Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Balaj, declarații uluitoare. „Sunt unul dintre proștii fotbalului românesc”. Atac dur la arbitri: „Parcă sunt în haită cu VAR-ul”

Cristi Balaj a făcut o serie de declarații uluitoare la FANATIK SUPERLIGA. Președintele CFR-ului i-a atacat dur pe arbitrii derby-ului cu Universitatea Craiova, scor 0-1.
03.12.2023 | 13:30
Balaj declaratii uluitoare Sunt unul dintre prostii fotbalului romanesc Atac dur la arbitri Parca sunt in haita cu VARul
Cristi Balaj i-a făcut praf pe arbitrii meciului U Craiova - CFR Cluj 1-0. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj a răbufnit după arbitrajul lui Adrian Cojocaru și Cătălin Popa la derby-ul cu Universitatea Craiova, scor 0-1, în etapa a 18-a din SuperLiga. Președintele ardelenilor a fost scos din sărite din cauza faptului că Screciu nu a fost eliminat după faultul asupra lui Tachtsidis.

Balaj, declarații uluitoare după arbitrajul din U Craiova – CFR Cluj 1-0: „Nu am cum să depășesc asemenea momente”

Cristi Balaj a făcut praf arbitrajul de la derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj. Oltenii s-au impus la limită, scor 1-0. Ardelenii au avut nenumărate ocazii de a înscrie, însă în cele din urmă formația lui Andrea Mandorlini a plecat fără niciun punct din Bănie.

ADVERTISEMENT

Screciu l-a lovit cu umărul în obraz pe grecul Tachtsidis. Mijlocașul s-a prăbușit pe gazon, ambulanțele au intrat pe teren, însă Vladimir Screciu a primit doar cartonașul galben. Cristi Balaj a luat foc după decizia arbitrilor.

„N-am vrut să spun nimic înainte de meci, este o formă de respect față de adversarele împotriva cărora evoluăm. Uram perioada în care se încerca să se facă presiuni înaintea meciului pentru a pregăti situațiile ambigue în care arbitrii să ia decizii în favoarea celor care strigă mai tare. 

ADVERTISEMENT

A fost delegat Cojocaru, cel care ne-a arbitrat ultima oară în Giulești și Popa la cabina VAR care a fost în sezonul trecut tot în Giulești, așa s-a nimerit. Nu-i poți acuza pe cei de la Rapid pentru că ei chiar nu au avut nicio vină. Am avut o stare de indispoziție, dar m-am abținut. 

Dacă mai vorbim de lovituri de pedeapsă sau două lovituri de la colț care nu au fost și au fost acordate eronat mai treci cu vederea. Dar atunci când vorbim de respect, de lovirea adversarului, de dorința de a pune în pericol integritatea adversarului, mai ales că avem exemple în acest campionat cu jucători care au stat deoparte și pătimesc din cauza celor care au fost iresponsabili în timpul partidei, nu am cum să depășesc asemenea momente”, și-a început discursul dur Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„Așa ceva nu ar trebui să existe în fotbal. A părut că s-a plătit o poliță”

Cristi Balaj a fost iritat și de faptul că arbitrul din camera VAR, Cătălin Popa, nu l-a chemat la margine pe „centralul” Cojocaru pentru a revedea faza. Fost arbitru, Cristi Balaj este convins că Screciu trebuia să fie eliminat fără discuții.

„Acea lovire asupra lui Tachtsidis direct în obraz, în fața lui, fără intenția de a juca mingea, cu răutate, a pus în pericol integritatea adversarului. Mă mir că jucătorul a putut să continue. Nu aș fi fost mirat ca el să părăsească terenul de joc.

ADVERTISEMENT

Așa ceva nu ar trebui să existe în fotbal. Să nu dai cartonaș roșu, să vezi că intră Salvarea, să vezi gestul jucătorilor din teren și al celor de la Craiova și de la CFR. Să vezi ambii medici care intră în teren. 

Cătălin Popa, arbitrul din camera VAR, să nu-i recomanzi arbitrului să vină să revadă faza. O fază care se predă la cursurile de începători. Ți se prezintă asemenea faze. Nu a avut nicio legătură cu fotbalul acea intrare, nu a avut intenție să joace mingea. A părut ca s-a plătit o poliță acolo. Cei care cred că-și fac singuri dreptate în timpul jocului, punând în pericol adversarii, nu au ce să caute pe terenul de joc. 

