Sport

Bancu, eroul neaşteptat! Notele Fanatik după România – Finlanda 1-0, primul succes pe banca naţionalei pentru Edi Iordănescu

România a învins Finlanda cu 1-0 în Liga Naţiunilor. Nicuşor Bancu a marcat unicul gol al meciului care îi menţine pe "tricolori" cu şanse la primele locuri. Notele FANATIK după victoria cu nordicii.
11.06.2022 | 23:56
Bancu eroul neasteptat Notele Fanatik dupa Romania  Finlanda 10 primul succes pe banca nationalei pentru Edi Iordanescu
Antena 1 a surclasat audiența TV pe durata meciului România - Finlanda. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a obţinut prima victorie pe banca naţionalei României, după victoria cu 1-0 în faţa Finlandei. Unicul gol al tricolorilor a fost marcat de Nicuşor Bancu, dintr-o centrare a lui Puşcaş. Cu acest succes, România rămâne cu şanse la primele două locuri ale grupei.

Bancu, eroul neaşteptat! A marcat golul victoriei cu Finlanda

Startul de meci a fost furtunos pentru “tricolori”. Jucătorii lui Edi Iordănescu s-au aruncat în atac şi au ratat o ocazie uriaşă prin Alexandru Cicâldău, care a lovit bara din poziţie excelentă cu o lovitură de cap, în minutul 13.

ADVERTISEMENT

Un minut mai târziu, Darius Olaru a scos o lovitură de pedeapsă. George Puşcaş şi-a asumat execuţia penalty-ului, însă a ratat. Nu e pentru prima dată când Puşcaş ratează în faţa echipelor nordice, irosind un penalty crucial în preliminariile Euro 2020 cu Norvegia, scor 1-1.

Golul a venit în minutul 30 de la Nicuşor Bancu. Fundaşul stânga a marcat cu o lovitură de cap, fiind singurul român între cei trei fundaşi finlandezi aflaţi în careu. La pauză, “tricolorii” au intrat cu 1-0 la cabine.

ADVERTISEMENT

Pohjanpalo a ratat două ocazii rarisime! Niţă a “salvat” victoria

Finlanda a început repriza secundă mai bine şi Florin Niţă a avut o paradă extraordinară la şutul lui Pohjanpalo. “Tricolorii” au avut o evoluţie sigură în defensivă şi în ultima parte a meciului, însă finlandezii au fost la un pas de egalare cu cinci minute înainte de final prin acelaşi Pohjanpalo, care a mai bifat o ratare uriaşă.

S-a încheiat 1-0 pentru “tricolori”, care au spart gheaţa în această grupă. Edi Iordănescu obţine primul succes din postura de selecţioner şi România rămâne cu şanse pentru primele locuri ale grupei.

ADVERTISEMENT

Notele FANATIK pentru “tricolori” după meciul cu Finlanda: 

Florin Niţă – 8 –  A intervenit sigur în minutul 3 la lovitura de cap a unui adversar. O intervenţie extraordinară la şutul lui Pohjanpalo din minutul 52. A părut o simplă formalitate pentru atacantul finlandez, dar Niţă a ajuns după un plonjon superb.

Andrei Raţiu – 6 –  A pierdut mingea şi le-a oferit o şansă mare finlandezilor în start de meci. Din fericire, tabela a rămas neschimbată. A greşit în mod similar şi în minutul 33, dar şi de această dată Niţă a intervenit salvator. Şi-a revenit după cele două greşeli şi a avut o evoluţie bună, contribuind şi ofensiv cu centrări de calitate.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheş – 8 – Fără greşeală în prima parte. A respins foarte bine centrările adverse şi i-a blocat pe atacanţii adverşi. A avut şi câteva incursiuni pe atac. Per total, o evoluţie sigură a fundaşului nostru.

Andrei Burcă – 8 –  După o primă repriză excelentă, a greşit în debutul părţii secunde când a trecut pe lângă minge. Pohjanpalo a ratat din poziţie excelentă. A uitat repede gafa şi până la final a avut o evoluţie foarte bună.

Nicuşor Bancu – 8 – A deschis scorul în minutul 30 cu o lovitură de cap din centrarea lui Puşcaş. Excelente incursiunile ofensive ale fundaşului craiovean, fiind cel mai bun om al meciului.

Darius Olaru – 8 – A scos penalty-ul din minutul 14, cu o evoluţie mult superioară partidei din Muntenegru. A făcut risipă de efort şi a fost unul dintre cei mai buni “tricolori”. Înlocuit în minutul 68 cu Alexandru Creţu.

Marius Marin – 7 – Bătăios la centrul terenului, a avut un aport important pe faza defensivă. Nu s-a văzut prea mult pe faza de atac, însă a ţinut bine centrul terenului.

Alexandru Cicâldău – 7 – A ratat o ocazie uriaşă în minutul 13. Lovitura sa de cap a lovit bara. O evoluţie bună, dar fără strălucire pe faza de atac. Înlocuit cu Răzvan Marin, cu 22 de minute înainte de final.

Deian Sorescu – 6 – Activ în câteva faze de atac, dar cu puţine reuşite. A avut câteva curse în bandă, a fost combativ. A ieşit cu 10 minute înainte de final.

George Puşcaş – 8 – A irosit penalty-ul scos de Darius Olaru. A şutat slab, fără probleme pentru Joronen. S-a revanşat în minutul 30, când a dat pasa de gol pentru reuşita lui Bancu. A câştigat multe dueluri cu fundaşii adverşi, irosind o nouă ocazie mare cu un sfert de oră înainte de final.

Octavian Popescu – 6 – Şters în prima parte. A jucat puţine baloane şi nu a mişcat nimic pe faza ofensivă. L-a ajutat pe Bancu în apărare în câteva faze. A fost schimbat în minutul 54.

Au intrat pe parcurs:

Sergiu Hanca (min. 54) – 6 – A jucat puţine baloane în banda dreaptă, însă a pus umărul în defensivă la conservarea rezultatului.

Alexandru Creţu (min. 68) – 6 –  Nu s-a remarcat în meci. A stat bine la fazele fixe şi un pion important în defensivă, în final de meci.

Răzvan Marin (min. 68) – 6 – A adus un plus defensivei, însă nu s-a remarcat la nicio acţiune.

Valentin Mihăilă (min. 80) – 6 – A avut o cursă în mare viteză în banda stângă, şutul său fiind respins în corner de portarul Joronen. Bun şi pe faza defensivă în ultimele minute ale meciului.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT