestații.

Conform regulilor, acestea pot fi depuse în format fizic sau online pe 2 septembrie, în intervalul 14:00 – 20:00. Candidații care vor depune contestașii trebuie să completze o declarație-tip în care vor menționa faptul că iau la cunoștință faptul că nota obținută ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială prin creștere sau descreștere.

Candidații care încă nu au împlinit 18 ani vor completa declarația-tip, iar aceasta va trebui semnată și de către părinți, tutori sau reprezentanți legali.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe data de 5 septembrie. Nota minimă de promovare pentru fiecare probă în parte este 5 iar media finală trebuie să fie mai mare de 6.

Ministerul Educației și Cercetării a prevăzut în regulamentul Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă și posibilitatea ca unii elevi să susțină probe cu subiectul de rezervă la una sau mai multe probe secrise.

Astfel, candidații vor primi aprobarea Comisiei Naționale exclusiv în cazuri justificate. Probele cu subiectul de rezervă se vor organiza după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului de bacalaureat.

ADVERTISEMENT