(n.r. cartonaș roșu) Nici nu există discuții. Auzeam comentarii cum că nu l-a lovit cu capul. Nu contează că lovești cu pumnul, cu umărul, cu cotul. Nu contează. Modul în care o faci, intenția pe care o ai, răutatea. Dacă ai avut intenția să joci mingea. Nicio treabă nu a avut cu mingea. Nu există discuții, doar că trebuie curaj și demnitate”, a mai spus Cristi Balaj.

„Mi se pare o lipsă de respect. Mitriță a înjurat arbitrul”

„Cu Popa la VAR s-a creat o bombă atomică. Nu mi-a venit să cred. Lăsăm la o parte că meritam să câștigăm, că am avut neșansă, mi-a plăcut declarația lui Bancu, a fost cât se poate de realist. Nu mi-aș dori ca Screciu să aibă asemenea intrări la Euro pentru că nu-l iartă nimeni. Ar trebui să fie o lecție această fază de aseară. Vorbiți cu un om care are sute de ore în seminarii și cursuri. Nu există dubiu. 

A avut intenția să joace mingea? A avut răutate, a fost lovire la cap, la nivelul obrazului. Dacă era un pumn în zona aia îl numeam upercut. Am văzut că s-a bâlbâit (n.r. Screciu la declarații), a spus că nu l-a lovit cu capul și că nu e roșu. Nu contează!

Mi se pare o lipsă de respect că trimiți la un meci atât de important doi arbitri care au avut probleme cu CFR Cluj. Faptul că noi nu spunem nimic înaintea jocurilor, am impresia că unii profită. Sunt eleganți pentru că e Balaj la CFR Cluj și nu face presiune. Nu fac presiune pentru a vă asigura condiții să arbitrați corect.

Aveți sistemul VAR pe care puteți să-l folosiți. Nu au nicio vină (n.r. Universitatea Craiova). Pentru ei a fost important să câștige, nu contează cum. Îi felicit cu excepția momentului în care vezi un jucător lovit, intră Salvarea și în loc să ai compasiune… 

„Nu știu ce ar trebui să facă Popa să nu mai fie la meciurile CFR-ului”

„Atunci când aplauzi ironic spectatorii se sancționează cu cartonaș galben. Dacă ar fi fost acea eliminare, nu s-ar fi întâmplat acest gest. Am văzut jucători care au înjurat arbitrul. Mitriță a înjurat arbitrul. L-am văzut. La faza când a cerut penalty la Bîrligea. Dacă accepți să fii cârpă și n-ai personalitate, atunci suportă consecințele. 

Nu știu ce ar trebui să mai facă Popa ca să nu mai fie prezent la meciurile noastre. Habar nu am (n.r. să-l recuze) Delegările nu sunt problema noastră. Am văzut reprezentați ai altor echipe care știau cu mai multe zile înainte cine îi arbitrează. Noi știam cu o zi înainte de pe site. Nu vorbim de arbitri chiar dacă este Cojocaru și Popa în cabina VAR, cei care ne-au răstignit în Giulești la ultimele meciuri.

Balaj, atac dur la arbitri: „Parcă sunt în haită cu VAR-ul”

„Am avut o singură situație, în jocul cu Petrolul de acasă, când trebuia să se acorde o lovitură de pedeapsă împotriva noastră. Am fost unul dintre proștii fotbalului românesc care a recunoscut. Sunt unul dintre proștii din fotbalul românesc care recunoaște că Tachtsidis trebuia să ia galben dacă a aplaudat publicul. 

Vreau să am credibilitate și când vin să vă semnalizez alte probleme. La unii arbitri se întâmplă din două în două etape să aibă nevoie de VAR. Nici când văd reluările și au posibilitatea să-și repare greșeala, nici atunci nu se duc la VAR. VAR-ul nu este pus să acopere greșeala arbitrului în semn de colegialitate că nu e haită aici. Nu vorbim de haită. Vorbim de Legile Jocului și situații clare în care trebuie să sprijini arbitrul. Nu-l ajuți dacă acoperi greșeala”, a încheiat Cristi Balaj.

FANATIK SUPERLIGA se vede în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, pe FANATIK.RO. Emisiunea poate fi revăzută în premieră pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici luni, marți și vineri, ora 17:30.

Cristi Balaj, atac dur după arbitrajul de la U Craiova - CFR Cluj 1-0

ADVERTISEMENT