Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Balaj analizează arbitrajul lui Cojocaru de la FCSB – Craiova. ”Asta e cea mai mare dovadă de echidistanță! Și eu dădeam tot roșu”. Video exclusiv

Adrian Cojocaru a avut câteva decizii contestate în meciul FCSB - Craiova, însă Cristi Balaj i-a luat apărarea arbitrului la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.
20.02.2023 | 14:54
Balaj analizeaza arbitrajul lui Cojocaru de la FCSB  Craiova Asta e cea mai mare dovada de echidistanta Si eu dadeam tot rosu Video exclusiv
Adrian Cojocaru a avut câteva decizii contestate în meciul FCSB - Craiova, însă Cristi Balaj i-a luat apărarea arbitrului la emisiunea FANATIK SUPERLIGA. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Centralul” l-a eliminat Basilio Ndong pentru un fault în poziție de ultim apărător, dar a anulat cartonașul roșu după ce din camera VAR i s-a transmis că anterior a fost ofsaid la David Miculescu. De asemenea, jucătorii de la FCSB au contestat vehement cornerul din care oltenii au egalat în minutele de prelungire.

Prestația arbitrului Adrian Cojocaru în FCSB – Craiova, analizată de Cristi Balaj

Intrat prin telefon la cea mai nouă ediție a emisiunii FANARTIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, fostul mare arbitru Cristi Balaj, în prezent președinte la CFR Cluj, a precizat că Adrian Cojocaru a dat dovadă de corectitudine în partida FCSB – Craiova.

ADVERTISEMENT

”Dacă mingea a fost ultima oară atinsă de atacant, nu trebuia dată lovitură de la colț. Cea mai mare dovadă de acuratețe a arbitrului a fost acea eliminare. Din punctul meu de vedere ar fi fost corectă dacă nu ar fi fost ofsaid și corect a scos cartonașul roșu.

Chiar dacă a fost o situație la limită, mai mult este de roșu decât de cartonaș galben. E cea mai mare dovadă că arbitrul a încercat să fie echidistant. Dacă a greșit un corner, se mai întâmplă. Este de evitat, mai ales că atunci când se primește gol este dureros.

ADVERTISEMENT

Dacă îmi aduc aminte și de declarația antrenorului de la Craiova, care spunea că marcatorul golului nu trebuia să fie în teren, atunci înțelegem faptul că există o balanță, un echilibru, în tot ceea ce se întâmplă în fotbal, în viață, chiar și în arbitraj. Un echilibru în favoarea sau în defavoarea tuturor echipelor”, a declarat Balaj.

VEZI VIDEO MAI JOS

Balaj vrea mai multă putere pentru VAR

Cristi Balaj a mărturisit că și-ar dori schimbarea regulamentului pentru ca VAR-ul să poată interveni și să corecteze orice greșeală a brigăzii de arbitri din teren, nu doar pe cele care au un impact imediat asupra jocului.

ADVERTISEMENT

”Mi-aș dori să se schimbe regulamentul. Chiar și în situațiile de genul înscrierii golului de cei de la Craiova să se anuleze atunci când lovitura de la colț a fost acordată eronat”, a spus el, în finalul intervenției avute la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Mihai Rotaru l-a criticat dur pe ”centralul” Adrian Cojocaru care, inițial, i-a acordat roșu lui Basilio Ndong după un fault la Miculescu. Faza a fost întoarsă din camera VAR, deoarece s-a semnalizat o poziție de ofsaid milimetrică la atacantul ”roș-albaștrilor”. Patronul oltenilor a adus acuzații grave la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, precizând că decizia ar fi schimbat radical soarta meciului.

ADVERTISEMENT

Nu uitați: puteți urmări Fanatik SuperLiga în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK.RO, la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT